reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże tuż przed miesiaczką

Panti kto Ci takich glupot naopowiadal masakra jaks.Ja poczulam w 17 tc przy lozysku na przedniej scianie(czuje sie wtedy ruchy bardzo slabo) moja znajoma juz w 14 czula wiec nie weim skad ta teoria.

reklama
Pytalam o ruchy na innym forum to dziewczyny też pisały że to niemożliwe że pewnie mi sie wydaje że to za wczesnie a jednak to byly ruchy bo czuje je do dnia dzisiejszego!wiec sama nie wiem co mam brac powaznie a co z przymruzeniem oka...moze dla was ten temat i pytania są blahe ale dla mnie to naprawde istotne.

Z tym zachodzeniem w ciążę, to nigdy nic nie wiadomo.
Ja miesięczkę miałam 12 stycznia a w ciążę z córcią zaszłam 2 lutego - czyli 22 cyklu - przy cyklach 27-28 dni.
Z chłopcami (wpadka totalna - pierwszy raz pękła nam gumka:-D) i odrazu taka bliźniacza niespodzianka - zaszłam w ciążę w 7 dniu cyklu
Pozdrawiam

Tak mozna zalozyc ,ze cykle masz zawsze 27-28 a czasami jeden na m,ilion moze trafic sie 33 dniowy.Heh.I uwiezcie,ze jest to bardziej prawdopodobne niz faza lutealna trwajaca 5 dni i konczaca sie ciaza.

Panti to Ty sie kolezanek nie pytaj tylko zajrzykj do literatury albo spytaj lekarza.

Nikt mi glupot nie naopowiadał poprostu inne dziewczyny w zaawansowanej ciąży uparcie twierdziły że sie myle!!!

Być może z tą fazą lutealną masz racje.Ja nie wiem dlatego zapytałam.A ty to wiesz z literatury czy ginekologa?A może z innego zródła?

Panti studiowalam poloznictwo wiec i z literatury i profesorów ginekologów.I wiem ,ze kobieta z faza luetalna 10 dniowa(dosc krotka ale jeszcze mieszczacą sie w normie) trudno jest zajsc w ciaze,bo stezenie progestoronu jest zbyt niskie by utrzymac ciąze.

reklama
A kiedy poczułyscie pierwsze ruchy dziecka?bo ja w 16tygodniu ciazy a dokladnie 4grudnia 2009r co w medycznego punktu widzenia też jest niemozliwe!
ja pierwszy motylek poczulam w 14w 4d, pamietam ten wieczor :):):)

Panti kto Ci takich glupot naopowiadal masakra jaks.Ja poczulam w 17 tc przy lozysku na przedniej scianie(czuje sie wtedy ruchy bardzo slabo) moja znajoma juz w 14 czula wiec nie weim skad ta teoria.
ejjj tez mam lozysko na przedniej scianie a ruchy czuje zajebiscie mocno i od samego poczatku, wiec z tego wynika ze nie u kazdego sprawdza sie ta sama teoria :)!!!

Tak mozna zalozyc ,ze cykle masz zawsze 27-28 a czasami jeden na m,ilion moze trafic sie 33 dniowy.Heh.I uwiezcie,ze jest to bardziej prawdopodobne niz faza lutealna trwajaca 5 dni i konczaca sie ciaza.

Panti to Ty sie kolezanek nie pytaj tylko zajrzykj do literatury albo spytaj lekarza.
mam kuzynke ktora sprawdzala w ktorym dniu ma owulacje bo starala sie zajsc w ciaze, i trafila jej sie owulacja wlasnie jakos na poczatku cyklu (chyba 7dc) a i taka 3 dni przed miesiaczka..... teraz ma boskiego Bobo...
Sa rzeczy ktore nie snily sie nawet filozofom, a nie da sie zsmiescic wszystkich w granicach stereotypowych norm, ktore czytamy w ksiazkach !!!!

Tak samo kazda ciaza jest inna!!!!!

Do góry