reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Marta chodzi o taki syropek co i od gorączki jest?? Boja Natalce nie podawałam nic poza Dentinoxem i Dentoseptem. I teraz się zastanawiam czy ten Dentosept to dla Justysi już można. Bo on Natalce bardzo pomagał.

No z trójką to dopiero będzie :szok: i do tego same chłopy :-D. Wiesz moja teściowa urodził trzech synów, a wieku 35 lat (13 lat od urodzenia mojego M, bo on najstarszy) urodziła córeczkę :tak:.

reklama
Emilko, wystarczy Apap, Panadol - przeciwgorączkowe i bólowe a Ibum lub Nurofen;-):tak: dodatkowo przeciwzapalne. A z żeli stomatologicznych to Sachol moim pomagał - uwielbiali jego smak. Po Calgelu Olek w nocy się wybudzał z płaczem.
Zmykam łazanki kończyć robić.

Karlita widze dajesz rade z dwójka i mnie to tez czeka :-(ale moze jakos damy rade:tak:
jasne ze dacie rade :-)

KArlita w angli ponoc jest tak ze nie odwiedza sie dzieci zaraz po porodzie, wszyscy tylko prezenty przysyłaja a odwiedziny sa na pozniej przekładane wasnie ze wzgledu na dziecko

bo tak jest najbezpieczniej u nas z Gabi mimo że było lato to odwiedziny zaczęlismy jak mała miała skończony miesiąc ale teraz jak jest taka psia zima i wszyscy chorują kichają, kaszla to tole dmuchac na zimne i czekam z decyzja o odwiedzinach ;-)

karlita z jakiej stronki drukujesz kolorowanki, bo tez bym coś Natalci wydrukowała :tak:
tu sa różne kolorowanki z różnych bajek :-)

1 KOLOROWANKI bajkowe - Kolorowanki_ - Chomikuj.pl

oby Justysi szybko i bezbolesnie wyszly zabki
a próbowałaś camilli ?? u nas pod koniec sie sprawdziła - bo na poczatku nie wiedziałam o tym leku ;)

Opinie o Boiron Camilia - homeopatia na bolesne ząbkowanie - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl

poczytaj sobie opinie :-)

Martusia
z trzeba chłopami dasz sobie rade z resztą Twoje chłopaki to już duże :-)

Witajcie ale produkujecie......

Słyszałyście jaka wichura była dzisiaj nad ranem......:szok::szok::szok::szok::szok::szok:cholercia kiedy w końcu będzie wiosna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jula śpi, P ogląda skoki a ja Was nadrabiam...po południu zmykamy na "wesele"tzn. rocznicę ślubu rodziców....

Maltanka oj tam cierpliwość nie miał wyjścia, bo na dzisiaj nie mieliśmy prezentu:-p:-p:-p:-p

Sunday super sen:-D:-D:-D...jak dla mnie mogłabym już mieć jeden suwaczek więcej...ale na razie staranka wstrzymane do wakacji:-p:-p:-pbo szkoda byłoby nam z nich zrezygnować:shocked2::shocked2:

Antuanet GRATULACJE!!!!!!! wiedziałam że zdasz!!!!!

Marta co z Julem...może ma jakiegoś wirusa....??a pączki pysznie wyglądają:tak::tak::tak:współczuję problemów z autkiem...i resztą elektryki:sorry:
A co do 3 facetów a nawet 4 to ja w Ciebie nie wątpię....na pewno dasz sobie radę...

Emilia możesz podać syrop przeciwgorączkowy, bo one działają przeciwzapalnie...możesz również tym syropem smarować dziąsełka.....
U nas pomagał preparat homeopatyczny Teetha Teetha - granulki - Nelsons | Sklep
ale słyszałem że o tym co pisała Karlita Camilia

Karlita i jak udało się zamotać?????;-);-);-);-)

Madziarka jak wypad na zakupy???udany????chwal się kochana....

Marzenko co u Was??Jak Wasze zdróweczko????

Ostatnia edycja:
Marta no to masz fajnie, moja szwagierka ma 3 chłopaków urwisy jakich mało zawsze jak rozmawiamy przez tel to musi ich uciszac bo zwykle sie tłuka, ja wsumie tez bede miala 3 bo zapomnialam o moim mezu czasami gorszy niz dziecko, bo małemu w tyłek dasz lub w koncie postwisz a z nikm juz nie da rady:-D:-D:-D
Emilia ja uzywałąm boobdent do dziasełek, ale na pewno lek przeciwzapalny przeciwbólowy nie zaszkodzi jak mocno dokuczajaa zabki
jak ciasto wyszło, mi małz kupil zła smietane ale jakos dałam rade, mam nadzieje ze bedzie smakowało, a to moja biedronka:-):dry:
biedronka.jpg

Gon1a, ciasto przepysznie wygląda:tak::-).
Madzienka, sama już zachodzę w głowę co z Julem, czy jakąś niestrawność ma czy co ani gorączki ani biegunki:confused:.
Co do pogody bo tak wiało i śnieg sypał że świata nie było widać i net zacinał:wściekła/y::szok::tak:.
Właśnie udało mi się zarezerwować salę zabaw na urodziny Olka, ciężko było ale po znajomości wcisnęła na właścicielka - impreza dokładnie w dniu urodzin 6 marca na 13:00 - ale Olek będzie miał niespodziankę;-):tak::cool::cool:. Obym do tego czasu się nie rozpakowała - hehe.

