reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże przy niska tempetura ?

Ja tez mierze w ustach i mam ładne wykresy. Tylko u mnie niskie temperatury to 35,8, a po owulacji36,2-36,4.
Już dopytywałam i wiem, ze trzeba w takiej sytuacji sprawdzić tarczyce. A ciąż jest możliwa.

reklama
Robiłyscie test owulacyjny?? Dzis mam 1 kreske mocna 2 srednio hmmm zawsze miałam jedna ktoś umie odczytac cos podpowiedzieć

Załączniki

• 20180810_153714.jpg
    20180810_153714.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 245
  • 20180810_153701.jpg
    20180810_153701.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 239
Robiłyscie test owulacyjny?? Dzis mam 1 kreske mocna 2 srednio hmmm zawsze miałam jedna ktoś umie odczytac cos podpowiedzieć
Ja robilam pelno, jesli pojawila ci sie druga kreska i jest doc slaba, tzn ze jeszcze nie masz owulacji ale juz powoli sie zbliza. Rob test co dziennie o stalej porze, najlepiej po poludniu a za jakies 2 - 3 dni bedziesz miala dwie intensywne kreski. Tylko pamietaj, ze testy nie daja 100% pewnosci ze do owulacji doszlo. Najlepiej jak masz monitoring. Powodzenia i i zycze sukcesu w tym cyklu;);););)

No właśnie to jest minus okresów nieregularnych ciągle tropienie dni płodnych :) może się uda chciałabym bardzo pytanie czy wieczorem najlepiej je robić :)

No właśnie to jest minus okresów nieregularnych ciągle tropienie dni płodnych :) może się uda chciałabym bardzo pytanie czy wieczorem najlepiej je robić :)
U mine bylo tak , ja nie chcialam zajsc w ciaze. Chcialam sobie zrobic przewre od tabletek. Zrobilam sobie badania, wyszla mi prolaktynemia. Nie chcialam jej leczyc, bo nie chcialam miec dzieci.Moj partner nie chcial uzywac prezerwatyw. Kupywalam sobie testy owulacyjne, by wlasnie uniknac dni plodnych. Robilam je codziennie. Kiedy pojawila sie druga kreska, nawet najciensza, to oboje unikalismy seksu. Choc okresu juz nie mialam od 3 miesiecy to i tak dwa razy testy wyszly mi pozytywne. A w miesiacu kiedy zaszlam w ciaze, wszystkie wyszly mi negatywne, Robilam je codziennie ponad miesiac i tylko jedna kreska. Dlatego bylam baaaaaardzo zaskoczona, ze zaszlam w ciaze. Uzywalam Clare blue, wiem ze sa drogie, ale najbardziej wiarygodne. Robilam je o 18 wieczorem. Na 2 godz przed zrobieniem testu staralam sie nic nie pic. Moj gin powiedzial, ze testy nie sa wiarygodne, nie gwarantuja, ze do owulacji doszlo. Moim zdaniem, nic na sile. Uwazaj, bys nie wpadla w jakas paranoje. Znam wiele kobiet ktore desperacko staraly sie o dzidziusia nawet kilka lat. Zaszly dopiero, jak odpuscily. Psychika tez robi swoje. Nie zadreczaj sie, jesli kolejna proba sie nie uda. Seks uprawia sie z przyjemnosci a nie z przymusu. Taka ciazowa obsesja moze w pszyszlosci zniszczyc twoj zwiazek. Powodzenia Kochana, mam nadzieje ze Wam uda sie jak najszybciej;);););)

Masz racje z psychiką,życiem prywatnym i na siłę. U mnie tak to nie wygląda wiem że każda kobieta jest inna zupełnie :) jestem na etapie poznawania swojego organizmu :) trochę zwlekałam z myślą o drugim dziecku ale ostatnio stwierdziliśmy że fajny by było jeszcze jedno serduszko do kochania :) staramy się wykorzystując różne metody, uprawiamy sex często ;);) wiem że niektórzy tylko w dni płodne co uważam jest dużym błędem.
Ja teraz chce zobaczyć czy dochodzi do owulacji bo są okresy bezowulacyjne poznać organizm jak to przebiega tym bardziej że moje okresy są długie.
Fajnie by było jak najszybciej ponieważ mój wiek też goni hehe :)

