reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże tuż przed miesiaczką

według mojego usg dziecko ma 443g i 169mm wiec czy nie jest czasem za "duże" jak na 21tygodni?

reklama
Wiec jesli jest w sam raz i wszystko sie zgadza to moj ginekolog tez sie nie mylił czyli wszystko jest mozliwe.W koncu to natura i to ona wybiera odpowiedni czas i w rzeczywistosci mogło dość do zapłodnienia tego 10 sierpnia :)

Wiec jesli jest w sam raz i wszystko sie zgadza to moj ginekolog tez sie nie mylił czyli wszystko jest mozliwe.W koncu to natura i to ona wybiera odpowiedni czas i w rzeczywistosci mogło dość do zapłodnienia tego 10 sierpnia :)

Ja nie pomogę Ci ... nie mam pojęcia :no: bo u mnie było zapłodnienie po miesiączce... .
Ale co za różnica czy przed czy po ? :-D

Bo przez 1,5roku współzylam ze swoim chlopakiem i nie moglam zajsc w ciąże bo mialam problemy z prolaktyną.Gdy ją obniżyłam współżyłam przed miesiaczką tak jak wspominałam a pozniej długo nie było stosunku a tu nagle sie dowiaduje że jestem w ciąży.No to jak to możliwe przecież wiatropylna nie jestem :p

Gdy mialam 15sierpnia miesiaczke współzyłam kolejny raz 22sierpnia czyli by z tego wynikało ze w ósmym dniu mialam owulacje co jest tez chyba małoprawdopodobne a według usg wychodzi na to że zapłodnienie doszło dokładnie 10sierpnia kiedy ten stosunek sie odbył!!!

Nie jest mozliwe by owu byla 5 dni przed miesiaczką!!!!.BYc moze to co uznalas za miesiaczke bylo plamieniem implkantacyjnym,owulacyjnym albo bylo jakim kolwiek plamieniem wywolanym z powodu wzrostu hormonu.By jajeczko dojrzalo faza lutealna musi troche trwac (prawidlowo 10-17 dni)w innym wypadku na pewno nie doszlo by do zaplodnienia.Owu w 8 dniu jest bardzo prawdobodpone.

A kiedy poczułyscie pierwsze ruchy dziecka?bo ja w 16tygodniu ciazy a dokladnie 4grudnia 2009r co w medycznego punktu widzenia też jest niemozliwe!

Z tym zachodzeniem w ciążę, to nigdy nic nie wiadomo.
Ja miesięczkę miałam 12 stycznia a w ciążę z córcią zaszłam 2 lutego - czyli 22 cyklu - przy cyklach 27-28 dni.
Z chłopcami (wpadka totalna - pierwszy raz pękła nam gumka:-D) i odrazu taka bliźniacza niespodzianka - zaszłam w ciążę w 7 dniu cyklu
Pozdrawiam

reklama
Do góry