reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie, my po wizycie kontrolnej, wszyscy zdrowi i nie zarażamy...tylko mamy uważać na krążące wirusy bo nasze organizmy osłabione po chorobie...więc mocno zastanawiam się czy dołączę do Was jutro na spacerku po pampersie:eek::eek::eek: ale na akademii będziemy na pewno

madzienka a czym się różni motycz od tego co teraz chodzicie, wiesz chodzi mi o zajęcia, nie o basen, instruktorzy, itp. masz porównanie, ja jeszcze nie mam:confused: przenieśli was do wyższej grupy? ...odpisywałam ci już co do listy możesz dodać numer:tak:
...współczuję ząbkowania co to za pastylki?...

byłam w pepco, no ja często tam zaglądam bo mają przystępne ceny a i te ciuszki dobrze sięnam noszą:tak:

Maltanka po pierwsze warunki...ale o tym mialam nie pisać...instruktorzy bajka..dwoje na 8 dzieci, mnóstwo zabawek na całe zajęcia i to podejscie dziecko jest najważniejsze...uwierz że jak dla mnie to jestem zachwycona mimo że byłam raz....ale Madziarka opowiadała że w ten poniedziałek było jeszcze fajniej....a dodatkowo instruktorzy i trenerzy z tego basenu zostali członkami Polskiego Stowarzyszenie Pływania Niemowląt http://uks23lublin.pl/plywanie/index.html

Nikogo nie neguję za chodzenia do Motycza, bo my też tam 1,5 roku spędzilismy i nie narzekaliśmy...ale jeśli jest mozliwośc pluskać się w basenie w o wiele lepszych warunkach za połowę ceny to ja tak chcę!!!!!

Karlita chyba miała na myśli homeopatyczne leki na ząbkowanie...u nas pomagają, mam nadzieję że Gabrysi tez ulżą:tak::tak::tak:

A co do pepco to ja też tam robię zakupy, ale ostatnio nic mnie nie zachwyciło:eek::eek::eek:

Martynka oszczędzaj się, żebyś jutro do nas dołączyła:tak::tak::tak:i dzięki za przepis...
Ja oprócz przypraw które poleciła Maltanka dopisze wszelkie przyprawy do kurczaka no i te do grzańca pycha....

Numery telefonów zapisałam...jak Jula zaśnie roześlę Wam....;-);-);-)

Fornetka jeszcze na Zana jest komis....przy skrzyżowaniu z krasnickimi:tak:

Karlitko zaciskamy mocno kciuki żebyś po pierwsze dostała się do tej pani doktor i żeby nie była zmęczona i wkurzona...czekamy na wieści!!!!

reklama
karlitka dzięki, że pytasz, Hubercik lepiej nosek jeszcze trochę przytkany, ale zdecydowanie mniej kaszle:tak: rozbawiłaś mnie tym ginem i krzyżem:-D...współczuję ząbkowania co to za pastylki?...

Gabi daj mamusi trochę odpocząć!!!!!
:tak:

• Chamomilla Dagomed 44 bolesne ząbkowanie • Encyklopedia leków "Dbam o Zdrowie"

Madzieńka polecała i wczoraj wklejała jakieś kropelki ?? musze odszukać :-D
dzisiaj nie dotarłam do apteki skocze po wizycie

Gabi poszalała w piaskownicy i na małpim gaju a mnie brzuch rozbolał :sorry::dry: i musiałam ją zgarnąć ....

po 14stej ma być moja mama to jak Gabi nie uśnie to pewnie jeszcze wyjdą na dwór piękna pogoda :-)

Witam
Karlita Filip ma 5 mies., a chodzimy z nim do szpitala okulistycznego na chmielna.
zeby...

