reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witaj beatka
obaliłaś następna teorie..
Oscarek wygląda dziewczynko-wo, i ta cora kolezanki tez
czyli nic nie jest pewne.. do porodu..

to ja Ci proponuje poczekac ... te siedem miesiecy co Ci zostało a co tam..
czytajac Twoje posty i tak nie uwierzysz w płec na połowkowym
i bedziesz analizowac.. wnikac...doszukiwac sie...

jeszcze znalazłam ten Twoj test co pytałas o kolorek i nawet napisałas to tego producenta..
i nikt nie zwrocił uwagi ze ten kolor, jaki widzimy zalezy od ustawienia naszego monitora (czyli i tego producenta tez), bo jak mam ustawienia na zimne barwy, to bedzie bardziej niebiesko-zielony niz w rzeczywistosci a jak na ciepłe to bede widziec bardziej pomarancz czy braz, neutral znowu bardziej wyblakłe niz rzeczywistosc...

reklama
Myślę ,że potrzeba bardzo wprawnego oka i dobrego sprzętu do okreslenia tak wcześnie płci. Może i są lekarze, którzy się decydują na taką próbę ustalenia płci ale mój raczej do nich nie należy. Co więcej z tego co wiem to robi 3 usg w trakcie ciąży w 12tc , 20tc i jakoś w 30tc czy cos takiego. Oczywiscie chyba ,że coś się dzieje to częściej ale jak mi się dzidzia nie ustawi na usg połówkowym to chyba oszaleję z niepewności

Wielkie dzięki Jagienka29 za odpowiedź i za kciuki. Tak właśnie staramy się z mężulkiem i za jakieś 2-3 tyg będzie już wiadomo. Jeśli się okaże że będzie dziewczynka to oczywiście dam znać w potwierdzeniu metody;) Wcześniej też się odezwę.

Kiedys na forum była mamuska dwoch chłopcow Anka 34 i marzyła o coreczce, ale była bardzi "obkukana" w tym temacie, ma trzecia coreczke chyba juz z dwa latka bedzie miała.. warto do niej napisac pw, a na bb załozyła watek : udało mi sie zaplanowac płec chł dziewczynka..
mysle ze na rozwieje "kazde" watpliwosci ale nie wiem czy jeszcze sie udziela gdzies.
Ale miał wiedze co i jak.

haha kindzia pisalam do Anki
wszytsko co moglam to zrobilam :-)
napisala mi ze mam duze szanse na dziewczynke
i jak sie potwierdzi mam napisac do niej

ja juz chyba oszalalam
teraz staram sie powoli wyciszyc
bo koszmary juz mam

ja ide na pw usg w 15tc czyli za 4 tyg
wiec bez problemu wytrzymam
oczywiscie w miedzy czasie ma przysc ten drugi test
ale zastanawiam sie czy nie dac go kolezance
bo jest w 27tc a dzidzia juz na czterech usg nie pokazala sie
az dziwne
albo tacy lekarze tak im sie chcialo czekac

12tc tez ide ale to do ang szpitala a oni napewno nie powiedza jak jest nub ulozony
nawet nie bede pytac
oni nie chca mowic
bo tu jest aborcja dozwolona
i duzo maja aborcji z powodu plci

Kiedys na forum była mamuska dwoch chłopcow Anka 34 i marzyła o coreczce, ale była bardzi "obkukana" w tym temacie, ma trzecia coreczke chyba juz z dwa latka bedzie miała.. warto do niej napisac pw, a na bb załozyła watek : udało mi sie zaplanowac płec chł dziewczynka..
mysle ze na rozwieje "kazde" watpliwosci ale nie wiem czy jeszcze sie udziela gdzies.
Ale miał wiedze co i jak.
ja z uwagi ze jestem starym bywalcem- znam anie doskonle....z tego co wiem na bb nie udziela sie od dawna ale mam ja w przyjaciolkach na portalu 28dni.pl
jej corcia anisia w grudniu tego roku skonczy 3 latka...prawdą jest ze ania byla niezla w tych wyliczeniach!!!!!!
serduszkowala 11dc wieczorem a 15 dc miala owulkę...wiec odstep super zachowany...i sie udalo!!!!!!!

Czesc dziewczyny.
Podczytuje was od jakiegos czasu...mam synka i bede sie niedlugo przymiezala do drugiej dzidzi :)
A napisalam teraz bo pisalyscie o rozpoznaniu płci w 13 tyg noi moja ginka na tym własnie usg miedzy 12 a 13 tyg powiedziała że na 100% bedzie facecik.:) nie mam pojecia jak ona to zrobiła...
Trzymam kciuki za dziewczyny zafasolkowane i bede wpadala czesciej :)

reklama
Do góry