reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
maltanka ja też mam fazę na słodycze właśnie siedzę i zajadam batoniki :-D:-D:-D:-D za to mdli mnie po nabiale i po cytrusach... jakie badania będziesz robić???? jesteś na L4???? Hubert już wie????

madzienka ja niestety odpadam...Czarek jest nie wyraźny....

sienio jak Julcia bardzo ją wysypało???? czym ją smarujesz????

eliza to o dziewczynka będzie jak na słodkie ciągnie, ja po cichu na to liczę :) nie w suie tak bardo nie mdli, wczoraj jakiś miałam taki dzień dzisiaj mnie znowu do żarcia ciągnie, a badania mam, krew, mocz, różyczka, toxo, poziom glukozy, jakieś HCV, grupa krwi i krwinki czerwone przeciwciała i tego się najbardziej boję, aaaaaaaaaaaaaaa, nie jestem jeszcze na L4, wzięłam wolne od wczoraj, miałam jeszcze pochodzić do pracy, ale taka atmosfera jaka tam jest to ja mam gdzieś, jak przychodziłam po południu to tylko padnięta byłam, idę pon i wt, od środy na 2 tyg, urlopu i na następnej wizycie na L4 i niech sobie robią co chcą, bo aby zajeździć człowieka tam chcą, Hubert wie, przyjął do wiadomości i stanowczo mówi, że jego pokój jest tylko jego :)

po nabiale cię mdli?, mi ostatnio moje perfumy jak zaleciały z szalika, to myślałam że w łazience wyląduje, na dym papierosowy i słodkie odświeżacze powietrza mnie mdli

Ja po wizycie u lekarza mam dwa tyg zwolnienie i siedzimy w domu, jak marudziłam z tą pracą tak teraz doceniam mozliwość chodzenia do niej...:zawstydzona/y:
eliza oj bardzo ja zsypało i to nawet w buzi, dostała nawet heviran, zeby coś sie z tego nie porobiło:-( do tego puder w płynie, clemastinum i roztwór wody utlenionej do płukania buzi. Miałem ją zaszczepiśc a póżniej to się jakoś tak odciągneło , ale mądry polak po szkodzie:no:
maltanka zobaczysz badania wyjdą dobrze a hcv to chyba badanie w kierunku żółtaczki. Nie idz teraz na urlop, weź zwolnienie będziesz miała póżniej więcej czasu dla maluszka po porodzie:tak:

Ostatnia edycja:
Proszę proszę miesiąc po miesiącu odkrywamy nowe suwaczki super:-)

Maltanka ogromne gratulacje życze spokojnych 9 iesiecy i przede wszystkim zdrowego maluszka!!!!! jeśli po urlopie chcesz isc na zwolnienie to nie trac urlopu przyda się później...
Sienio to was dopadło obuscie szybko z tego wyszły...
Madzienka oj kochana Juleczka niech się nie martwi do wesela się zagoi:-D
Elza a kiedy Cz miał gips...ile to trwało po jakim czasie się dochodzi do zdrowia???

U nas oj szkoda gadac:zawstydzona/y:wczoraj wieczorem znowu wyladowalismy na dyżurze na Chodzki...Mati siedząc na krzesełku bujna się i poleciał do tylku:no:nawet nie chce mi się rozwijać w temacie załamka....przeswietlenie zrobione opatrunek zmieniony....dzisiaj miał wizytacje z przedszkola jesgo Franio któy nie chce chodzic do pzedszkola jak Mateiego nie ma przyszedł z prezentem na pocieszenie słodki:sorry2:

I chciałam wam powiedzieć ze mam duże dziecko w domu...rano aby B mogl sobie pospać ja sobie jade na spokojnie do pracy a P ok9 wozi Bartka a w tym czasie M zostaje sam w domu z telefonem w reku jest mega zadowolony ze już może być taki dorosły:-D

A jutro jeszcze ocena roczna w pracy i można weekendowac;-)trzymajcie kciuki aby mie ladnie ocenili:-p:-p:-p

Maltanka a to ci niespodzianka, czemu się nic nie chwaliłaś :szok::szok: ja też życzę spokojnych 9 m-cy i jak możesz to olej pracę i idź na zwolnienie :tak::tak: trzymam kciuki za badania :tak:
Sienio oby krosteczki nie przeszkadzały aż tak bardzo Julci, no i 2 tyg wolnego - nie wiem czy zazdrościć czy nie :sorry2::sorry2:
Marzenka o kurcze ale pech, jeszcze wczoraj znowu upadek :-:)-( trzymam kciuki za szybkie dojście Matiego do zdrowia no i ogromne gratulacje dla niego, duży chłopak i tyle, Maja w życiu by w tym wieku sama w domu nie została :sorry2::sorry2:
Madzienka ja gdybym mogła to też bym z domu nie wychodziła :no::no:
Aneta szkoda że musisz dwójkę ciągnąć na zastrzyk ale to są uroki mieszkania daleko od dziadków :-:)-(
A my dzisiaj po DK poszliśmy na lodowisko, za darmo można jeździć ile się chce i wypożyczać łyżwy, lodowisko przy szkole podstawowej nr 45, polecam :tak::tak: Maja jak na pierwszy raz super sobie radziła ale skoro na rolkach śmiga to i na łyżwach jej wychodziło :tak::tak: za to ja zaliczyłam 3 upadki i teraz mnie tyłeczek boli :-D:-D no i już znowu jesteśmy umówione na sobotę na kolejną jazdę :tak::tak:

