reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja jak byłam na porodówce to dziewczyna obok mnie miała urodzić córkę, a na porodówce okazało się, że to jest chłopiec. Miała być Marysia, a że urodziła w sylwestra, dała mu na imię Sylwester i wracał w różowych ubrankach. Nigdy tego nie zapomnę.

Miałam kiedyś klientkę która przyjechała do mnie prosto po wizycie u gina. Wiedziałam że ma wizytę bo uprzedzała że może się spóźnić. Jak stanęła w drzwiach cała zapłakana pomyślałam że coś nie tak z dzieckiem (była 2tyg przed terminem). Okazało się że do tego dnia nosiła pod sercem córkę. Pokoik różowy, szafa pełna różowych ubranek i ogromne szczęście bo w domu na siostrę czekał syn. 2 tygodnie przed porodem z córki zrobił się syn i faktycznie urodził się chłopiec. Zdarza się....

U mojej gin (dodam że bardzo dobrej) też tak się stało. Prawie 10 lat temu jak byłam z synkiem w ciąży przyjechała pani na kontrolę. Jechała rodzić córkę urodziła syna. Tyle że ona była z tego faktu przeszczęśliwa :)

Niestety lekarze jak widać nie są nieomylny. Dziewczęta zdrowych i wesołych! Zycze również aby pragnienia co do płci się spełniły :)))

Cześć, kiedyś tu pisałam na tym wątku, że bardzo chciałam córkę, nawet próbowaliśmy z mężem tej metody kilka dni przed owulacją.
Zaszłam w ciążę i okazało się, że będzie syn 🙂
Dziewczyny, urodziłam 3 listopada pięknego, zdrowego synusia, kocham go najmocniej na świecie i nie wyobrażam sobie dziewczynki zamiast niego 😁
Także życzę wam tego z całego serca, żebyście czuły podobnie i nie były płcią zawiedzione (niestety to się zdarza)
Wesołych Świąt 🌲

reklama
Katy Kochana witaj ja z tych potty co wstawiłaś obstawiałabym na 100 chłopca. Bo są lekarze co oceniają z potty a są co z teorii nub ten z prenatalnych oceniał po teorii nub czyli płasko lub uniesiony nubek. I tak nubek może się podnieć a najintensywniej zmienia się do 13tc. Tyle że ja byłam w 12tc 6d i u mnie był plasciutko a z nifty wyszedł chłopiec.
Co do usg do moja znajoma w tym roku rodziła do porodu chłopak po porodzie dziewczyna także jak to możliwe w tych czasach 🤔 i co najlepsze druga miała tak samo i 3 lekarzy jej potwierdziło że chłopak w tym jeden mój z certyfikatem nieomylny a jednak.
Powiem tak życzę Ci tego cudu 😘
Dziewczęta a Wam też życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia 😘 i spełnienia wszystkich marzeń 🥰
O matko kochana!!! Czyli ze zdjęcia wydaje Ci się że chlopczyk? Bylab w szoku bo już się zaczelam godzić że nie będę mamą chłopca...
Ale by była niespodzianka :D obyś wykrakal :D :*:*:*

Do góry