reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Na pewno coś w tym jest. Jednak My możemy jakoś próbować określić przybliżona owulacje, ale kiedy Ona wystąpi lub wystapila? Nie wiadomo. Każdy organizm jest inny, każdego organizm inaczej reaguje na infekcje, stres i owulacja może w jedna lub druga stronę się przesunąć. Wczoraj rozmawiałam z kuzynka, która zaliczyła wpadke i ewidentnie stosunek był w dniach ,,nieplodnych" i niedługo będzie rodzić Marię;-).
Mój syn jest właśnie z takiej wpadki. A robiłam testy owu i we wtorek dwie grube krechy, a w środę już nic więc dokładnie wiem kiedy miałam owu. No chyba że test tego nie pokazuje, a jedynie moment wzrostu piku lh i później jak osiągnie ileś tam to może już test owu ujemny wychodzi i wtedy jest owu

reklama
Mój syn jest właśnie z takiej wpadki. A robiłam testy owu i we wtorek dwie grube krechy, a w środę już nic więc dokładnie wiem kiedy miałam owu. No chyba że test tego nie pokazuje, a jedynie moment wzrostu piku lh i później jak osiągnie ileś tam to może już test owu ujemny wychodzi i wtedy jest owu

No tak właśnie jest. Testy owulacyine nie pokazuja jej tylko wzrost LH. Przyjmuje się, ze owulacja następuje w ciagu 24-36h po piku

E w to to ja wcale nie wierzę. Mi się nie zgadzało ani przy chłopcach ani aktualnie.
Nie wierz w te bzdury. Tak samo jak teoria Ramzi czy NUB. W Ramzi wszystkie mi pisały, ze chłopak. W NUB, ze chłopak. Chyba tylko dwie dziewczyny mówiły, ze córka.
Nub nie jest teorią :) to wyrostek płciowy i czasami faktycznie zdarzają się "trickynub" :)

Na pewno coś w tym jest. Jednak My możemy jakoś próbować określić przybliżona owulacje, ale kiedy Ona wystąpi lub wystapila? Nie wiadomo. Każdy organizm jest inny, każdego organizm inaczej reaguje na infekcje, stres i owulacja może w jedna lub druga stronę się przesunąć. Wczoraj rozmawiałam z kuzynka, która zaliczyła wpadke i ewidentnie stosunek był w dniach ,,nieplodnych" i niedługo będzie rodzić Marię;-).
Nie takie cuda się zdarzały :D Znajoma ma córkę z jednego jedynego seksu dzień przed @ ;)

Jeśli o Ramziego chodzi to już bardziej tym chińczykom wierzę haha
nie znam teori Ramzi, o co tu chodzi?
Oczywiście wszystkie te teorie kalendarze traktuje jak wróżby Andrzejkowe ale czemu by się nie pobawić 😉ostatnio sprawdzałam co mi wychodzi z chińskiego , z kalendarza księżycowego czy jakoś tak ( w jakim znaku doszło do zapłodnienia ) i narazie wychodzi dziewczynka 😉najlepsze ze moi Panowie sprawdzili się z tymi teoriami ale ja intuicyjnie czuje ze teraz tez będzie mały książę

reklama
nie znam teori Ramzi, o co tu chodzi?
Oczywiście wszystkie te teorie kalendarze traktuje jak wróżby Andrzejkowe ale czemu by się nie pobawić 😉ostatnio sprawdzałam co mi wychodzi z chińskiego , z kalendarza księżycowego czy jakoś tak ( w jakim znaku doszło do zapłodnienia ) i narazie wychodzi dziewczynka 😉najlepsze ze moi Panowie sprawdzili się z tymi teoriami ale ja intuicyjnie czuje ze teraz tez będzie mały książę
Tak z ciekawości, jak się sprawdza w kalendarzu ksiezycowym? Jakas strona?

Do góry