U mine bylo tak , ja nie chcialam zajsc w ciaze. Chcialam sobie zrobic przewre od tabletek. Zrobilam sobie badania, wyszla mi prolaktynemia. Nie chcialam jej leczyc, bo nie chcialam miec dzieci.Moj partner nie chcial uzywac prezerwatyw. Kupywalam sobie testy owulacyjne, by wlasnie uniknac dni plodnych. Robilam je codziennie. Kiedy pojawila sie druga kreska, nawet najciensza, to oboje unikalismy seksu. Choc okresu juz nie mialam od 3 miesiecy to i tak dwa razy testy wyszly mi pozytywne. A w miesiacu kiedy zaszlam w ciaze, wszystkie wyszly mi negatywne, Robilam je codziennie ponad miesiac i tylko jedna kreska. Dlatego bylam baaaaaardzo zaskoczona, ze zaszlam w ciaze. Uzywalam Clare blue, wiem ze sa drogie, ale najbardziej wiarygodne. Robilam je o 18 wieczorem. Na 2 godz przed zrobieniem testu staralam sie nic nie pic. Moj gin powiedzial, ze testy nie sa wiarygodne, nie gwarantuja, ze do owulacji doszlo. Moim zdaniem, nic na sile. Uwazaj, bys nie wpadla w jakas paranoje. Znam wiele kobiet ktore desperacko staraly sie o dzidziusia nawet kilka lat. Zaszly dopiero, jak odpuscily. Psychika tez robi swoje. Nie zadreczaj sie, jesli kolejna proba sie nie uda. Seks uprawia sie z przyjemnosci a nie z przymusu. Taka ciazowa obsesja moze w pszyszlosci zniszczyc twoj zwiazek. Powodzenia Kochana, mam nadzieje ze Wam uda sie jak najszybciej;);););)
a znasz sposoby żeby sprawdzić czy do owulacji doszło :) hmm jakieś badania ? bo wiem że testy nie dają wiarygodności dlatego zaczęłam obserwować swój organizm ale jak pomoc :)

Najlepszy by byl monitoring, ale do ginekologa mialam za daleko by co chwile do niego latac. Przyznam sie szczerze ze zainwestowalam w testy owulacyjne. Robilam je co dziennie przez ponad 3 miesiace. Okresy mi zanikly i nie wiedzialam jak je wyczuc. NIe mierzylam zadnej temperatury, nie mialam zadnego sluzu plodnego. Wyniki moich testow byly takie: najpierw byla tylko jedna kreska, potam zaczela pojawiac sie druga bardzo jasna, po 2-3 dniach obie kreski byly intensywne przez 2 dni a potem kolejne 2-3 dni druga kreseczka bladla. W sumie w ciagu tych miesiecy pozytywny test owulacyjny mialam dwa razy. Ciaza bylam baaaaardzo zaskoczona. Bo przez ostatnie 5 tyg wszystkie byly negatywne, tylko jedna kreseczka. A tu nagle ciaza. Od razu poszlam na bete , lekarz powiedzial ze to 1-2 tydz ciazy. Bylam w szoku. Takze, testy owulacyjne sa w pewnym sesie pomocne ale nie warto im ufac w 100 procentach. Powodzenia Kochana, zycze ekspresowego zaciazenia;););););)

A tak w oogje to ile sie juz staracie?? Bylas juz u ginekologa sprawdzic czy wszystko ok?? zalecam badanie hormonow. Przynajmniej te podstawowe jak prolaktyna, progesteron....

reklama
A tak w oogje to ile sie juz staracie?? Bylas juz u ginekologa sprawdzic czy wszystko ok?? zalecam badanie hormonow. Przynajmniej te podstawowe jak prolaktyna, progesteron....

3 miesiące :) krótko ale prolaktyna ok w normie muszę iść do ginekologa bo cykle od 32 do 45 dość długie,progesteron tego nie robiłam i w tym tygodniu mam usg narządów rodnych lekarz zlecił.

Do góry