reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Widze dziewczyny ze tu duzo statnio sie dzieje. Jestem do tyłu z info o kilka albo nawet kilkanaście stron🙈🙉 w skrocie moglybyscie przypomniec ktora jeszcze nosi w brzuszku dzidzie😍😍😍😍

A mówił co moze byc przyczyną? Tj Twoja 2 ciąża tak? Wczesniej mialas poronienie?

Nie mówił czekam na badanie histopatologiczne, wynik będzie za ok 4tyg. Myślę jednak, że w ostatnim czasie za dużo miałam stresu i praca też swoje zrobiła. Tak to moja druga ciąża była i pierwsze poronienie.Mamy już synka 3,5 roku. Dzień przed zabiegiem byłam u ginekolog i powiedziała, że ciąża jest za mała bo wygląda na max 2 tydzień a nie 7,5tyg w tym dniu też chwilę przed wizytą zaczęłam krwawić co również ją zaniepokoiło

Mogłabyś napisać ile piliście kawy, ja jakoś nie potrafię odstawić i moj m :((((
Hej my piliśmy po dwie kawy rozpuszczalne dziennie. Któraś dziewczyna pisała też o śniadaniach, to nie tak że z nich zrezygnowałam ale zawsze jadłam pół godziny po wstaniu owsiankę z orzechami a przy staranicha czekalam około 3 h i jadłam białe pieczywo z nabiałem (gdzieś przeczytałam że kobiety jedzące pełnowartościowe śniadanie np. Owsiankę częściej rodzą chłopców) . Co do karmienia piersią przy drugim synku karmiłam jeszcze pierwszego do drzemki i w nocy a w tej ciąży synka karmiłam już tylko w nocy więc mniej ale wciąż. Tak jak pisze Magic każdy organizm inny, ważne żeby skonfrontować informacje z tym co robiliśmy wcześniej, żeby zobaczyć co może mieć znaczenie jak pH, dieta, częstotliwość stosunków itp i zrobić jak najwięcej rzeczy inaczej. A czy mamy na to jakikolwiek wpływ czy był to przypadek to się chyba nigdy nie dowiemy:)

Hej my piliśmy po dwie kawy rozpuszczalne dziennie. Któraś dziewczyna pisała też o śniadaniach, to nie tak że z nich zrezygnowałam ale zawsze jadłam pół godziny po wstaniu owsiankę z orzechami a przy staranicha czekalam około 3 h i jadłam białe pieczywo z nabiałem (gdzieś przeczytałam że kobiety jedzące pełnowartościowe śniadanie np. Owsiankę częściej rodzą chłopców) . Co do karmienia piersią przy drugim synku karmiłam jeszcze pierwszego do drzemki i w nocy a w tej ciąży synka karmiłam już tylko w nocy więc mniej ale wciąż. Tak jak pisze Magic każdy organizm inny, ważne żeby skonfrontować informacje z tym co robiliśmy wcześniej, żeby zobaczyć co może mieć znaczenie jak pH, dieta, częstotliwość stosunków itp i zrobić jak najwięcej rzeczy inaczej. A czy mamy na to jakikolwiek wpływ czy był to przypadek to się chyba nigdy nie dowiemy:)
A możesz się podzielić ile mial Twoj drugi synek jak zaszłaś w ciążę?

reklama
Pewnie pierwszy synek 13 miesięcy jak zaszłam w ciążę z drugim. Drugi synek 22 miesiące i ciąża z córeczką. A ile ma Twój synek?
To jeszcze zdradź jak ogarnęłaś tą Trójeczkę z małą różnicą wieku? :D
Doczytałam, że córa w drodze ;) To jak to wygląda przy Dwójce? Bo u Nas też gdyby jednak to właśnie mniej więcej na Roczek Trzeciego Muszkietera byśmy coś zaplanowali ;)

Do góry