reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

bettsie, mi owulka zawsze wypadała 24h po pozytywnym teście ale w dniu spodziewanego pozytywa trzeba robić testy dość często (np. co 4h) by określić mniej więcej godzinę piku LH. Równie dobrze ten duński test mógł wyjść pozytywny już w nocy albo wczoraj wieczorem. Gdy znasz mniej więcej moment piku LH i np. wiesz, że u Ciebie owulka jest po 24h od piku to odliczasz 36 godzin od pozytywnego testu i wtedy jeden strzał "O+12". Najlepiej jednak dołączyć do tego obserwację śluzu i szyjki oraz mierzyć pH - w okolicy O+12 śluz zacznie się zmieniać na lepki i gęsty (nieciągnący się), szyjka zacznie robić się twarda a pH powinno zlecieć mocno w dół - bez tych obserwacji i bez świadomości kiedy był dokładnie pik LH to chyba nie zaryzykowałabym z O+12 w tym cyklu :-) Dużo zdrówka dla M! ...jedyny plus jest taki, że jak ma gorączkę to nie służy to męskim plemnikom ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
jestem ...
niestety znowu dostałam telefon ze szkoły..Zuza ma 39 i żadnych innych objawów...
zabrałam Ją do domu i do końca tygodnia bedzie w domku.
teraz zasnęła.

nie wiem co to-Domi 2 tyg.temu tez miał tylko gorączke i nic wiecej...po 5 dniach gorączka odeszła i po sprawie....
chyba ,że Ją bierze grypa......

BABECZKA DZIĘKI za &&&&&&&&&&&!! trzymajcie jeszcze kilka dni-w sobotę sikam..choć nadal objawów jakichkolwiek brak..

ściskam Was wszystkie!!

jak określić godzinę piku LH ?? nawet jeśli dziś robiłabym testy owu co godzinę to jak się określa godzinę LH skoro już test wyszedł pozytywny o 11:00

zazwyczaj jak testy owu wychodziły mi pozytywne to na następny dzień miałam spadek tempki i w dniu spadku owu ..
i tak jest dziś z tym że nie wiem co myśleć o wczorajszych testach czy one były pozytywne czy jeszcze nie ?? na pewno były dużo jaśniejsze od tego dzisiejszego na górze.

-----------------
U mnie owu zawsze wychodzi po 24 h od Piku LH pozytywnego testu - a ciemne testy praktycznie wyszły dopiero dziś więc jest nadzieja że za 36h .... będę teraz obserwować szyjkę i czy jest jeszcze sens robić testy owu ??

mąż gorączki nie ma bo to jest przeziębienie - katar i gardlo i ogólne oslabienie ale jak to facet musi się polożyć do lóżka i udawać ze umiera

betsie a czy Ciebie dopisać do naszej listy? Jeżeli już się staracie to kiedy testujesz? :)
zdrowia dla męża!!

Kinga - oczywiście ze mnie dopisz :) już kiedyś prosiłam o to .... testuję 12 luty ( na roczek mojego synka ) no i oczywiście jak mi się bzyknąć uda ... ( zgwałcić umierającego męża ) :-D

Kinga dzięki...

Bettsie- aaahahahaha..no tak chłopy juz przy katarze umierają;))))
cierpliwości dla Ciebie i zdrówka dla męż co by sie udało podziałać ;))

chyba dziś jednak nie podaruję w nocy ... a co będzie to będzie - zależy mi na drugiej ciąży a jak się uda z dziewczynką to będzie super ... dietę stosuję już od dawna, suplementy rownież, abstynencja 10 dniowa jedynie co ph śluzu nie znam bo pasków nie mam ale śluz nijaki taki :angry:

reklama
Do góry