reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witajcie wieczorową porą...

ja już po zumbie i nawet była znośna liczna osób...
i po wizycie z Julcią u lekarza...tak naprawdę oprócz wody lecącej z noska nic nam nie jest(prawdopodobnie skutek uboczny szczepienia), osłuchowo czysto, gardło czyste i katar mniejszy po kolejnej inhalacji...teraz śpi spokojnie i nawet noskiem oddycha ale że ja mam dar przekonywania to poprosiłam panią pediatrę o opiekę więc mam wolne do piątku....(Marzenka i Madziarka specjalnie dla Was żebyście nie mówiły że mnie nie poznajecie:laugh2:)

Jula jutro zostaje w domu ale w czwartek może już wróci do przedszkola a ja będę odpoczywała:-D:-D
mam nadzieję że jutro pośpimy dłużej niż do 6:sorry:

Wszystkiego najlepszego dla dzisiaj świętującego Olka!!!!

Motylla trzymamy kciuki...

Antuanet zdróweczka dla Kubusia, a ta szkarlatyna oprócz wysypki czymś przejawia się....??
rany wracają jakieś choroby z dawnych czasów

Sunday, Justyna super że udało się Wam spotkać...

Marzenka zaczynasz mnie niepokoić tym twoim kiepskim samopoczuciem:eek:...czekam na relację z odebranych wyników...

Madziarka fajny dzionek za Wami...ja na szczęście szybko ulotniłam się na zumbę a teściówkę zostawiłam z Julą....
Madzia widziałam wczoraj ten medal - dostał do Wiktorek z Julka grupy - super pomysł...

Maltanka za każdym razem jak jestem w markecie kupuje czarnego reddsa:-D:-D:-D
my też robiłyśmy z nutella:tak:
to co do zobaczenia w czwartek w jaskini??
ale jesteś fajna żonka...;-)

Mandziula jak pluskanie??

Elza trzymam kciuki żeby po nocce było już tylko lepiej...

Iza odezwij sie...jak udał sie wypad weekendowy...pokazuj fotki!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,
u nas znów pobudka o 6:wściekła/y:no ale udało mi się przekonać małego drania do położenia się ze mną i tak pospałyśmy do 8;-)byłyśmy na krótkim spacerku,bo ziąb..ale jutro ma być lepiej:tak:a i tak po spacerku kręgosłup się odezwał...no jak się nosi dodatkowe kg to tak bywa:-(
mam pytanie, czym tańszym można zastąpić Oilatum???kupuję niby z importu równoległego ale i tak jest drogo:sorry:

witam...poczytalam troszke,ale tak nie dokladnie-sorki...kurcze ale znow mam migrene(juz 2 dzien) a wczoraj wzielam ostatnia tabletke i dzis sie musze meczyc,bo te zwykle przeciwbolowe mi nie pomagaja:(
współczuję migreny.tulaski:tak:
Przespalam sie 2h troszke mi odeszlo ale jakos glowa boli......matko co sie ze mna dzieje niech juz przyjdzie na dobre ta wiosna!!!!!!!!!!!!
jak głowa?lepiej?
Dziewczynki niedługo zostanę etatowym lekarzem na forum:happy:...Pani doktor potwierdziła diagnozę, tak więc 2 tygodnie z głowy mamy..:crazy:.I o dziwo jak przyjmuje dzisiaj od 14 to Kuba był trzecim dzieckiem ze szkarlatyną:rofl2: Poczytam Was później bo mała wzywa...
:szok::szok:o rany:szok:zdrówka dla Kubusia!!!!a jak Wiki?

Marta wszystkiego naj dla Olka!!!! niech spełnią się wszystkie jego marzenia!!!!:tak:

My po spacerze, zimno, żadna przyjemność chodzić po dworze, jakby jeszcze słonko było to inaczej, a tak to wcale się nie chce wyłazić z domu. Wyniki moczu odebrałam i wyszło wsyztko ok, tylko ciała ketonowe znowu wyszły, ale to przez to że zamało piję. Tak właśnie o tym myślałam, czy mi nie wyjdą teraz te ciała ketonowe, tak jak po tym moim odwodnieniu, bo ostatnio naprawdę jakoś mało piję, ale to niegroźne jest, więc tylko więcej pić trzeba i luz.
Także niewiadomo skąd ta temperatura u mnie była w niedzielę:baffled: Najważniejsze, że nic z tego się nie wykluło i w moczu wszystko jest ok.
dziwne:baffled:a kiedy masz wizytę u gina?
Odeszłam od tel żeby Wam powiedzieć że mojej koleżanki M jechał tym pociagiem co się zderzył relacji Warszawa -Kraków jechał na służbę do Krakowa ktorą miał w niedzielę na szczęscie trochę tylko poobijany ale w szoku wiec na zwolnieniu, ależ się dziewczyna przestraszyła sama po reracji kolana leża w szpitalu a tu takie wieści:szok:
:szok:

