reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ależ tu dużo niebieskich fluidków :)

a ja chyba się nie nadaję do śledzenia tych cykli, nic mi się nie zgadza, czekam może guru Piranha podpowiesz coś odnośnie tego mojego pytania z wczoraj (https://www.babyboom.pl/forum/stara...c-dziewczynka-1147/index1610.html#post9774922)
ale to chyba moje cykle są takie porypane, że się nie da.
Nie wiem w sumie, czy w takim razie w ogóle jest możliwe celowanie u mnie na dziewczynkę, chyba nie bardzo.

Może już kiedyś było, ale jak to jest z tym kalendarzem chińskim, bierzecie go pod uwagę przy staraniach? Jest w sumie kilka wersji, w jeden dodaje się 9 mc do wieku, w innych nie, w jeszcze innym wylicza się wiek chiński (np. Chinese Gender Chart | Choosing Boy, Girl Baby with Chinese Pregnancy Calendar) i już sama nie wiem, który brać pod uwagę, bo w każdym akurat mi wychodzi chłopiec pierwsze więc nie mogę któregoś wyeliminować :D

reklama
polisia u mnie ten kalendarz co podałas sie nie sprawdza bo drugi miał byc chłopiec a jest Maja :) z pierwszym sie sprawdza :)
krysianmartin no u Ciebie to zalezy kiedy dokładnie ta owu była bo jak później niź po 24 godzinach od piku LH to jest szansa, ale jak wczesniej to raczej nie bo za późno było przytulanie... chciałabym by tym razem własnie z takiego zaskoczenia Ci sie udało :)

pozdrawiam I życze slonecznej niedzieli :*

Maranatha haha no to ok, czyli ten mogę wyeliminować :) chyba...
jest jeszcze ten http://www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendarz_chinski_plec_dziecka.htm
i ten co dodaje się 9 mc http://www.parentingweekly.com/pregnancy/pregnancy_information/chinese_calendar.htm

i już sama nie wiem czy brać je pod uwagę + ph itd czy skupić się tylko na tych rzeczach typu ph i suplementy
i czy w ogóle przy moim dziwnym cyklu to ma sens :)

Roszpunka u nas dzięki dobrze, choć łątwo nie jest, nadal w nocy pobudka, ale chciałabym bardzo małą różnicę wieku, a jak u Was? ok?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Elmo masz rację owulka szaleje :wściekła/y: ale już wczoraj był pozytywny test (nareszcie) więc się doczekałam ;-) bądźmy dobrej myśli że jak teraz nam płata takie figle to w miesiącu starań będzie wcześniej. też sie stresowałam w tym miesiącu co tak późno i codziennie testy robiłam więc może to też ma jakiś wplyw gdzieś w psychice :tak:
Polisia to jest mój pierwszy cykl od kiedy mierzę temperaturę więc ciężko mi cokolwiek podpowiedzieć bo jak widzisz na moim wykresie to temp ciągle mi skacze i chyba opierając się na samych pomiarach nie mam szans wykryć owulacji. chyba zdam się na obserwację śluzu i testowanie :tak: a co do kalendarza chińskiego to ja wcale nie będę go brać pod uwagę bo tak jak mówisz jest parę wersji i nie wiadomo na którą się zdać.
OneMoreTime bardzo mi przykro :-( ale warto przeczytać forum wstecz bo dziewczyny podawały bardzo przydatne informacje przy planowaniu płci. masz jeszcze sporo czasu więc na spokojnie sobie wszystko notuj ;-) ja też zamierzam zastosować metodę 0+12 bo podobno ma dużo większą skuteczność ale trzeba dobrze znać swój organizm i wiedzieć mniej więcej kiedy jest ta owulacja a ja średnio wiem jak na razie :-(
miłej niedzieli wszystkim życzę :-)

krystianmartin uroczy są Twoi chłopcy ;) nie trac nadziei, szansa przeciez jest, trzymam kciuki!

polisia mi sie sprawdza tylko zwykły kalendarz chinski, a ten w którym sie dodaje 9 m-cy i gender chart pokazują mi same córki, których niestety nie mam

elle tak to jest wszystko siedzi w głowie i ciężko sie oderwac od tych myśli, ja juz planuję, a przeciez jeszcze nie urodziłam;) mąż mi dzis powiedział, ze jak chcę trzecie dziecko to ok, ale zeby nie było zbyt małej roznicy wieku, on uwaza, ze 3 lata jest w sam raz, czyli przez 2,5 roku mam sie przygotowywac do staranek? chyba zbzikuję;)

onemoretime dziewczyny maja racje poczytaj forum wstecz, to skarbnica wiedzy ;)