Dziękujemy za życzenia a tu pączusie imieninowe - aż wstyd się przyznać ale pierwszy raz robiłam:zawstydzona/y::-p:tak:.
Zobacz załącznik 326539
Ale mi smaka narobilas tymi paczkami:tak::-p
Gon1a,ty tez...e to ide i ja cos upieke:-D

Witam
A moje obie juz chore,dzis Karolcia takie gile po brode ma,a i kaszle tez juz niezle:-(,temperatura 37.5(Gosia wczoraj tak miala)...a Gosiaczek jeszcze lepiej sie rozlozyl,taka bidulka,ze nawet bardzo z Karolcia sie nie kloci:confused:.....a temperatura juz 38 dzis u niej...wiec do lekarza na mur beton w poniedzialek idziemy....mam tylko nadzieje ze to nie oskrzela:sorry2:
Ja juz chate ogarnelam(wreszcie:sorry2:) teraz chwilka relaksu z wami na BB...a jeszcze jakies ciacho chce upiec i rosolek dzis ugotowac,coby jutro miec juz mniej roboty...ale czy to wszystko mi wyjdzie to sie okarze...zalezy czy Jeczyslaw-Karolcia mi nie bedzie na raczkach wisiala....:-p
Wiec zycze wszystkim milego wekendu i duzo zdrowka:tak:;-):biggrin2:

gon1a bardzo ładnie wygląda Biedroneczka, jak mi w końcu galaretka zastygnie to zrobię zdjęcie i wstawię, i przy okazji drugiemu ciastu zrobię zdjęcie, bo tort to chyba w nocy będę robić :-D.

Marta u nas też nieźle wiało. Mój tata przyjechał na chwilę wziąć Natalkę na dwór. Wyszli jak było ładnie, za półgodzinki wrócili to nic za oknem nie widziałam. Ale akurat przed śnieżycą zdążyli.

A Justysia to jakaś niewyraźna dzisiaj. W ogóle się nie uśmiecha. A to prawdziwa śmiechulka jest. Chyba naprawdę te zęby dokuczają. Na wieczór dam jej lek przeciw bólowy. Teraz smaruję dziąsełka Dentinoxem, ale chyba za bardzo już nie działa. Jutro wybiorę się do apteki po coś innego

anet15 zdrówka wam życzę :tak:

Ale skrobiecie, normalnie nie ma kiedy was czytać a co mówić o odpisywaniu :-D:-D:-D

Antuanet gratulujemy zdanego egzaminu!!! Zdolniacha z ciebie!!! A to że Kuba tak śpi - to dobrze, ponoć we śnie dzieci zdrowieją... :-) z jedzeniem mu odpuść narazie - wyzdrowieje to i zgłodnieje!!! :tak:

Madzieńka pojechałam ale taksówką... pochodziłam, wypiłam kawusię, odpoczęłam... tego mi było trzeba!
A jak u Was? udała się imprezka?

Marta zdrówka dla Julka, oby go wreszcie to coś puściło!!!! Ale smaka na pączusie narobiłaś :-) No i niech pech elektroniczny Was wreszcie opuści!!!

Karlitka ja Nelę motałam i w domu... i jakoś się nie przyzwyczaiła - czasami ją nosiłam a czasami leżała sama w bujaczku i też było ok :tak:

Ale ładnie wygląda ta biedroneczka Gon1a - nigdy nie słyszałam o tym cieście ale po takich ilustracjach aż chce się spróbować upiec:blink:

Anet15 zdrówka dla dziewczynek!!!! Ja moją Nelę inhaluję i jak na razie tfu tfu jakoś się trzyma... mam nadzieję że nic jej nie będzie...

U nas też zębole idą - te nieszczęsne 3 - wszystkie na raz... ma tak napuchnięte dziąsła... i już widać białe kropeczki na dole -więc pewnie te dolne już lada chwila dadzą jej odpocząć... ale nie wiem jak górne - bo Nela nie daje sobie zajrzeć... jak smarowałam jej dziąsła to tylko czuć takie wielkie wypukłości :eek::sorry2:

Emilia niech zębole szybko wyłażą i Justysi dają spokój...