5 miesięcy to bardzo malutko
ja chodziłam na chmielną i prywatnie na spokojną i mi mówili że do roku czasu to się masuje zakrapla bo samo moze się udrożnić bez interwencji chirurgicznej... nie wiem jak u Was jest to zaawansowane

bratanek męża miał sondowanie ale jeździli do Katowic bo właśnie tu w Lublinie się zrazili do lekarza z chmielnej ale nie pamiętam nazwiska, mieli sondowanie a później nacinanie kanalików w celu czyszczenia

jakbyś chciała pójść z małą na konsultację to mogę c dać namiary na naszą okulistkę co prowadzi Gabi od początku z tymi kanalikami

małej ropiały oczka od urodzenia - pediatra mówił ze tak czasami jest, sama poszłam do okulisty i chyba to uratowało wzrok mojej Gabi :eek:

serio???:biggrin2::biggrin2::biggrin2:byłoby supeer:tak::tak:
kombinezonik extra:tak::tak:a mama super wygląda z córcią na saneczkach:tak::tak:

jasne że tak :-) mogę ci jutro przynieść na pampersa :-D

dzięki dziewczyny za info musze sie tam wybrać
Karlita to ok umówimy sie na jutro na spacer po pampersie
tak jest :biggrin2::-D

Jutro się wybieramy oczywiście na spotkanko
Do zobaczenia bo nie wiem czy dam rade do Was jeszcze zajrzeć dzisiaj a numer już wysyłam cchoć już raz wysyłałam i myślałam że Madzienka już go ma :blink:

na pw wysłałam Ci nr do mnie ;-)

• Chamomilla Dagomed 44 bolesne ząbkowanie • Encyklopedia leków "Dbam o Zdrowie"

Madzieńka polecała i wczoraj wklejała jakieś kropelki ?? musze odszukać :-D
dzisiaj nie dotarłam do apteki skocze po wizycie

i dalej polecam....

a ostatnio pisałam o Camilia CAMILIA ROZTWÓR DOUSTNY 10 POJEMNIKÓW PO 1ML - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl

polecam również Teetha - granulki - Nelsons | Sklep dla mnie rewelacja....
Poszukam zaraz może jeszcze gdzieś w domu uchowały sie to przyniosę Gabi....:tak::tak:

Karlita chyba miała na myśli homeopatyczne leki na ząbkowanie...u nas pomagają, mam nadzieję że Gabrysi tez ulżą:tak::tak::tak:

Karlitko zaciskamy mocno kciuki żebyś po pierwsze dostała się do tej pani doktor i żeby nie była zmęczona i wkurzona...czekamy na wieści!!!!

no taaak homeopatyczne :-D
a co ja napisałam :eek::dry:

nie dziękuję :cool2: odezwę się po

Czyżby znakiem rozpoznawczym była Karlita z Gabrysią i jej czerwony wózeczek???Co Wy na to??
Spotykamy się przy namiocie???

ahahahhaha

:dry:

fakt dużego brzuchatka z wózkiem nikt nie przegapi :tak:;-)

prawdopodobnie będę miała na sobie fioletowo czarny płaszczyk w kratkę
:-D:-D:-D

biedronka oby rączka szybko była całkowicie sprawna i mała dała troszkę odpocząć
madzienka dzięki za info;-) chodzi mi głównie o instruktorów, jak oni prowadzą zajęcia w czym są lepsi, albo gorsi od tych z Motycza? na razie nie mają grupy która by nam odpowiadała godzinowo:sorry2: mieliśmy mieć na 16.00 no ale za wcześnie trochę :sorry2: a przede wszystkim wstrzymuje mnie też to, że zajęcia trwają tylko 30 minut, a z H więcej by by ło krzyku z wychodzeniem niż tego pływania, tam mam 1 h siedzenia w wodzie, na razie czekam na info co do grup i godzin... a najlepiej było by mi pójść z H tam na jedne zajęcia i zobaczyć co i jak, nie wiesz czy tak można?
madzienka ja w tym pepco w lublinie nie byłam, to nie wiem co tam jest:no: jakoś nie po drodze zawsze
karlita dzięki za linka;-)