Dzięki dziewczyny, podczytuję historię forum, ale jest tego tak dużo, że spokojnie książkę można by było z tego sklecić ;-):-)
Dla mnie chyba na dietę już za późno, chociaż wprowadziłam do diety jakiś czas temu kefiry i więcej nabiału, ale żeby zakwasić środowisko pewnie z 2 m-ce potrzeba...
Plan jest taki :cool2::
- spróbuję lactovaginal i wit.C jeszcze od jutra...
- boboseksy będą w 10 i 11 dc (owulację mam ok. 15 dc)
- jeśli będę czuła owulację (a zwykle czuję nawet z którego jajnika) to zastosuję metodę 0+12 :happy:
No i zobaczymy...

Krystianmartin chłopaki fakne goście :tak:
Polisa dla mnie kalendarze chińskie to ściema. Szanse są zawsze 50/50 więc jakby nie bylo duze prawdopodobienstwo ze komus i z dwojka i z trojka sie sprawdzi, a ktos inny znajdzie sobie inny kalendarz ktory mu sie sprawdzi bo jak sama zauwazylas w sieci jest wiele wersji :-)
Onemoretime to Twoje starania juz tuz tuz. Powodzenia i sciskam kciuki za coreczke, rozowe kciuki oczywiscie &&&&&&&&&&&&&&&&&

P4271161.jpg

Witam dziewczyny :)
Dziś wróciłam z urlopu, wypoczęta i opalona ;)
Totalnie się zresetowałam, jurto jak już popiorę i poprasuję to nadrobię zaległości :)
Buziaki

Załączniki

• P4271161.jpg
    P4271161.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 44
No Eden jestes wreszcie. Widoki bajka. Koniecznie musisz nam pokazac wiecej zdjec. Ogarnij sie szybko i wracaj na stale bo tesknie :-) Czekam.

reklama
milla taka roznica wieku jest chyba ok, dziewczyny, ktore tak mają mówią, ze sa zadowolone, trzecie tez bym chciała tak 2-3 lata roznicy, ale obawiam się, ze moze mi sie odechcieć, zależy jaki bedzie ten synek, bo poprzedni trochę dał nam popalić, a Ty kiedy startujesz?
Antosia wydaje mi sie ze zaplodnienie mogło byc kolo 11.09.2012, jonas pokazuje 16.09.12 na dziewczynke, a wg kalendarza ksiezycowego 16.09 to chłopak, tylko godziny inne ;( wiec tu jest sprzecznosc, ale zaplodnienie u mnie i tak było kilka dni wczesniej, 11.09 nie ma w ksiezycowym, ale jest za to 12.09 na chłopaka, co o tym myslisz, czy ja to dobrze interpretuję?
piranha to prawda, czas szybko biegnie, bardzo to widac po suwaczkach, u Ciebie też niedawno Kaja sie urodziła, a niedługo bedzie miała roczek ;) niesamowite ;)

Płeć dziecka determinuje pobyt Księżyca w znaku zodiaku, więc można się spodziewać dodatkowej nieokreśloności na granicy znaków. Tę niepewność można oszacować w oparciu o dwie liczby widniejące w ostatnim wierszu: pierwsza wyraża czas w godzinach dla Twojej daty 16.09.12 ( 47 godzin), od kiedy Księżyc już przebywa w tym znaku, a druga – ile godzin jeszcze w nim pozostanie (tutaj masz 7 czyli tylko 7 godzin). W tym przypadku pozostaje więc 7 godzin do zmiany płci (związanej z przejściem Księżyca w następny znak), co raczej nie jest zbyt pewne na zaplanowanie upragnionej dziewczynki. Najlepiej, gdy lewa i prawa liczba są porównywalne (bo znaczy to, że Księżyc znajduje się w okolicy środka znaku zodiaku).
By zrobić Ci opis do Twojego kalendarza wykorzystałam informacje ze str Płodnością i płcią rządzi Księżyc

A jeżeli chodzi o ten księżycowy to tam masz podaną dokładną godzinę wejścia księżyca w dany znak

Ostatnia edycja:
Do góry