reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie....ja dopiero dotarłam do kompa i nadrabiam...

za wczorajsze spotkanie bardzo bardzo dziękuję....i mam nadzieje że jeszcze przed naszym finałem zdążę się choć z raz z Wami jeszcze spotkać...:tak::tak::tak:

Marzenka, Anaconda, Karlita dzięki za odśnieżenie samochodu:-p;-)

Elizka pierwszy i ostatni raz wyszłaś tak wcześnie:tak:
i współczuje tej upierdliwej mamuśki...

Sunday super że wypad do Warszawy udany, szkoda że nie udało się dołączyć do nas....ale mimo 22 piwka zdążyłabyś się jeszcze napić....:tak:
ja na razie z LN rezygnuje....
zdróweczka dla Maksia:tak:

Madziarka zdróweczka dla Was...szkoda że wczoraj nie udało Ci sie dojechać....te twoje maluchy to maja jakiś radar na twój czas wolny....

Anaconda trzeba było zgonić na mnie ten powrót;-):tak:

Sienio Polak głodny to zły więc mężowy pewnie z tego powodu nie był zadowolony z późnego powrotu

Maltanka jak Wasze nogi i zdróweczko Huberta???uważaj jutro rano bo pewnie będzie ślisko....

Karlita dojechaliście do domu??

Atali o rany...jak Szymuś??zdróweczka:tak:

a dzisiaj pogoda boska aż szkoda było siedzieć w domu...więc bardzo aktywnie uczestniczyliśmy w akcji WOŚP...byliśmy w Olimpie i wspomogliśmy orkiestrę....

a jutro mamy w planach wagary i idziemy z Julą, Beatką i Mają do kina....ciekawe tylko czy będzie seans bo na razie tylko nasze miejsca zarezerwowane
:sorry2:

i nie wiem co jeszcze miałam napisać....:blink:
spokojnych wieczorków....

reklama
witam
ale zimnooo dobrze ze zerknelam na termometr bo tradycyjnie bym wyszla na autobus za cienko ubranaa tak sweter dorzucilam i szlik drugi na wierzch i bylo cieplutko:-D
anaconda, madzienka to życze udanej zabawy w kinie i moze jakiejs kawki smacznej
:-)
sunday ja bym byla chętna tylko nie wiem co na to moj luby po sobotnim wyjsciu;-) bedziesz kupowac wczesniej bilety??
zazdroszcze wypadu do stolicy do teatru bardzo lubie ostatnio bylam ze 2 lata temu, ja jezdze ze szkoly z Mętowa ze szwagierka, mam nadzieje ze w tym roku wypali wyjazd
sienio to co kebabem meza nie przekupiłaś??;-):-)
milego dzionka zycze

witam porannie
wczoraj już nie miłam siły zasiąść i pisać...padłam do spania po 21:baffled::baffled:
dziewczyny dziękuję za sobotnie spotkanie, ja chcę jeszcze jedno przed urodzenie Zosieńki!!!

madzienka oj tak wczoraj pogoda sprzyjała spacerom, ja przegnałam chłopaków na sanki:tak::tak: udanego wypadu do kina!!!
madziara jak Nela dzisiaj??? zdrówka dla was:tak::tak:
atali jak szymuś??? spadła mu gorączka???
gon1a super saneczkowe dzieciaki!!! i dziękuję za sobotnie towarzystwo w podroży:tak::tak:
sunday super ze wyjadz do teatru się udał:tak:
maltanka a co u was???

musze sobie coś n adziś wymyśleć, ale na razie herbatka:tak::tak:
miłego dnia życzę

Witajcie,

Coś tam poczytałam co u Was, ale prawie już nie pamiętam co której miałam odpisać, no ale spróbuję chociaż troszeczkę żeby mój post nie był egoistyczny, ze sama o sobie:blink:

Sunday :szok:niemożliwe, skąd ta choroba u Maksia:no:, zdróweczka dla niego podsyłam i daj mi znać co laryngolog powiedział!!!
Fajnie że wypad do stolicy był udany:tak:

Maltanka:szok:no nie!!! I u Was jakiś pech:no:, zdróweczka dla Hubercika, i dla P żeby kosteczka nie dokuczała:tak:A Ty jak tam z kolanem, lepiej już?