U nas ostatnio na zajęciach robili sałatkę owocową - mieliśmy wszyscy ubaw bo pani rozdawała owoce do krojenia - Nela dostała dwie truskawki i obie zjadła zanim ktokolwiek się zorientował :-D:-D:-D:-D
:laugh2::laugh2:

Ja właśnie gabi położyłam bo zaliczyłyśmy mega spacer, na początek przedszkole bo kwity chciałam wziać a tu mi mówią że jest zarządzenie ze dzieci rocznik 2010 tylko żłobek:crazy::crazy: Nie wiem już co robić?
a to jakies zarządzenie puławskie?czy ogólne?
Zupka dla B sie podgrzewa i sie zastanoewie czy isc na dwor bo znowu cos mi niedobrze:no:
oj,wybierz się szybko do lekarza:sorry:bo coś często się źle czujesz,co?
No wiecie co tyle pisać:-p i żadna nie zauważyła, że mnie nie ma pfffff chyba focha zapuszczę:-p a co...

byliśmy dzisiaj u dziadków, bo ja musiałam PUP odwiedzić, matko strata czasu i pieniędzy na paliwo na takie bzdety:wściekła/y: jakie mają do zaproponowania, a stawić się trzeba...i do tego zeszło mi tam 3 godziny:szok:

Hubert dzisiaj nocuje u dziadków,bo p jutro do pracy, a ja muszę na miasto:tak:

zaprowadziłam dzisiaj P samochód do salonu kosmetycznego:-D czyt. na myjnię, ale był zdziwiony jak przyjechałam po niego do pracy czystym samochodem:-D

ale mnie nogi coś bolą, do tego zatoki dokuczają buuu....
tulaski na zatoki:tak:no i powodzenia w załatwianiu spraw na mieście:tak:
PUP to szkoda słów...nie wiem,czy komuś pomogli:sorry:

Dziekuję, uważam żeby za dużo nie biegać... już olewam i nie odkurzam i nie sprzątam - oszczędzam się... M. wróci to będzie miał co robić :-D
:laugh2:a niech wie,że ma zonę w ciąży;-)

Dziś Julo przyniósł medal z przedszkola - taki prawdziwy... ponoć dostał za to że był grzeczny i ładnie sprzątał - jutro ma odnieść żeby pani mogła dać kolejnemu grzecznemu dziecku - chyba jakiś nowy sposób motywacji pani wymyśliła ;-) ale jestem dumna że synio był dziś taki grzeczny.... oby tak dalej :-D:tak:
wielkie brawa:tak:

i po wizycie z Julcią u lekarza...tak naprawdę oprócz wody lecącej z noska nic nam nie jest(prawdopodobnie skutek uboczny szczepienia), osłuchowo czysto, gardło czyste i katar mniejszy po kolejnej inhalacji...teraz śpi spokojnie i nawet noskiem oddycha ale że ja mam dar przekonywania to poprosiłam panią pediatrę o opiekę więc mam wolne do piątku....(Marzenka i Madziarka specjalnie dla Was żebyście nie mówiły że mnie nie poznajecie:laugh2:)

Jula jutro zostaje w domu ale w czwartek może już wróci do przedszkola a ja będę odpoczywała:-D:-D
mam nadzieję że jutro pośpimy dłużej niż do 6:sorry:
super,że Jula zdrowa:tak:fajnie masz z tą opieką...u nas trzeba zgłosić zamiar skorzystania wcześniej,bo inaczej na żądanie wpiszą...albo brać L4 na dziecko:confused2::sorry:
elza trzymam kciuki za dobroczynne działanie rumianku!

my juz ppluskani, nikt czepkami nie straszył, ale była akcja z niewpuszczaniem mamusiek do mąskiej szatni, bo na naszej grupie sa akie mamuśki co w męskiej przebierały dzieciaki a mężowie w tymi dziecmi pływali, wieć dziś był raban że nie chciano ich tam wpuścić i jak one mają dzieci przebrać:szok::szok::szok: brak mi sło na te mamusie....

