reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
quote_icon.png
Napisał mandziula
pranie sie robi, Mikołaj śpi jeszcze tylko posprzątać troszkę i odpozywam:tak::tak::tak::tak: ale tak strasznie mi się nie chce nic robić.....ech....
Wiesz co? Ja mam tak samo;-):tak::-D:-D

No dziewczyny, witajcie w klubie! Ja też brałam się za kilka rzeczy dzisiaj i wszystkie "porzucone", niczego nie dokończyłam :zawstydzona/y:
Snuję się jakby mi ktoś czegoś ciężkiego do gaci nasypał ;)

dokładnie to w Brzózce za Krosnem Odrzańskim :)
jechaliśmy 8h tam a później wracaliśmy autostradą i jechaliśmy 6h ;) i dobrze bo Gabi prawie nie spała i myślałam że zwariuję ;)

mi też możesz przesłać swojego meila bo ja Gabi sama gotuję od poczatku :) więc trochę przepisów mam :)

co do proporcji to zależy ;) ja dawałam średnią marchewkę, troszkę pietruszki, pół ziemniaka jak mały to cały ale później zamiast ziemniaka dodawałam kaszę jęczmienną :)
zaczynasz od kilku łyżek :) sprawdzasz jak apetyt malucha jak toleruje nowe jedzonko :) jeśli ok to ja małej dawałam od 150 :)

dzień dobry piątkowo :)
dzisiaj Gabi obudziła mnie o 9:15 ;) szok ;) ale wczoraj padła mi przed samą północą no wykończyła mnie totalnie !! to dzisiaj dała pospać ;)

13stego lipca mąż ma imieniny a ja urodziny i doszłam do wniosku że zrobię rezerwację na premierę Predators (niby 16stego jest premiera ale nie wiem jak to będzie u nas w CC) dawno nie byliśmy w kinie ;) tylko muszę mojego brata poprosić o przypilnowanie Gabiszona :)

lecę z małą na spacer :)
O to byliście bardzo daleko mój M pracował ro w krosnie Odrzańskim więc ja się orientuję gdzie to ;-)Gabi i tak była dzielna przejeżdżając tyle km:-)
Ja chciałabym jej te jarzyny gotować na parze bo sami sobie dużo gotujemy w parowarze nie wiem tylko czy w taki przypadku dodawać wrzątek do tych warzyw?
Dzięki za wszystkie wskazówki i czekam na PW.
Madzienka dziękuje za "jedzonko"Jeste terazpo sporym prasowaniu, wczoraj wieczorem mięliśmy gości wiec dzis leniuchowaliśmy cały dzień mnie nawet udało się zdrzemnąć wraz z córeczka 1,5 H
Od kiedy odsmoczkowywałyscie wasze pociechy ??????

a co tutaj tak pusto wieczorkiem????wszystkie mecz oglądają:laugh2::laugh2::laugh2:
na temat placów zabaw nie mogę się jeszcze wypowiedzieć:sorry2:
Magda została sama na podwórku, dałam jej kalosze, zrobiłam kałużę żeby mogła się pochlapać. W międzyczasie nalałam jej wody do baseniku (mamy piaskownicę w kształcie motylka i jedno skrzydło za basen w upaly robi ;)), postawiłam na słońcu żeby się zagrzała. Poszłam do domu, krzątam się, przy komputerze na chwilę usiadłam itp. Jakoś cicho na podwórku (zwykle co 5-10 minut woła mnie żeby zobaczyć babkę, żeby zrobić razem babkę itp). Wychodzę i co widzę? Koszulka i spodenki leżą na trawie, kalosze rozrzucone a majtki wiszą na malinach :) Madzia za to siedzi w baseniku i bawi się konewką :tak:
Cieszę sie z tej samodzielności bo to dobrze wróży jeżeli chodzi o przedszkole :) Założyłam jej majtasy kąpielowe i kapelusz, wysmarowałam Ziajką i niech siedzi :) Gorąco jest!

brawo za samodzielność i kreatywność:tak::tak::tak:

jak znoszę upały ??
ogólnie dobrze ale np dzisiaj od rana mi jakoś tak słabo .... ledwo zipię ... na razie nic mi nie puchnie!! i dobrze :) bo chyba bym zwariowała ;)

Marta to tak pisane na szybko ;) wiesz jak każda z nas coś dorzuci może coś z tego wyjdzie :p
ja od rana siedzę w cyferkach więc miło coś napisać słowem :p

jeśli można wiedzieć, co to za cyferki??:sorry2:
a jak z mdłościami?