Madziara a jak u Was, co z Nelcią?

Gona
super widok, a dzieciaczki na sankach świetne:tak:

Karlita, Eliza, Mandziula, Sienio, Madzienka, Anaconda, Marz, Anetka, Gona (jeśli kogoś pominęłam to przepraszam) super spotkanie za Wami:-)

Eliza jak tam dzisiaj w pracy, spokój czy znowu ktoś nerwa Ci szarpnął?

Ala a jak u Ciebie zdróweczko??

Anetka jak tam humorek, jak chcesz to Ci mogę poprawić:-p:-D

Madzienka, Anaconda
jak tam wyjście do kina? Na czym byłyście?

Sienio o jaki fajny ksiądz był u Was, szkoda że u nas sztywniacy:no:

Marta fajnie że spotkałaś sie z kuzynką:tak:

Normatywna a Ty jak tam po spotkaniu z siostrą?

Misia jak zdrówko, N w przedszkolu?

Iwonka
a Ty dzisiaj w pracy?

Kurcze i chyba tyle z tego co zapamiętałam:zawstydzona/y:. Wczoraj dostałam @ niespodziewanie:szok:i dzisiaj już jestem jak flak bez życia:-(.

A u nas urodziny mega udane:-)Jak zwykle stół uginał się od jedzenia, czułam sie jak na wigilii:-D. Michał wpadł nam w histerię jak zobaczył prezent jaki siostrzeniec dostał(duży traktor z przyczepą na pedały), żal było na niego patrzeć, nie dał sobie przetłumaczyć że jego urodzinki już były i takie tam:no:no ale po godzinie uspokoił się:tak:. A w drodze powrotnej z urodzin wpadłam w poślizg, matko co ja przeżyłam:no:nogi miałam jak z gumy, nawet mało pamiętam tylko tyle że bałam się o Michała a druga rzecz że to nie mój samochód i oby nie do rowu:no:. No i dobrze że akurat nie było innych samochodów na drodze.
Oki, to ja zmykam bo wybywamy z domku, zaraz J po nas przyjedzie a ja jeszcze nie gotowa, ba M jeszcze drzemie:cool2:muszę go obudzić.

Miłego popołudnia życzę:-)

Witam poniedziałkowo
yes2.gif

Z rana miałam wizytę w przychodzi z tymi moimi smarkającymi -kaszlakami
dry.gif
na wizytę online do naszej pani dr zapisałam je z tygodniowym wyprzedzeniem a na miejscu okazało się że Pani dr nie ma bo się rozchorowała
shocked.gif
w rejestracji zapytałam sie pani co mam teraz w tej sytuacji zrobić na 8.40 mam numerek do dr. K a jej nie ma a nikt z przychodni nie był łaskaw powiadomić mnie o tym żebym na darmo się z dziećmi nie fatygowała:dry: (P. nas podwiózł więc nie było tak źle gorzej była bym wkurzona jakbym przyszła z nimi sama na piechotę:baffled:
Po miłej pogawędce do kogo nas tu wcisnąć stanęło na tym że dopisała nas do dr. H na 8.30 wprawdzie miałam opory żeby iść akurat do tej dr. ale skoro nie było innej rady trza było sie przełamać...
W przychodni spotkałam Emilkę i tak.. P. sobie z nią miło gawędził pod gabinetem a ja musiałam iść z pewną oburzoną babcią do rejestracji wyjaśnić czy to możliwe że mam na 8.30 jak dopiero co inna babka na tą samą godzinę weszła :-p oczywiście poszłam i pani jej ładnie wytłumaczyła że niestety pacjentów dr. K zapisanych musieli podopisywać i jest teraz po dwie osoby na jeden numerek...mało mnie babcia wzrokiem nie zjadła:-D
Potem zaraz weszłam z P. i dziewczynkami na wizytę...u Amandy kaszlaka niestety już słuchać zmiany w oskrzelach ale jeszcze pani dr wstrzymała sie z podaniem antybiotyku zamiast tego dostała Fosidal, Flegaminę, Mucofluid i Rutinacea Junior a u Martynki na szczęście mimo brzydkiego kaszlu jeszcze osłuchowo w porządku ale niestety pipka czerwona i dostałam dodatkowo Pimafucort
baffled5wh.gif
A poza tym Pulneo, ACC MINI oraz Mucofluid i Rutinacea
confused.gif