madzienka oj to odpoczywaj teraz mi tez by się trochę wolneg przydało, ale urlop mam doipero w lipcu:-:)-(
super że katarek u Julci już niewielki:tak::tak:
antuanet tulaski dla Kubusia i oby Wiki się nie zaraziłą od niego, choć to chyba mało prawdopodobne... ale masz nosa i trafne diagnozy stawiasz:-D:-D
elza a może gdzieś zmarzł i załapał zapalenie?? Kola raz złąpał jak ganiał mi przez cały dzień bez majtek bo sie nie ał ubrać:confused2::confused2: oby rumianekpomógł, a jak nie to jutro do lekarza idzcie, lepiej takich spraw nie bagatelizować
maltanka ale z ciebei dobra żonka jest, mój P to by się hyba zapytał co od niego chce za to:-D:-D:-D
madziara brawa dla Julka, oj taki medal napewno motywuje:tak::tak::tak: Kola jak ostatnio dostał nagrodę za ładnie zahowanie w sklepe to strasznie dłgo to przeżywał (cieszył się i mówił ze to za to ze był grzeczny) warto tak nagradzac dzieci:tak::tak:

a ja sobie warsztat pracy rozłożyłąm w łóżku w salonie i jak nie zasnę to nadgonie z robotą. po baseniku trchę lepszy humorek, ale smaak mijeszce reddsem narobiłyście... i czuję niedosyt:-D:-D

motylla a zabieg macie na stulejke??? pytam bomy mamy problrm włąsnie ze stulejką i idziemy do Medicosu do dr Chromińskiego ale dopiero 29marca i strasznei sie boje że kaza mu robic zabieg, wlałabym z tym poczekac...

a i w piatek mamay wizytę w przedszkolu... boze moje dziecko dorosło juz i niedłgo pójdzie do przedszkola........

Hej, witajcie, podczytuję Was na bieżąco ale jakoś brak mi weny na pisanie...

Sunday jestem jestem, dzięki za pamięć;-)

antuanet rany szkarlatyna, no zdrowia dużo życzę i oby szybko się skończyło i Wiki była zdrowa:tak:

maltanka no proszę, jeszcze mężowi autko wypielęgnowałaś, super żona:-)

karlita takiego "zapachu" narobiłaś tymi rogalikami, że i ja będę je robić:-D Planowałam na piątek, ale nie wiem czy wytrzymam i może jutro zrobię:-)

madziara brawa dla Julka za medal;-):-)

marz jak tam Twoje samopoczucie? odpędzaj te złe humory, a sio;-)

madzienka o no super, że masz trochę wolnego, odpoczywaj:tak:

I wszystkiego najlepszego dla Olka:tak:

Uciekam spać, bo moi Panowie już dawno śpią, a ja się pałętam po domu i nie wiem co ze sobą zrobić-tak to jest jak się nie ma zajęcia, ehh;-)

Dobrych nocek...

Madzienka no wkoncu ufff juz myslalam ze jest z Toba cos nie tak.....
Madziarka ja juz bylam dzisiaj u lekarza i zrobilam badania jutro mi je opisza....
Maltanka no przeciez pisalas ze jedziesz dzisiaj do dziadkow wiec sila rzeczy wiadomo bylo ze sie nie pjawisz;-):-)o dzisiaj wolna chata......???????
Anaconda jak tesciowa?????
Iwona no ttak jak Ty codsziennie ledwo na zakretach sie wyrabialas to nie ma sie co dziwic ze ciezko cza szorganizowac.....Ty pracowalas w sklepie komputerowym moze polecisz mi jakiegos lapka???????
Aneta gdzie jestes?????
Anet alez Ty sie maszz ta migrena.....wybacz mi prosze ale musze to napisac bo jak czytam o migrenie to odrazu nasuwa mi sie to co kiedys sprzedal mi P...migrene to moze miec Krolowa Elżbieta II nas conajwyzej moze glowa poprostu napierd.......!!!!!!!:-Dprzepraszam musialam..........