Sunday tak miałam lekarza z Jaczewskiego. Nazywa się Szymanowski. Nie był przy porodzie, bo nie zdążyłam po niego zadzwonić. Jak tylko wjechałam na porodówkę kazali mi wyłączyć telefon. Dopiero po porodzie położna zapytała mnie kto prowadził moją ciążę.
Nie dam rady nadrobić wszystkich postów. Synek pochłania cały mój czas, nawet teraz leży mi na rękach i już zaczyna się wiercić. Coś nie chce spać. Dzisiaj odpadł mu pępuszek, i dostał jakiegoś uczulenia. Położna powiedziała, że to może być wina płynu do kąpieli.

Właśnie zjadłam talerz białego barszczyku z jajeczkiem i nie macie pojęcia jak może smakować po 3 m-cznej przerwie :-D:-D:-D zaraz chyba sobie dokładkę wezmę :tak::tak:
Wy na to spotkanie przychodzicie z dziećmi bo dzwoniła babka i ma być w piątek więc mogę jutro być :tak::tak::tak: tylko nie wiem czy Maję zabierać czy puścić do przedszkola :tak::tak::tak:
Misia ty jutro będziesz? To bym ci te gazetki przyniosła :tak::tak::tak:
Martyna dobrze mama mówi, najwyższy czas zacząć się oszczędzać :tak::tak::tak::tak:
Tak piszecie o tych chorobach że zaczynam się obawiać żebyśmy my czegoś nie złapali, a zwłaszcza Maja :-:)-:)-(
Wczoraj pani się żaliła że Maja mówi że ją ząbek boli i nie chce nic jeść, ja jej zaglądam wieczorem do buzi a tam dziąsło napuchnięte i chyba szóstka będzie wychodzić, stąd te narzekania na ból :tak::tak::tak: To teraz tylko patrzeć jak mleczaki zaczną jej wypadać :szok::szok::szok:

reklama
madzienka dzięki za info;-) chodzi mi głównie o instruktorów, jak oni prowadzą zajęcia w czym są lepsi, albo gorsi od tych z Motycza? na razie nie mają grupy która by nam odpowiadała godzinowo:sorry2: mieliśmy mieć na 16.00 no ale za wcześnie trochę :sorry2: a przede wszystkim wstrzymuje mnie też to, że zajęcia trwają tylko 30 minut, a z H więcej by by ło krzyku z wychodzeniem niż tego pływania, tam mam 1 h siedzenia w wodzie, na razie czekam na info co do grup i godzin... a najlepiej było by mi pójść z H tam na jedne zajęcia i zobaczyć co i jak, nie wiesz czy tak można?
madzienka ja w tym pepco w lublinie nie byłam, to nie wiem co tam jest:no: jakoś nie po drodze zawsze

Kasia powiem tak...przede wszystkim zaangażowanie w zajęcia, różnorodność ćwiczeń...w planach mamy zajęcia pływania w ubraniu(nauka zachowania w wodzie, w momencie kiedy dziecko wpadnie w ubraniu do wody)..
Pół godziny to krótko...ale coś za coś...Jula przy wychodzeniu nie płacze więc chyba jej wystarcza...

Złego słowa nie mogę powiedzieć na instruktora Michała w Motyczu ale z Bartkiem bywało różnie:eek::eek::eek:
Na ostatnich zajęciach widac było że trochę bardziej starają się, ale to pewnie przez to że ludzie im uciekają....bo w Lublinie w końcu coś zaczyna sie dziać....

Nie wiem czy jest taka możliwość-musisz pisac/dzwonic do tej kordynatorki Justyny, ale może kiedyś pojedziesz ze mną i Julą i zobaczysz, tylko dowiem się czy może wejść osoba trzecia

Jest jeszcze jedna szkołą która ma zajęcia na tym basenie...prowadzi ją P kolega i maja takie maluchy w weekend, może tam warto spróbowac....
Nie wiem jak prowadzą zajęcia:sorry::sorry::sorry:

Do góry