Witajcie

anaconda zazdrościć mi nie ma czego, ja za to zazdroszczę Wam tego wypadu na lodowisko:tak: jak byłam mała zawsze chodziłam z dziadkien ba lodowisko przy sp 16 teraz to chyba gimnazjum na Poturzyńskiej, tylko wtedy zaleali boisko wodą a łyżwy trzeba było mieć własne, ale to i tak meega radość była. Do dziś pamiętam te wyprawy:tak:
marz ojaa biedny dzielny Mati, dobrze, ze drugim razem uz nic sobie nie uszkodził. No i trzymam kciuki za ocenę, nie ma mozliwości, zeby nie była jedna z najwyższych:-) u mnie tez juz niedługo bedzie, ale ja mam oceny co miesiąc, więc wiem czego się spodziewać.

Muszę sie dziś wybrać do pacy z tym zwolnieniem , jeszcze wczoraj w pzchodni zapomniałam pieczątki do zwolnienia,wiec dziś czeka mnie mrożny spacerek:sorry2:

hejka..... kiedy skończy się ten okropny mróz....

sienio biedna Juleczka oby szybko krosteczki wygasły... Cz też tak miał w buzi w oku na siusiaku, normalnie wszędzie.... i J też tak wysypało... współczuje spacerku dodatkowego do przychodni....

anaconda fajny wypad na łyżwy za Wami.... jak tyłeczek dzisiaj:-):-):-)

marzenka nie Cz a J miał złamany obojczyk i był znacznie starszy ale miał otwarte złamanie i dlatego miał gips.... ale Wam Mati funduje stresa ostatnio.... sam zostaje w domu ho ho jaki on już jest duży... brawo
trzymam kciuki za ocenę roczną..

maltanka mnie też aż tak nie mdli... da się wytrzymać... bliższych spotkań z kibelkiem nigdy nie miałam więc jest ok...
dziewczyny mają rację.... nie marnuj urlopu tylko od razu idz na zwolnienie... potem go wykorzystasz po macierzyńskim...

misia co z Tobą???? jak samopoczucie??? brzuszek rośnie???? jak dzieciaki???

Witajcie w ostatnie dni ferii. Zaraz zabieram się za górę prasowania,bo już krzesła nie widać.:zawstydzona/y: U Maksia dzisiaj znowu koleżanka, siedzą i oglądają bajkę na komputerze, a ja mam chwile spokoju.:tak:
W coś mi się rozkłada, kaszle jak gruźlik, niby chodzi w czapce itd. ale mrozy i wiatr jednak robią swoje :-( Tylko żeby Maksa nie zaraził na sam koniec ferii. :eek:

sienio bidulka Julcia. Zdrówka a dla Ciebie wytrwałości :tak:

anaconda super, że Maja tak sobie daje radę :-) Chyba pójdę do niej na lekcje :-D

marz Matko! Ależ się u Was dzieje! Współczuje serdecznie! Zdrówka dla Mateuszka! Bidulek!
No masz racje miesiąc po miesiącu a tu nowe suwaczki :tak: Kto następny?????

maltanka Mega mega gratulacje dla Ciebie i dla P ode mnie i od W, bo już mu powiedziałam. FAJNIE! :-) PS Już pół książki przeczytałam :tak::-D
Może i dziewczyny mają rację z tym urlopem, może idź od razu na L4 i nie trać urlopu.
I się nie stresuj tylko słuchaj Piotrka :tak:

aneta jak przebiegł zastrzyk, no i jak doszłyście?Nie porwało Was?

Madzienka ja z klasą wybieram się do TM na Kota w Butach.Podobna fajne:-) A Wy byłyście na Felinie?

Mamilla Witaj!

elza jak się masz? Pokaż nam może jakąś fotkę, bo pewnie u Ciebie już brzuszek widać :-)

Dziewczyny Justyny naszej J jest w szpitalu, proszę trzymajcie mocno kciuki za niego. Bo z doświadczenia wiem, że pomagają.

reklama
Witajcie

sienio
oj to tak strasznie J zsypało, Hubert miał krosty nawet we włosach

anaconda o ale wam fajnie, też poszłabym na łyżwy

sunday, zdrówka dla W, ja to tylko tak przeleciałam tą książkę, P ją czytał dokładnie;-)

marz trzymam kciuki za ocenę:tak:

eliza mnie dzisiaj coś muli

a jak to jest teraz z macierzyńskim, mnie też obejmie ten roczny? myślałam o urlopie najpierw, żeby jeszcze urlopowe wziąć za ten rok, umowę mam do 15 lipca 2015 roku i podejrzewam, że tam już nie wrócę, :no:więc jakbym miała roczny macierzyński to urlop mi nie potrzebny później

Do góry