Oczywiscie to ze nie spie to chore bo jutro bede wam plakala ze jestem niewyspana i zle sie czuje.....B wkoncu zasnal ale wczesniej bardzo sie budzil bo ciezko mu bylo oddychac...P mu zrobil wyzej pod glowka i lepiej mu oddychac...wczoraj w nocy tak mnie wmeczyl i karmilam go chyba z 5razy wiec P pojechal do tesco po mleko w razie potrzeby......nadrobilismy sobie serialiki i wkoncu czas spac o slysze ze podjechal....

Dobranoc

Witajcie z ranka,
Marz i co wyspałaś się? ;-) jak się dziś czujesz??? i daj znać jak wyniki...

Mandziula
jak trzeba będzie Koli robić zabieg to rób go jak najszybciej - póki dziecko jest małe to szybko się zagoi a po drugie szybciej o koszmarze zapomni!!! no i wybierz dobrego lekarza...A jak dziś humorek? podgoniłaś z pracą?

Madzieńka
super że Jula zdrowa... Julek też chyba dziś zostanie w domu bo Anka dzwoniła wczoraj w nocy że Tylkowi się jakieś zapalenie zrobiło i chyba dziś do lekarza pojadą... Więc ponawiam... :-p

Elza
jak u was nocka??

Anaconda
jak teściowej wizyta u kardiologa??

Karlitka
jak tam Norbiś??? i jak Gabi po przedszkolu? chciała wyjść do domu?

Misia a twoje migreny już przeszły czy nadal cię męczą??? dużo przytyłaś że kręgosłup nie wyrabia? bo na zdjęciu to wygląda jak by sam brzuszek ci przykleili :-D

Talia jak książka - zaczęłaś?

Maltanka miałam zapytać- jak Hubert, chętnie zostaje u dziadków?

Iwona potraktuj to jak chwilowe wakacje... i oby kolejna praca - jeszcze lepsza szybko się znalazła!!!!

Aneta a Ty czemu się nie pokazujesz??? jak Ola? i jak się czujesz? robi ci sie jeszcze słabo?

sunday a jak ma się Maks?? wyzdrowiał całkowicie czy jeszcze kaszel go czasami męczy??

Muszę zaraz iść robić śniadanko bo jakiegoś głoda czuję :-D;-) Julcio też już wstał, Nelusia jeszcze dosypia... wiec siedzimy cichutko na dole żeby jej nie obudzić...

Po śniadanku pewnie mama zjedzie do nas - wiec dziś znowu mogę rzadziej zaglądać...

ale miłego dnia Wam życzę!!!! no i niech słonko wyjdzie... bo jak na razie to za chmurkami się pochowało....

Ostatnia edycja:
Witam i ja :-):-)
Dzisiaj troszkę dłużej mogłam pospać bo teściowa się zaoferowała że odprowadzi Maję do przedszkola :-D:-D
Na dodatek przywiozła mi obiad w prodiżu więc dzisiaj mam labę :-D:-D
Po wczorajszej wizycie u kardiologa nic nie wiadomo tak naprawdę, ekg nic nie wykazało, ma mieć jeszcze jakieś badanie robione ale to się czeka około 2 m-cy, mają dzwonić na kiedy będzie, dostała leki i zobaczymy, ale kardiolog powiedział że to najprawdopodobniej coś z sercem :-:)-( oczywiście przy okazji Maja zarobiła 100zł bo przecież jutro taka "tragedia" ją czeka że trzeba kupić duży prezent :-D:-D
Marz ja tam mam swoją teorię co do twoich dolegliwości ale ty mnie słuchać nie chcesz :-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ale ty po nocach siedzisz - o rany :szok::szok:
Madzienka a pewnie, jak możesz to bierz wolne - każdy pretekst dobry :-D:-D:-D
Madziarka no to musisz być dumna z Juleczka, taki grzeczny chłopczyk :tak::tak: zresztą z tego co widzę to twoje dzieciaczki są wyciszone i grzeczne :tak::tak:
Iwona głowa do góry, już niedługo nową pracę znajdziesz :tak::tak:
Maltanka no no to po wczorajszej nocce Hubert będzie miał rodzeństwo :-p:-p;-);-):-D:-D
Sunday no wiesz co to mężowi pozwoliłaś iść na siłkę a sama z zumby zrezygnowałaś ;-);-):-D:-D a wiesz że już wczoraj nie zapisywali na czwartek - będą tłumy :szok::szok:
Elza i jak tam siusiaczek Czarka? Zaczerwienienie ustąpiło? :confused2::confused2:
Antuanet a jak Kubuś, jakie leki dostałaś na tą szkarlatynę? :confused::confused: a jakie jest prawdopodobieństwo ze Wiktoria się zarazi? Dużo zdrówka podsyłam :tak::tak:
Anet to co ty za leki bierzesz na migrenę? I musisz je brać codziennie czy tylko jak głowa zaczyna boleć? :confused::confused:
Misia z oilatum nie pomogę, ja kupowałam balneum ale to chyba w tej samej cenie mniej więcej
Mandziula Kola idzie od września do przedszkola? Do jakiego? :confused2:

Ostatnia edycja:
Anaconda taaa grzeczne i wyciszone... :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D szczególnie wyciszone :-) diabełki moje :-D:-D

Na którą jutro idziecie do lekarza???

ależ masz dobrze z tą teściową... nie mów że jeszcze ci zamrażalkę zapełniła... ;-)

Ja już sobie kawkę zrobiłam - taką z pianką :-p więc zapraszam do towarzystwa - zrobić którejś???

Hej... Ale wczoraj kiepski dzień mieliśmy... Zeszłej nocy Spalam niecałe 3h... Poszłam spać przed 1 bo ciasto pieklam a o 3 Tymek wstal, odprowadzalam 3 razy to się Szymus obudził i lulalam... A O 5 Tymek biegunki dostał i mówi że Brzuszek boli.... Dicoflor dałam i chyba przeszło bo nie narzeka i więcej takich kup nie zrobił...
J wrócił z pracy i kazał mi się położyć i odespac kochany:) i mnie dopiero o 14 obudził z wiadomością że Szymus ma 38,5 st. gorączki... A przedwczoraj antybiotyk skończył brać... No to ubralam się i biegiem do lekarza na 15... I niby nic mamy zbijac, przepajac i czekać bo nie wiadomo co to jest.... Bidulek mały marudzi i śpi ale tylko przy cycu.... No i J wolne wziął wolne, bo nie odespał nocki...Ją nie wiem jak on funkcjonował ...
Tej nocy tez kiepsko, Szymus do 39,1 goraczka... Mam nadzieję że to trzydniowka, ale wystraszyłam sie, bo dopiero co antybiotyk skończył :(

Marta
, najlepsze zyczenia dla Olka!!

Madziara, masz racje oszczedzaj sie:tak: a Nela z truskawkami rozłożyła mnie na obie łopatki :-D i brawo dl Juleczka, musi byc naprawde super chłopcem:tak::tak:

Antuanet, zdrówka dla Kubusia... współczuje, szkarlatyna groźnie brzmi... ale teraz przy odp leczeniu to w sumie jak przeziębienie...

Elza, ranyyy, biedny Czaruś..... :-( mam nadzieje, ze okłady szybko złagodza.... i spóźnione, zyczenia urodzinowe!!!!!!!!!!!! super masz siostry:tak:

Karla, pyyyyszne te rogaliki i mnie natchnełas do zrobienia:tak:

Madzienka, dobrze, ze u Julci nic powaznego, a ty odpoczniesz:-) i jak, córcia dała pospac?

Marzenko.... idz koniecznie do lekarza, bo bardzo niepokojące te objawy.... az sie martwic zaczełam..........

anaconda, powodzenia u stomatologa... ale wkurzajace te zeby, ze nie zgrały wypadania z wyrastaniem....

misiu, ja Emolium używałam... chyba tansze jest a wg mnie tez super działa...

Justynka, super taki wujek:-) i ze z sunday sie spotkałyscie:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
witam i ja. Ja jeszcze przed śniadankiem i przed kawką. Maksio zajada płatki z płatki z mlekiem. U nas jeszcze sypialniano,bo łóżka nie pościelone. W dzwonił i pyta co będziesz robić i wiecie co sama tego nie wiem...nic mi się nie chce. :eek:

mandziula do którego przedszkola posyłacie M?

iwona Kochana tulaski na zmartwienia :-) Niedaleko masz do mnie.... poprawimy może jakoś humorek....?

anaconda ja na szczeście zapisałam się tydzień temu :-)

Madzienka oo to odpoczywasz...?:-)

Madziara widze, ze i dzisiaj sama nie będziesz... no i dobrze :tak::tak:
Maksio dzięki już lepiej,syrop jeszcze mu daje, bo czasem ma kaszel, ale energii ma już ogrom.:-p:-p

Eliza jak Czaruś?

Justyna wstaliście???

Do góry