reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże przy niska tempetura ?

aga9921

Fanka BB :)
Hej dziewczyny,
staram się o dzidzie przy nieregularnych okresach. Zaczęłam obserwować siebie ciało i cały cykl korzystając mierzenia termometrem owulacji i do tego wspomagające test ow:).
Ale czytam dużo różnych wątków, artykułów o mierzeniu temp i ja mam jakaś niską 34,90 ;35,5 i 35,80. Dodam że mierzę rano po przebudzeniu o tej samej porze w stanie spoczynku ok 3 minut .
Ja ostatni okres miałam od 20-24 lipca ciężko jest wyliczyć dni płodne i czekam na owulacje martwią mnie jednak niskie temp.

Czy któraś z Was miała też tak?? dzięki za wszystkie podpowiedzi :);)

reklama
Hej dziewczyny,
staram się o dzidzie przy nieregularnych okresach. Zaczęłam obserwować siebie ciało i cały cykl korzystając mierzenia termometrem owulacji i do tego wspomagające test ow:).
Ale czytam dużo różnych wątków, artykułów o mierzeniu temp i ja mam jakaś niską 34,90 ;35,5 i 35,80. Dodam że mierzę rano po przebudzeniu o tej samej porze w stanie spoczynku ok 3 minut .
Ja ostatni okres miałam od 20-24 lipca ciężko jest wyliczyć dni płodne i czekam na owulacje martwią mnie jednak niskie temp.

Czy któraś z Was miała też tak?? dzięki za wszystkie podpowiedzi :);)
Hejka, glowa do gory Na pewno wam sie uda. Jestem obecnie w 24 tyg ciazy. A jej historia to jakis absurd,heheh. Robilam sobie badania, gdzie wyszla mi prolaktynemia, nie mialam okresu juz od 3 miesiacy. Progesteron bardzo niski.Lekarz powiedzial ze przy takich parametrach nie zajde w ciaze. Nie planowalam jej, wiec nie przepisal mi zadnych lekow, powidzial, jak sie zdecydujemy to wtedy zaczniemy dzialac. A tu prosze, po 8 miesiacach taka niespodzianka. Dodam ze mam 35 lat, wiec do mlodych nie naleze. Ciaza przebiega ksiazkowo, bez zadnych lekow na podtrzymanie,mimo ze progesteron mialam na prawdne niski:) Takze, nie martw sie, tobie tez sie uda. Ale najpierw proponuje ci isc do lekarza i zbadac sobie hormony. Pozdrawiam i trzymam kciuki:-) :):-) :):-) :)

Ja miałam bardzo podobną sytuację jak koleżanka powyżej . U mnie miesiączki co 3 nawet co 4 miesiące, regulowałam je tabletkami anty a jak odstawiałam to takie długie przerwy były . I progesteron bardzo niski , lekarz mówił że nawet gdyby zaszło do zapłodnienia to zarodek nie utrzyma się przy takim poziomie . Więc miałam odstawić anty na 3 miesiące i po tym czasie lekarz miał dać tabletki na pobudzenie pracy jajników bo miałam cykle bezowulacyjne związane z PCOS , a udało się w pierwszym cyklu po odstawieniu . Także trzymam mocno kciuki żeby i Tobie się udało :) i teraz 36 tc i też bez tabletek na podtrzymanie , organizm sam dał radę :)

To czy temperatura jest niska nie jest zadnym problemem, jeśli po owulacji następije skok ponad linię podstawową :)
Zobacz może innym termometrem jeszcze

Potwierdzam. To nie wysokość temperatury jest ważna ale to czy występuje skok o co najmniej 0,2 (2 kreski). Sama wysokość nic nie znaczy. 34,90 ;35,5 to jest ładny skok mogący oznaczać owulację o ile dobrze mierzysz. Najlepiej mierzyć w pochwie - wtedy jest miarodajne. I dokładnym termometrem - na pewno nie elektronicznym. Dużo daje też obserwowanie śluzu. Jak ciągnący i przeźroczysty to znak że się zbliża owu a płodność jest największa dobę przed owulacją. Ja mam bardzo nieregularne cykle (bez leków nawet całkowity zanik) i zawsze wiem kiedy mam podejście pod owulację (temp. nie mierzę bo przy licznych delegacjach ciężko).

W ustch jest nizsza, raz porownywalam. Ja zawsze mierze w odbycie, bo w pochwie jakos dziwnie mi. A jak probowalam w ustach to nie wychodzilo mi, bo wystarczylo ze troche inaczej termometr dalam. No i nizsza niz w odbycie.

W ustch jest nizsza, raz porownywalam. Ja zawsze mierze w odbycie, bo w pochwie jakos dziwnie mi. A jak probowalam w ustach to nie wychodzilo mi, bo wystarczylo ze troche inaczej termometr dalam. No i nizsza niz w odbycie.

hmm moze stad ta niska temperatura, może masz rację :)

reklama
Hejka, glowa do gory Na pewno wam sie uda. Jestem obecnie w 24 tyg ciazy. A jej historia to jakis absurd,heheh. Robilam sobie badania, gdzie wyszla mi prolaktynemia, nie mialam okresu juz od 3 miesiacy. Progesteron bardzo niski.Lekarz powiedzial ze przy takich parametrach nie zajde w ciaze. Nie planowalam jej, wiec nie przepisal mi zadnych lekow, powidzial, jak sie zdecydujemy to wtedy zaczniemy dzialac. A tu prosze, po 8 miesiacach taka niespodzianka. Dodam ze mam 35 lat, wiec do mlodych nie naleze. Ciaza przebiega ksiazkowo, bez zadnych lekow na podtrzymanie,mimo ze progesteron mialam na prawdne niski:) Takze, nie martw sie, tobie tez sie uda. Ale najpierw proponuje ci isc do lekarza i zbadac sobie hormony. Pozdrawiam i trzymam kciuki:-) :):-) :):-) :)

naprawdę też Ci lekarze każdy z nich inny i później takie cyrki :) ale super że się udało i ok . Pocieszę Cię że też mam 35 lat ale staram się o drugą dzidzię zobaczymy co wyjdzie bo czas ucieka ;/.
Prolaktynę mam w normie po badaniach tylko nieregularne okresu

Do góry