reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czy mozna sie kapac w rzece w trakcie ciazy??

Na basenach są organizowane spec jalne zajęcia dla ciężarowek.
Ciąża to nie choroba i nie przesadzajmy.
Oczywiście najlepiej kąpać się w otwartym morzu czy rzece.
W zamkniętym akwenie łatwiej o bakterie.
Oczywiście z racji tegorcznych powodzi i spływających rzekami brudów odradzałabym kąpiel w tym roku.

reklama
Pytałam się mojego lekarza i powiedział że nie widzi żadnych przeciwskazań do kąpieli w rzece a ja w taki upał z tech bardzo chętnie skorzystałam i wczoraj popluskałam się w rzece mieszkam na Pomorzu więc rzeka w której zarzywałam kąpieli z powodzią nie miała nic współnego.

A ja chodzę na basen! Lekarz mówi, że pływanie dobrze wpływa na organizm ciężarnej. W wodzie z rzeki, jeziora czy morza boję się kąpać. Ale nogi mocze :)
jednak jest jedno "ale": Lekarz powiedział mi ostatnio, że basen jak najbardziej ale żebym o pływaniu na brzuchu już zapomiała. Tylko i wyłącznie na plecach do końca ciąży a jeśli już na brzuchu to tylko małe odległości bo jestem w zaawansowanej ciąży i wysiłek nie jest wskazany.

Pytałam się mojego lekarza i powiedział że nie widzi żadnych przeciwskazań do kąpieli w rzece a ja w taki upał z tech bardzo chętnie skorzystałam i wczoraj popluskałam się w rzece mieszkam na Pomorzu więc rzeka w której zarzywałam kąpieli z powodzią nie miała nic współnego.

a ja mieszkam w zach. pomorskim i całe brudy z południa mieliśmu u siebie na Regalicy i smród okropny.... woda płynie, niesie wszystko...

a ja sie juz kapalam w jeziorze przy prawie 40-stopniowych upalach trudno bylo wysiedziec na poczatku niechcialam sie kapac ale potem zaryzykowalam i kapalam sie juz 2 razy i bylo poprostu super taka ochloda to bylo to czego brakowalo a po powrocie na wszelki wypadek posmarowalm tam na dole kremem na swedzenie ktory mam od gina i jest ok wiec jesli beda tak straszne upaly to od czasu do czasu sie wykapie i niebede z tego rezygnowac bo wole sie ochlodzic niz meczyc sie w taki upal i martwic sie czy zaraz niezemdleje z tak dlugiego goraca tooczywiscie moje zdanie kazda z was zrobi jak uwaza ja niestety do najblizszego basenu mam 35 km :-( a do jeziora 5 km wiec corka jezdzimy nad jezioro

Odradzają baseny dla cieżarnych, które sa chlorowane pozostałe są Ok i najlepiej jeździć rano kiedy woda jest najczystsza. Jedyna wada basenów to możliwośc zarażenia sie grzybicą dlatego bardziej polecają jeziora. Nie wiem jak tam w rzekach ale ja osobiście bym omijała z tego względu, że nigdy nie wiadomo co przypłynie razem z wodą (np. gałęzie, stłuczone butelki ).

Mi lekarka zaleciła kąpiel w basenie, ponieważ mam problemy z kręgosłupem, ale kazała za każdym razem wkładać najmniejszego tampona. W rzece bym nie zaryzykowała.

reklama
Do góry