reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Witam
Czy widzicie tą pogodę za oknem, a ja się cieszyłam że wreszcie będą białe, mroźne święta:sorry::sorry:
Ja dziś za pieczenie się zabieram, nawet chlebek zamierzam upiec, ale to pierwszy raz i może nie wyjść:cool2::cool2::cool2:
Maja jeszcze do przedszkola poszła coby mi w kuchni nie przeszkadzać:-D:-D
Maltanka ja do tamtego przy stokrotce też chodzę ale mam tej samej firmy czy jak to nazwać naprzeciwko poczty prawie, też można super ciuszki dla małej znaleźć:tak::tak: ( tutaj jak od targu po schodach idziesz i masz małego aldika)

czesc Dziewczyny mojemu Mikołajkowi się Maja bardzo spodobała jak zobaczył jej zdjęcie:-) Ja zaraz jadę do Plazy na zakupy dokupić prezenty muszę ale nie wiem co szczególnie mojej 3,5 letniej siostrzenicy.
Ktoraś z was się pytała czy opłaca się pracować za granica--nie oplącałoby się gdyby nie to że moj M mieszka tam u mamy swojej więc nie wydaje na mieszkanie ani na życie. Naprawdę Polacy, którzy nam wynajmują mieszkania to maja po prostu na przeżycie i mają prace, kórej w Polsce nie mogli znaleść ale i tam jest bardzoo ciężko o prace.
Mój Oli już nie poszedl diś do przedszkola już wczoraj było bardzo mało dzieci u nas, tym bardziej ze ja juz na urlopie jestem więc nie było sensu.

Witajcie,
no i już po śnieżnych świętach, ale może lepiej, bo bezpieczniej - orła na lodzie nie wywinę;-);-) Dziś jeszcze ostatnie przygotowania, a jutro wielkie bieganie, więc pewnie nie będzie czasu na BB, więc już dzisiaj

Tak niewiele nam potrzeba,
by przytulić się do nieba.
Zdrowia, szczęścia, bliskich blisko
i miłości ponad wszystko.

WESOŁYCH ŚWIĄT i szczęśliwego rozwiązania w zaplanowanym terminie

Maltanka ja do tamtego przy stokrotce też chodzę ale mam tej samej firmy czy jak to nazwać naprzeciwko poczty prawie, też można super ciuszki dla małej znaleźć:tak::tak: ( tutaj jak od targu po schodach idziesz i masz małego aldika)

ooo nie wiedziałam, że tam też jest. muszę się kiedyś wybrać.

Ktoraś z was się pytała czy opłaca się pracować za granica--nie oplącałoby się gdyby nie to że moj M mieszka tam u mamy swojej więc nie wydaje na mieszkanie ani na życie.

mama m i o ja pytałam, ale nie chodziło mi o kwestie materialne.:no2: moja siostra była za granicą parę lat, teraz siedzi z 2 dzieci u rodziców, a mąż w Niemczech dalej. młodsza dziewczynka praktycznie ojca nie zna. mój teść też pracował za granicą w młodych latach, podobno jak kiedyś przyjechał do domu to młodszy brat zapytał: "kto to jest ten pan". nie wyobrażąm sobie akiej sytuacji.:no2:

mama m i o a nie myśleliście o tym żeby się tam przenieść do niego skoro Twój M jest u swojej mamy i z mieszkaniem nie ma problemu.

Witajcie!

No i ze śniegu nic nie zostanie do jutra, a myślała że w tym roku będą ładne święta, białe.

pewnie jeszcze wieczorkiem do was zajrzę, ale już składam wam życzonka

Wesołych Świąt!
Bez zmartwień,
Z barszczem, z grzybami, z karpiem,
Z gościem, co niesie szczęście!
Czeka nań przecież miejsce.
Wesołych Świąt!
A w Święta,
Niech się snuje kolęda.
I gałązki świerkowe
Niech Wam pachną na zdrowie.
Wesołych Świąt!
A z Gwiazdką! -
Pod świeczek łuną jasną
Życzcie sobie - najwięcej:
Zwykłego, ludzkiego szczęścia.

Misia i Mandziulka a Wam dodatkowo życzę szczęśliwego rozwiązania i w miarę mało bolesnego porodu.

Ostatnia edycja:
Ja już na dzisiaj kończę urzędowanie w kuchni, zrobiłam prawie wszystko co zamierzałam, czyli został jeszcze do zrobienia krem do karpatki:tak::tak:
Chlebek nawet dobry wyszedł, zdążyłam jeszcze ciepły pojeść i chyba dlatego boli mnie teraz brzuszek, zaraz mięty sobie zaparzę to może przejdzie:-:)-(

Wlasnie wstawilam mieso do piekarnika-szynke i piers z indyka!:-) Ciekawe co z tego bedzie!:eek:;-):tak:
Ale mamy jesień tej zimy!Masakra a jak mroz zlapie to bedziemy mieli wielkie lodowisko!!!:szok::szok::szok:

reklama
Do góry