reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny rozpoczynamy 3 cykl starań o córke..tzn w sumie nie ma to wiekszego znaczenia,chciałabym zostac mama...a miłoby było ,,wstrzelic sie w córcie,, jesli cykl zaczał sie 2 wrzesnia, dni cyklu 24 (krótkie wiem) owulacja gdzies koło 12...kiedy zaczac starania? co drugi dzien? czy na pcozatku codzinnie? pije wapno, łykam olej z wiesiołka (podobno pomaga na sluz), kwas foliowy .jak jeszce pomoc naturze?

reklama
Mój Trzeci cudowny Synuś już z Nami od piątku (04.09) :D
Jako że u Nas do samego końca zamieszanie z płcią było to w momencie jak Położna mi płeć pokazywała bałam się spojrzeć, żeby to jednak się córka nie okazała hahaha
Jest Syn! Trzeci i ostatni ;) Zdecydowanie ten poród wyleczył mnie z Czwartego dziecka ;) Emerytury nie będzie hahaha
Gratulacje. Dużo zdrówka dla Was😘😘😘😘

Jako że u Nas do samego końca zamieszanie z płcią było to w momencie jak Położna mi płeć pokazywała bałam się spojrzeć, żeby to jednak się córka nie okazała hahaha
Jest Syn! Trzeci i ostatni ;) Zdecydowanie ten poród wyleczył mnie z Czwartego dziecka ;) Emerytury nie będzie hahaha
Gratulacje!!!! 🤗🤗🤗
Dużo zdrówka dla Was!!!!

Jej gratulacje !!!!!! Po porodzie często się nie ma ochoty na kolejny. Jednak człowiek z czasem nabiera dystansu...

Dwat + Trzy gratulacje zdroweczka dla Ciebie i małego muszkietera. Poród ciężki jak będziesz miała chwilę napisz co i jak było
Anulka odstaw olej z wiesiołka działa chłopczykowo na dziewczynkę jak naj mniej śluzu i śluz o niskim pH co do odstępu to jak wiesz kiedy dokładnie owu przpada to możesz zadziałać 0+12 ja się boję bo to moje ostatnie podejście i można wstrzelić się w sama owu a drugi sposób to 7 dni wstrzemięźliwości i 1 strzał na 48h przed owu lub codzienne przytulanka do 48h przed owu wybierz coś co cię bardziej przekonuje

Dwat + Trzy gratulacje zdroweczka dla Ciebie i małego muszkietera. Poród ciężki jak będziesz miała chwilę napisz co i jak było
Anulka odstaw olej z wiesiołka działa chłopczykowo na dziewczynkę jak naj mniej śluzu i śluz o niskim pH co do odstępu to jak wiesz kiedy dokładnie owu przpada to możesz zadziałać 0+12 ja się boję bo to moje ostatnie podejście i można wstrzelić się w sama owu a drugi sposób to 7 dni wstrzemięźliwości i 1 strzał na 48h przed owu lub codzienne przytulanka do 48h przed owu wybierz coś co cię bardziej przekonuje
0+12? Co to znaczy ?
Dla mnie test owu pokazywał dwie kreski w tym samym kolorze w we czwartek i piątek. W piątek ostatni raz się z mężem kochalismy. Dzisiaj zrobię też jeszcze test by zobaczyć co wyjdzie. Jak myślisz, duża szansa na dziewczynkę o ile w ogóle się coś udało?

I zapomniałam dodać że dzisiaj zauważyłam nieco śluzu, wcześniej nie było, jedynie jakoś może środa i czwartek trochę pobolewal mnie brzuch jak na okres i tyle.

Wielkie gratulacje :) dałaś radę!!

0+12? Co to znaczy ?
Dla mnie test owu pokazywał dwie kreski w tym samym kolorze w we czwartek i piątek. W piątek ostatni raz się z mężem kochalismy. Dzisiaj zrobię też jeszcze test by zobaczyć co wyjdzie. Jak myślisz, duża szansa na dziewczynkę o ile w ogóle się coś udało?
Jeżeli jesteś zdesperowana na córeczkę to musicie próbować zdecydowanie większe odstępy od owulacji- 5-3 dni przed owu najpóźniej. Plus dieta. Wtedy rzekomo masz 84% szans na córkę ale zajmie wam to dużo czasu żeby zajść z takim odstępem o ile w ogóle się uda. Często trzeba zbliżyć się do owu a wtedy zaś chłopak ;) z ta plcia nie do końca wierze ze mamy jakiś wpływ ale jak próbujesz to monitoring cyklu, suple i powodzenia!

reklama
Jeżeli jesteś zdesperowana na córeczkę to musicie próbować zdecydowanie większe odstępy od owulacji- 5-3 dni przed owu najpóźniej. Plus dieta. Wtedy rzekomo masz 84% szans na córkę ale zajmie wam to dużo czasu żeby zajść z takim odstępem o ile w ogóle się uda. Często trzeba zbliżyć się do owu a wtedy zaś chłopak ;) z ta plcia nie do końca wierze ze mamy jakiś wpływ ale jak próbujesz to monitoring cyklu, suple i powodzenia!
płeć nie jest dla mnie najważniejsza tylko zająć w ciążę, żeby maleństwo rozwijało się prawidłowo i urodzić zdrowe maleństwo beznkomplikacji. Mam jednego synka którego kocham nad życie i jeśli udało nam się zająć w kolejną ciążę to drugiego dziecko również będę kochać nad życie bez znaczenia jakiej płci będzie 🙂 ale fakt faktem nie wiedziałam że to takie skomplikowane

Do góry