reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Liczę, że najwytrwalsze plemniki przetrwają 7 dni 💪😎
Też pamiętam kiedyś tak chciałam spróbować. Synek w kwietniu kończył 2 latka a to było w maju. Mam cykle raczej jak w zegarku 28 dni. 8 dnia nic nie wyszło. Potem już się wzięliśmy dopiero konkretnie w październiku raz 3 dni przed owu i było🙂 ale może Tobie się uda, próbować zawsze warto🙂

reklama
Ale dziewczyny to jest w ogóle udowodnione, że zenskie plemniki są mocniejsze i dłużej przeżywają? No i o co chodzi z tym jednym "szczałem"?? Wtedy męskie sa bardziej osłabione?

Też pamiętam kiedyś tak chciałam spróbować. Synek w kwietniu kończył 2 latka a to było w maju. Mam cykle raczej jak w zegarku 28 dni. 8 dnia nic nie wyszło. Potem już się wzięliśmy dopiero konkretnie w październiku raz 3 dni przed owu i było🙂 ale może Tobie się uda, próbować zawsze warto🙂
Kinga30, w ogóle nie mam parcia by szybko, mam parcie by przezyly tylko zenskie plemniki, chce w sposób naturalny usmiercic je :-D hehe

Ale dziewczyny to jest w ogóle udowodnione, że zenskie plemniki są mocniejsze i dłużej przeżywają? No i o co chodzi z tym jednym "szczałem"?? Wtedy męskie sa bardziej osłabione?
Niby meskie żyją do 3 dni żyją, a żeńskie dłużej. Ale bierz to z przymrozeniem oka, bo w każdym portalu napisane co innego. I niby tuz po okresie, w zaleznosci od długości Twojego cyklu, współżycie zwiastuje dziewczynkę, bo żeńskie plemniki żyją dłużej. Na jednym portali czytalam, że wtedy żeński plemniki czeka na komórkę jajowa, bo meskie powymieraja:p

reklama
Do góry