a ja sie pochwale, ze juz o 8 rana pojechalam na targ:-D:-D a taki mialam plan odespac ranne wstawanie na tyg:sorry2::sorry2: no ale za to kupilam bób, czeresnie, ziemniaki i inne takie cuda ;-) A co do wizyty w Wawie, kiedys P mi opowiadal jak zabral jakiegoch chlopaka do pracy do Wawy, jada , jada a ten zdjecie robi, wiec P sie pyta co Ty tam robisz? Na to chlopak odpowiada: "zdjecia, bo mi matka nie uwierzy, ze w Warszawie bylem"!!! :-D:-D:-D ale sie z tego smialismy:-D
zmykam milego weekendu

shenen ja zawsze dolewam wodez czajnika do basenu, bo nie chce mi sie czakac :)

dobre, dobre z tą Warszawą:-D:-D:-D:-D
Teraz chodzenie na targ to przyjemność:tak::tak::tak:

no i zdaję relację z basenu, bo zdjęcia trzeba zgrać z aparatów, więc trochę potrwa:sorry2:
Było super:tak::tak::tak::-):-):-)Natalce chyba też się podobało, bo pływała 35 minut:szok::szok::tak::tak::tak::tak::-):-)pływała tzn. tata (dziadek) lub mąż podtrzymywali jej główkę a ona machała nóżkami i rączkami i się śmiała:-):tak::tak::tak:...albo pływała na dmuchanym żółwiu:tak::tak::tak: nie spodziewałam się, że tak długo wytrzyma:rofl2::rofl2::rofl2:

Hej girls
a my przy tych upałach nie mamy ciepłej wody. Administracja nie wie kiedy mieć będziemy bo to wina awarii spowodowanej przez drogowców, którzy remontując ulicę niedaleko nas coś tam wodociągom przewiercili. :no: No szlak człowieka strzeli! Funkcjonujemy na myciu w misce albo jeździmy na prysznice do rodziny. :dry:

Od kiedy odsmoczkowywałyscie wasze pociechy ??????
Filipa dopiero jak skończył 2 lata. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Późno wiem, ale było bardzo ciężko.

Jutro urodziny mojego M!. 30!! :-D Tradycyjnie jedziemy na niedzielny obiad do mojej babci i przy okazji załatwimy imprezę urodzinową. ;-) Kupiłam tort lodowy i świeczki, niech se chłop podmucha. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

misia to super że Nataka zadowolona z zajęć:tak: a gdzie chodzicie na basen??? to są zajęcia dla dzieci czy takk sami chodzicie??? bo ja chciałam sie z Mikołajem wybrać i zastanawiam się gdzie:dry::dry::dry:

straznie nas dzis mało, ale to pewnie przez to że sobota:tak::tak::tak:
ja jeszcze tylko muszę mięsko zamarynować do pieczenia i padam:tak::tak::tak:

oj, dawno mnie nie było i strasznie dużo stron przybyło :szok: nie sposób wszystkiego przeczytać.

Dziękuje wszystkim mamom za rady i pocieszenie.
Mój mały coraz lepiej radzi sobie na placu zabaw, nawet na dużych zjeżdżalniach i z dziećmi się nawet nie awanturuje ostatnio :-)

Jutro znów wyjeżdżamy i znów przez tydzień nie będzie dostępu do internetu, ale postaram się nadrobić wszystko jak wrócę. Może uda mi się na jakieś spotkanie z mamami umówić.

Pozdrawiam.

Hej girls
a my przy tych upałach nie mamy ciepłej wody. Administracja nie wie kiedy mieć będziemy bo to wina awarii spowodowanej przez drogowców, którzy remontując ulicę niedaleko nas coś tam wodociągom przewiercili. :no: No szlak człowieka strzeli! Funkcjonujemy na myciu w misce albo jeździmy na prysznice do rodziny. :dry:

Filipa dopiero jak skończył 2 lata. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Późno wiem, ale było bardzo ciężko.

Jutro urodziny mojego M!. 30!! :-D Tradycyjnie jedziemy na niedzielny obiad do mojej babci i przy okazji załatwimy imprezę urodzinową. ;-) Kupiłam tort lodowy i świeczki, niech se chłop podmucha. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Słabo bez ciepłej wody, nawet w takie upały:no::no::no:
Najlepszego dla małżonka:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

misia to super że Nataka zadowolona z zajęć:tak: a gdzie chodzicie na basen??? to są zajęcia dla dzieci czy takk sami chodzicie??? bo ja chciałam sie z Mikołajem wybrać i zastanawiam się gdzie:dry::dry::dry:

straznie nas dzis mało, ale to pewnie przez to że sobota:tak::tak::tak:
ja jeszcze tylko muszę mięsko zamarynować do pieczenia i padam:tak::tak::tak:

PW wysyłam:tak:

reklama
Ja też jeszcze siedzę... Fogia współczuję tej zimnej wody.... brr ja się właśnie wykąpałam i dopiero wróciłam do żywych...
No i najlepszego dla malżonka!!! 30-cha to piękny wiek :-) :-)

Misia super że basen udany! teraz czekamy na fotki :-)

Mandziula jakie mięsko robisz? jutro na obiadek czy tą szyneczkę na kanapki?

Kurcze - wyczerpał mnie całkowicie dzisiejszy upał i to bieganie z góry na dół... chyba z 10 kursów dziś zaliczyłam od siebie na dół i z powrotem... bo a to zakupy mięsne a to warzywa i owoce a to dzieciaki na rower ... chyba z kg mam mniej dzięki temu :-)
Ale oczy mi się już powoli zaczynają kleić więc powolutku zmierzam ku łóżeczku... dobranoc! Śpijcie dobrze...

Do góry