Marzenka jak się macie?? jak zdrówko??

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczorkiem:tak::tak::tak:
Ale okropna pogoda, cały czas pada więc zrezygnowałam ze spaceru do reala :baffled::baffled:
I właśnie dzwoniła do mnie babka że mam się z Mają zgłosić na szczepienia, a ja całkiem zapomniałam że to w wieku 5 lat jakieś szczepienia są, oj na pewno ucieszy się moje dziecko na tą wieść ;-);-)
Gon1a ja lubię zakupy z moją teściową, zwłaszcza że to ona płaci :-D:-D:-D:-D
Anet ty mnie nie strasz dużą różnicą wieku bo mnie też to czeka :szok::szok::szok:
Talia chyba każde dziecko jadło parówki mimo że dobrze się na ich temat nie wypowiadają :-D:-D i dzieciaki je uwielbiają, tak więc dawaj jej jak lubi :tak::tak:
Antuanet a dla was jeszcze zdrówka podsyłam bo widzę że potrzebne :tak::tak:
Misia a jak twoja Natalka czy jeszcze budzi się w nocy i domaga zabaw?
Madziarka pomału laktacja się skończy i obędzie się bez żadnych tabletek :tak::tak:

Natalka już lepiej sypia:tak:choć zdarza się jej czasem przez godzinę wędrować po łózku...na szczęście nie codziennie:-Ddziś pewnie czeka nas też łażenie, bo jeszcze nie śpi, spała dziś w dzień 2 razy:dry:

Ja tylko chciałam powiedzieć, że samochód działa. Tak jak pisałam, że pocieszałam M, coś się odłączyło, ale i tak skasował 150zł bo cały dzień zmarnował na szukanie co temu samochodowi jest.

Ważne że działa i mogę jechać na zakupy :tak:

super, że autko działa:tak::tak::-):-)

a ja juz po wizycie, podgladalismy malucha i chyba bedzie chłopak, gin do mnie "niech pani patrzy tu pomiedzy nogami to siusiak", za 4 tyg usg połówkowe to zobaczymy czy tak samo bedzie widac, :-D

witaj w klubie ja rodziłam w 35 tyg waga wyjscowa 1970g a na roczek miała 7,5 kg przybierała ładnie i mimo ze ma 4 lata skaczone to jest drobna na buzi,szczupła ale wysoka

super:-)

super...parka!!! Ogromne gratulacje:tak::tak:

fogia witaj na BB:-) Coś Antoś chyba nie polubił cioteczek z BB że Cię odciąga od forum...A Filipek pewnie dobrze się bawi na balu, jak wróci pewnie poopowiada.
karlita teraz już pewnie będzie się wydłużał ten czas snu więc nie martw się, będzie dobrze.:tak:
marta1981 zdrówka dla Julka:tak: A Ty jak się czujesz?
A do mnie właśnie zadzwonili ze szkolenia że zdałam ECDL! :-) Normalnie ale się cieszę, bo z naszej grupy zdało tylko 3 osoby wszystkie moduły:tak: A zza okna takie ładne słoneczko zagląda że aż chce się sprzątać. Idę jakieś pranie nastawić, a na obiad zrobię klusek z serem białym:-) Bo jakoś nie mam ochoty na mięso...

wielkie gratki:tak::tak:

Ale mi smaka narobilas tymi paczkami:tak::-p
Gon1a,ty tez...e to ide i ja cos upieke:-D

Witam
A moje obie juz chore,dzis Karolcia takie gile po brode ma,a i kaszle tez juz niezle:-(,temperatura 37.5(Gosia wczoraj tak miala)...a Gosiaczek jeszcze lepiej sie rozlozyl,taka bidulka,ze nawet bardzo z Karolcia sie nie kloci:confused:.....a temperatura juz 38 dzis u niej...wiec do lekarza na mur beton w poniedzialek idziemy....mam tylko nadzieje ze to nie oskrzela:sorry2:
Ja juz chate ogarnelam(wreszcie:sorry2:) teraz chwilka relaksu z wami na BB...a jeszcze jakies ciacho chce upiec i rosolek dzis ugotowac,coby jutro miec juz mniej roboty...ale czy to wszystko mi wyjdzie to sie okarze...zalezy czy Jeczyslaw-Karolcia mi nie bedzie na raczkach wisiala....:-p
Wiec zycze wszystkim milego wekendu i duzo zdrowka:tak:;-):biggrin2:

zdrówka dla dziewczynek:tak::tak::tak:

piszecie o parówkach...Natalka jeszcze nie jadła..ale za to w kółko wcina flipsy:confused::confused::dry::dry:
u nas dziś dzień w domku...no poza wyjazdem do Leclerca po zakupy:dry:a po południu zrobiłam lasagne ze szpinakiem...nawet fajne:tak::tak::-D:-D

Do góry