P. pojechał z dziewczynkami do domu zostawić je babci a ja z Emilką do mnie do pracy pogawędzić sobie w zimnicy;-) a potem Emilka pojechała swoje sprawy pozałatwiać ale obiecała wpaść jak się ze wszystkim szybko uwinie:biggrin2:

Zastanawiałam się czy w ogóle zastosować u Martynki ten Pimafucort czy też iść do pani dermatolog najpierw żeby oceniła i badania zleciła
confused.gif
myślałam ze może uda się jutro tą wizytę załatwić bo ma w grafiku że pracuje do 19.30 więc nie musiała bym wolnego brać tylko po pracy byśmy podjechały ale się okazało że najbliższy wolny termin to 26.01:dry: zapisałam w razie czego na tego 26 ale pani w rejestracji powiedziała zebym jeszcze zadzwoniła po 16.00 bo może jakieś wcześniejsze numerki się pozwalniają:sorry2:

Ostatnia edycja:
Justyna współczuję wpadnięcia w poślizg :no: oj dobrze że nic Wam się nie stało:sorry2:
Co do histerii to Martynka też jakby jej się coś spodobało w takową by wpadła i na nic zdały by sie tłumaczenia że ona urodzinki już miała...także trzeba mocno zacisnąć zęby i nie dać się sprowokować do złości :confused:
Fajnie ze się urodzinki siostrzeńca udały:tak:
Co do mojego zdrówka to nadal się smarkam i nadal kaszle ale chyba zapalenia płuc jeszcze nie mam:zawstydzona/y:
Gon1a urocze zimowe dzieciaczki:confused:
Mandziula, Gon1a,Sienio, Madzienka, Marz, Anaconda, Karlita fajnie ze spotkanko udane:tak:
Sunday dużo zdróweczka Maksio życzę:confused:
Eliza jak tam dzień w pracy minął?:confused:
Anaconda, Madzienka jak tam wypad do kina?Seansu nie odwołali? Na czym byłyście?:cool2:

Witajcie poniedziałkowo, jak ślicznie mroźno na dworze, zaliczyliśmy dzisiaj z Cypkiem spacerek, rogaliki jeszcze rano zdążyłam upiec no i teraz siedzę w pracy, do 20:confused2:

Justynka jejku, ale miałaś stracha:no: dobrze, że Wam się nic nie stało...współczuję stresu.. a ja dziś w pracy tak, do 20 aż niestety:dry:

Anaconda, Madzienka na czym byłyście w kinie?

Anaconda napiszesz mi jeszcze raz nazwisko tej Pani stomatolog, co z Mają do niej chodzisz:sorry2:?

Aluśka no nieźle Cię załatwili z przychodni, mogli przynajmniej zadzwonić, że nie ma tej dr...

Witajcie...u nas dzisiaj dzień kinomaniaka....seans na szczęście nieodwołany ale mieć całą sale kinowa dla siebie...bezcenne:-D:-D...Anaconda, Marzenka dzięki za towarzystwo....byłyśmy na "Renifer Niko ratuje brata"
;-):-)
później zaliczyłyśmy wypad do maca, równie udany!!!!

a my dzisiaj z P raz jeszcze idziemy do kina, tym razem na Sępa....

Justyna uuuuu współczuje wyobrażam sobie co przeżyłaś....najważniejsze że nic się nie stało...

Aluska zdróweczka dla dziewczynek a ta maść jest bardzo dobra...dlaczego nie chcesz jej zastosować???
super e Emilka odwiedziła Ciebie - co u niej???

Sunday jak Maksio dzisiaj???

Elizka obiadek zapakowany w pudełeczko???a może pani dr coś ciekawszego wymyśliła???

Maltanka jak twoja noga, noga P i Hubercik???

Madziarka co u Was???

