reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czyli to całe ułożenie łożyska tez niec nie wróży...bo Twoje jest po drugiej stronie... Z jak samopoczucie?
Nic tak naprawdę nie jest Nam w stanie powiedzieć jaka płeć dopóki nie okaże się na badaniach 🤷‍♀️ to wszystko to naprawdę zgaduj-zgadula. No i przede wszystkim materiał genetyczny otrzymany w nasieniu. Więc jak będzie naprawdę trzeci syn to biorę rozwód 🤣🤣

reklama
Rozumiem Twoj "ból"...😀 Ja mam jedną, ale również 2ke chlopakow, bo mój wcelowac się w siostrę dla córki nie mógł😂 tylko 2 chłopaków dorobił 🤦‍♀️. Może też pomyślę o rozwodzie 😉😀

Wiesz, najgorsze jest to, ze nie chce być niewdzięczna.. Naprawdę cieszę się z faktu, ze udało Nam się z kolejnym dzieckiem podczas kiedy niektórzy latami Starają się o jedno.
Ale cały czas w sercu siedzi mi ta malutka księżniczka. No ale w gwiazdach jest Nam wszystko zapisane :)

Wiesz, najgorsze jest to, ze nie chce być niewdzięczna.. Naprawdę cieszę się z faktu, ze udało Nam się z kolejnym dzieckiem podczas kiedy niektórzy latami Starają się o jedno.
Ale cały czas w sercu siedzi mi ta malutka księżniczka. No ale w gwiazdach jest Nam wszystko zapisane :)
To jest piękne i cholernie trudne cieszyć się, że nosi się pod sercem inna plec, aniezeli się chciało. Masz rację, trzeba być wdzięcznym. Zawsze możecie spróbować za 4 razem;-). Mam książkę Wójcika, kupiłam po 3cim dziecku, ale nie zadyzykowalam póki co;-)

To jest piękne i cholernie trudne cieszyć się, że nosi się pod sercem inna plec, aniezeli się chciało. Masz rację, trzeba być wdzięcznym. Zawsze możecie spróbować za 4 razem;-). Mam książkę Wójcika, kupiłam po 3cim dziecku, ale nie zadyzykowalam póki co;-)

O nie nie .. trójka mi wystarczy. Na Czwórkę już nie będzie ani czasu, ani miejsca ani nerwów 🤣

Czyli to całe ułożenie łożyska tez niec nie wróży...bo Twoje jest po drugiej stronie... Z jak samopoczucie?
Tak masz racje u mnie dokładnie po drugiej stronie i syn a młodszy synek był tak jak u Ciebie wiec u mnie ramzi się nie sprawdziło 😃 samopoczucie lepsze, musiało minąć trochę czasu żeby oswoić się z nowa sytuacja. Pomału zaczynam cieszyć się ciąża i robić wyprawkę. Myśle ze za jakieś 3-4 lata ostatnia próba ale to już in vitro… w sumie teraz to będzie nasz drugi wspólny synek bo ja mam 10 letniego syna z poprzedniego związku. Zreszta mój m tez ma syna 24 letniego już z poprzedniego związku. Wiec ta córcia cały czas nam się marzy i jeśli nie in vitro to może adopcja. A u Ciebie jak tam? Oswoiłas się już z myślą ze będzie chłopczyk?

Ja juz sie oswoilam, że będzie synek. Ale wiadomo nie potrafię się jeszcze cieszyć tak pelna piersia. Wiem, ze poród w tej kwestii wszystko zmieni. Wlasnie wróciłam zza granicy i widzialam pełno rodzin z 3 dzieci. Jednak są mieszane. To takie zadkie, co nas spotkało.

reklama
Ja juz sie oswoilam, że będzie synek. Ale wiadomo nie potrafię się jeszcze cieszyć tak pelna piersia. Wiem, ze poród w tej kwestii wszystko zmieni. Wlasnie wróciłam zza granicy i widzialam pełno rodzin z 3 dzieci. Jednak są mieszane. To takie zadkie, co nas spotkało.

Wiesz, rozumiem Cię. Chociaż jestem na grupie styczniowych mam I powiem Ci, że te, które czekają na trzecie maleństwo i już wiedzą, że będzie trzeci syn czują dokładnie to samo! I mówią juz o tym otwarcie.
Sama wiem, że jeśli u Nas okaże się trzeci syn to też będę to przeżywać po swojemu. Chciałabym przezyc płeć tak jak mój mąż- jemu jest naprawdę bez różnicy, tzn cieszyć by się cieszył ogromnie z córki ale widzę, że z syna nie mniej. Chciałabym przejąć jego podejście ale są momenty kiedy jest mi tak trudnoooo..

Do góry