reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Moja ginka dla odmiany zawsze mowi ze najwczesniej mozna okreslac plec jak ciąza ma skonczone 17 tygodni.....u nas siurka bylo widac w 16tc!!!! nie musiala mi nawet pokazywac bo sama wypatrzylam "jaja na pół monitora":-D:-D:-D:-D
no ale ja przeczuwalam:)))))

ale pamietam ze jak szlam na to usg to mialam "pełno w gaciach"!!!!!

reklama
ja juz chyba oszalalam
teraz staram sie powoli wyciszyc
bo koszmary juz mam

No! Czas najwyższy :cool2: Wiesz,ja też myślałam dużo ale u Ciebie to ciśnienie jest zbyt duże,odbiera Ci całą radość z bycia w ciąży :no:
Zobaczysz że będziesz się jeszcze z tego śmiała :tak:

Powiedzial mi w 22tc na usg polowkowym, ze bede miec syna, a w 30tc zazartowal sobie ze mnie, ze bede miec core, a mi serce zamarlo...w sumie nie z radosci ale dlatego, ze pogodzialm sie z mysla o synku a tu zonk. Ale on zazartowal, mowiac ze to jego stary numer...dla mnie byl malo smieszny.

Na pewno nie był to żart w dobrym stylu :baffled: może jego bawi-przyszłą mamę...niekoniecznie :dry:

ale pamietam ze jak szlam na to usg to mialam "pełno w gaciach"!!!!!

Oj jak ja to dobrze znam ;-)

Ja z pierwszym synkiem o płci dowiedziałam się dopiero po 25tc na zwykłym usg, przy drugim w 24tc na usg 3D a teraz w 17tc (prywatnie usg 3 i 4D) wcześniej miałam usg w przychodni,od 8 do 14tc praktycznie co tydzień (przez krwiaka) ale do głowy mi nie przyszło tak wcześnie pytać o płeć :sorry2: mój ginek potwierdził mi na połówkowym w 22tc

U mnie zaczęły się problemy ze snem :-( nie mogę zasnąć a jak już mi się uda to co chwila wybudzam się na siku i walka od nowa :wściekła/y: od tego przerywanego snu śnią mi się takie bzdury że głowa boli...

beatko kolezanka w 27 niech juz poczeka do porodu, bedzie miala niespodzianke:) skoro do tej pory sie dziecie nie pokazalo to niech rodzice poczekaja cierpliwie. A Ty ciesz sie ciaza i nie stresuj i tak juz wplywu na plec nie masz, czy dowiesz sie teraz czy pozniej to nic nie zmieni bo podejrzewam, ze jak nawet na usg Ci powiedzia ze corka to bedziesz bzikowala do konca ciazy ze moze lekarz sie pomylil...nie lepiej nie zastanawiac sie wcale?

jagienko- ja mialam pełno w gaciach w drugiej ciązy- to w trzeciej chyba zawal bym miala jeszcze przed usg!!!!!!!!:-D
no ale ty to juz masz luz...wiesz ze babeczka- jedyne co aby szczesliwie dotrwac do konca!!!!!

teraz moze wiecej mysle o plci dziecka
ale jak juz ja poznam to bede myslec zeby tylko zdrowe bylo
i latwy porod
bo mialam dwa bardzo ciezkie
pierwszy wywolywany i trwal 2 dni
az wyciagneli go za pomoca kleszczy
drugi tez wywolywany i wyciagneli go za pomaca proznociagu
wiec oby dwa porody ciezkie i niebezpieczne
ale bardzo praktykowane tu w UK
w polsce gin mi powiedzial ze mialabym cesarki
bo tam juz tego nie praktykuja
zobaczymy co teraz bedzie
jak ten moj porod bedzie przebiegal
i czy urodze w terminie
bo chlopaki przenoszeni rowne 2 tygodnie

ollena to jakas bzdura
dlaczego mam dodac 9 miesiecy
skoro mam 32 a jak dodam 9 mies bedzie 33 a jescze nie mam bo skoncze w pazdzierniku
wiec totalnie nie rozumiem tego
i wtedy wyszedl by chlopak a nie dziewczyna
a oby dwaj chlopcy byli by dziewczynkami

naprawde glupie tym bardziej ze wiesz ze Patryk byl poczety jak mialas 21
a tu nagle ci wmawiaja ze 22 lata mialas :-)

reklama
Beata to nie chodzi o to ze wmawia mi ktos tylko na tym polega zabawa...
Zobacz punkt pierwszy Take your age at the time of conception and add 9 months to it. Ty nie patrz na to,ze Ci sie nie zgadza bo nie ma sie zgadzac, to tylko zabawa i posmiac sie mozesz jesli Ci sie akurat zgodzi. Mi w obu wersjach sie zgodzilo.

Do góry