reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam serdecznie, nie wiem czy ktoś mnie tu kojarzy ale byłam na forum za czasów Imamy jakoś 2017 rok ;) kilka nickow wydaje mi się że też jest z tego okresu.

Mam 2 chłopców i w październiku zaczęliśmy starania o 3 dziecko. Udało się w pierwszym cyklu... Niestety tydzień temu poroniłam. To zdarzenie spowodowało ze płeć nie jest już dla mnie tak istotna jak było wcześniej. Marzyłam o córce ale najważniejsze jest dla mnie zdrowe dziecko. Nie wiem czy zdecydujemy się na kolejne dziecko bo ciężko jest mi zaakceptować to co się wydarzyło. Przy trzeciej ciąży nic nie robiłam pod kątem płci jedynie brałam kwas foliowy. Ale chętnie czytam wpisy i fora na temat planowania płci :)

Życzę owocnych starań :) a mamusia z brzuszkiem spokojnego czasu.

Wklejam ponownie
Ok to moje starania trochę trwały bo przygotowywałam się od razu po porodzie czyli 4 lata temu
1 Dieta od roku jestem na diecie mąż od 8 miesięcy ostatnie 8 tyg jeszcze niskokaloryczna
2 suplementy brałam lekko ponad rok mąż 9 miesięcy
ja zurawine w cyklach nie staraniowych cały czas a w cyklu staraniowym tylko do owu w mega dawkach mąż caly cykl, saw palmetto, vitexa, kw. foliowy, Mg, Ca, co drugi dzień Wit C 1000mg, inozytol 3 g dziennie, acard do owu, B 100mg + B-Complex 100
Maz olive leaf, licorice root, szyszki chmielu i zurawine
3 odstęp u mnie był 45h (potwierdzone teraz na usg wielkością dzidzi)
4 pH w dniu staranek przed 4ph po starankach skoczyło do 5 delikatnie zakwasilam i spadło do 4.5 rano następnego dnia 4.5 w dniu owu z rana spadło do 4 i tak zostało pH monitorowałam co 2 3h
5 jony mąż kupił jakiś lepszy jonizator powietrza także cały czas był włączony
6 warunki przed stara kami ja i mąż gorąca kąpiel no i stara ka oczywiście bez O 😊
7 elektrolity i hormony Na i K mieliśmy na pograniczu dolnej normy ja w sumie poniżej normy
8 hormony u mnie i u męża typowo dziewczynkowe robiliśmy wyniki w cyklu staraniowym
9 dodałam jeszcze niski poziom glukozy we krwi u mnie i męża uważam że jest to ważne dlatego w tygodniu stsraniowym byliśmy na ostrej diecie a dzień przed i w dniu stsraniowym byliśmy na samej wodzie taka restrykcyjna dieta silnie zakwasza organizm w ciągu 3 dni później już idzie w drugą stronę także staralam się wstrzelić w te dni no i pomogło bo pH było bardzo niskie moczu też ja taka dietę bez jedzenia trzymałam do owu po owu stopniowo wprowadzałam delikatne pokarmyniskokaloryczne mężowi dałam luz 😁😋
10 śluz nie miałam go praktycznie w ogóle aby zmierzyć pH musiałam się na męczyć i głęboko sięgać bo tylko przy szyjce był
U nas było 12 dni wstrzemiezliwosci
Powiem Wam dziewczyny że obiektywnie patrząc na swoje stara ka to naprawdę więcej nie mogłam zrobić i jeżeli by się nie udało to obalę wszystko
A do mierzenia glukozy mąż kupił mi glukometr nie wyobrażam sobie latać 5 razy dziennie badać glukoze a musi być nad tym kontrola nie wystarczy nie dojadać i nie jeść sniadan
A i jeszcze jedno modlitwa należę do osób wierzących 🙂

Możesz napisać jakie konkretnie brałaś tabletki z żurawiny? Podziwiam Twoje starania. Twoje j meza :) oby marzenie się spełniło!

Oj tak zdrowie dziecka najważniejsze i aby ciąże szczesliwie donosić. Ostatnio na instargramie natrafilam na profil położnik bez lukru czyli alicjammmmm, i dziękowałam Bogu ze mam zdrową trójeczke

Witam serdecznie, nie wiem czy ktoś mnie tu kojarzy ale byłam na forum za czasów Imamy jakoś 2017 rok ;) kilka nickow wydaje mi się że też jest z tego okresu.

Mam 2 chłopców i w październiku zaczęliśmy starania o 3 dziecko. Udało się w pierwszym cyklu... Niestety tydzień temu poroniłam. To zdarzenie spowodowało ze płeć nie jest już dla mnie tak istotna jak było wcześniej. Marzyłam o córce ale najważniejsze jest dla mnie zdrowe dziecko. Nie wiem czy zdecydujemy się na kolejne dziecko bo ciężko jest mi zaakceptować to co się wydarzyło. Przy trzeciej ciąży nic nie robiłam pod kątem płci jedynie brałam kwas foliowy. Ale chętnie czytam wpisy i fora na temat planowania płci :)

Życzę owocnych starań :) a mamusia z brzuszkiem spokojnego czasu.
Jestem tu nowa, ale jako matka mogę tylko próbować zrozumieć Twój ból. To przykre, co się wydarzyło. Masz w 100% rację. Umówmy się, liczy się zdrowe dziecko, a płeć jest drugorzędną sprawą ;-).
Mam nadzieję, że czas zaleczy rany. Tego życzę:-)

Witam nowe dziewczyny. Ja jak już kiedyś pisałam we wszystkich 3 ciazach dietę miałam podobna bo tego nie pilnowałam 🙂jedyne co to dziewczyny mam z przed owu a chłopca z owulacji

Kobietki, a zwlaszcza Magical_87, to co piszecie to ma sens. Wczoraj się wyczytałam na angielskiej stronie o Metododzie Selnas. I wiecie co? Tam są 3 warunki by zaplanowac plec, napisane ogólnie, bo trzeba wykupić pakiet by mieć szczegóły.
1.ph,
2.suplementy, dieta,
3.przyciągania jonów w danym czasie dodatnich/ujemnych/neutralnych.
Więc Magical_87, masz bardzo duże prawdopodobieństwo na córkę 😊😋

reklama
Witam nowe dziewczyny. Ja jak już kiedyś pisałam we wszystkich 3 ciazach dietę miałam podobna bo tego nie pilnowałam 🙂jedyne co to dziewczyny mam z przed owu a chłopca z owulacji
Mi się nie sprawdziło, że zachowalam tylko odległość kilka dni przed Owu. Mialam diete chlopczykowa, nawet nad tym się nie zastanawiając wczesniej, a o ph pojęcia nie miałam i innych rzeczach, typu suplementacja. Jednak przy pierwszej córce inaczej się odzywialam, bo moja dieta była bogata na pewno wapń. Przy chlopcach nie jadłam nabialu. Nie wierzyłam w dietę, ale chyba zacznę;-)

Do góry