Od dzisiaj w Biedronie są fajne gry dla dzieciaków...jeśli ktoś zainteresowany...a dla poznających literki i cyferki super drewniane puzzle, u nas Jula długo nimi bawiła się...więc polecam!!!!

zmykam bo zaraz wyruszamy dalej...miłego popołudnia

Madzienka z tego względu że nie wiem czy jej pomoże:no:
w maju po basenie Martynce też coś na pipce wyskoczyło i P. był z nią na Biernackiego i tam przypisali jej tą maść którą miała stosować bodajże 10dni i nie było poprawy potem trafiłyśmy do pani dr. dermatolog i ona powiedziała że źle że przypisali jej tą maść bez badań:zawstydzona/y: i ona najpierw zleciła badania a na następnej wizycie dopiero było leczenie i udało się dzida pozbyć:tak:
Tylko termin trochę odległy...a już jest 16.00 także dzwonię może termin jakiś się znajdzie wcześniejszy:tak:
Iwona też mnie to zastanowiło czemu nie zadzwonili uprzedzić mieli by wówczas mniejsze zamieszanie:dry:

reklama
Witam sie i ja;-)

Madzienka Anaconda bardzo dziekuje za super dzionek.....;-)a M Waszym pannom:-)

Oczwiscie moj dzien wolny nie byl planowany i ja w kinie mialam nie byc ale wczoraj mielismy mały wypadek M upadl na kant lawy tylna czescia glowy. Baaardzo brzydko upadl i baaardzo mocno wiec pojechal z P na IP bo balismy sie czy nic tam sobie nie uszkodzil a poza tym po ostatniej historii z dziewczynka kt po uderzeniu kawalka petrdy w glowke za jakis czas zmarla wolelismy dmuchac na zimne. A wiec wcelu obserwacji Go w dniu dzisiejszym nie poszlam do pracy...a co do glowki to po badaniach jest wszystko ok nic ie pekla nalezy go tylko obserwowac czy nie jest chwiejny itp.

Mam chwile dla siebie bo P pojechal z chłopcami na gorke B dzisiaj upolowalam zimowe rekawice kt mi nbrakowalo a jakos nie mialam sie jakos jak zebrac wiec napewno nie zmarzna...mam nadzieje:baffled:

Aluska powiem Ci ze to jest nieludzkie aby pracownik pracowal w takich warunkach narazajac sie na ciagle choroby czy Oni Ci przynajmniej kupili jakis grzejnik....?????brak słow na przychodnie ale dobrze ze ktos Was przyjal.....
Atali zdrowka dla Sz.....
Maltanka jak powrot do rzeczywistosci:-)jak H????
Sunday ojoj i Maksia cos rozklozylo zdroweczka...
Elza jak poczatek tygodnia wydarzylo sie cos obiadek spakowany????
Justyna ojoj biedny Michas tak mu sie spodobal ten traktorek wcale sie w sumie nie dziwie ze trdno mu bylo to wszystko zrozumiec:-(ale mialas stracha dobrze ze nic sie nie stalo a przy jakiej predkosci???
Gon1a uwielbiam takie widoczki z okien na taki swiezo napadany sniej....a dzieciaki super na saneczkach M juz taki duzy:-)
Mandziula a jednak udalo sie M na saneczki wygonic????:-p
Misia co u Was jak zdrowko????
Madzienka milego seansu z P.....
Iwonka zycze aby czas w pracy szybko minal...ale sa tego plusy za dnia bylas z C i moglas jeszcze fajny spacerek zaliczyc....takze nie ma tego zlego;-)

Wiecie a ja juz marze o marcu kwietniu nie dla tego ze zimno tylko dlatego ze 16 i juz ciemno-szaro...brakuje mi popoludnia spedzonego na dworze...wracamy i juz za pozno aby gdzies wyjsc:baffled:

No i oczywiscie dziewczyny dziekuje Wam za spotkanie sobotnie a Tobie madziu za podwozke;-) chociaz B urzadzil P dwugodzinny strajk przed zasnieciem i caly czas plakal bo sobie przypomnial o mnie....takze mam troch z tego powodu niesmak wyjscia jak sobie pomysle ze tak trudno zasypial:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:nie wiem czasem jest mu to obojetne z kim jest z kim spi itp a czasem jak sie upze i nakreci to nie ma przepros....

Do góry