reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej.
Ja jutro wyjeżdżam więc dzisiaj podskoczyłam na usg, żeby sprawdzić czy spokojnie mogę jechać. I dziecię nadrobiło, 9t 1d. Termin z 8 marca przesunął się na 2 marca. 😊
Wszystko jest w porządku i mam nadzieje, ze tak zostanie. Jednak po przejściach człowiek wariuje 😟 5 dni temu był 7t4d wiec modliłam się żeby był 8t2d a tu już skończony 9tc.
wow gratulacje, ale podgonilo :)

reklama
Hej dziewczyny ale tu cisza chyba wszystkie wyjechały na wakacje 😋. Ja akurat mam 2 ostatnie dni i koniec laby ☹️ ale przez podróż i temp chyba cykl mi się poprzestawia wrrr już jestem zła

Magic, a przypadkiem nie za dużo bierzesz tego Castagnusa ? Bo dawkowanie jest jedną tabletka rano przy wadze do 60 kg i dwie powyżej, a pisałaś że bierzesz po 2 trzy razy dziennie, to dużo więcej i może dlatego coś się rozregulowało.

Magic, a przypadkiem nie za dużo bierzesz tego Castagnusa ? Bo dawkowanie jest jedną tabletka rano przy wadze do 60 kg i dwie powyżej, a pisałaś że bierzesz po 2 trzy razy dziennie, to dużo więcej i może dlatego coś się rozregulowało.
Hania ja biorę vitexa ze swansona a nie ten polski odpowiednik castagnus kiedyś przytaczałam tu artykuł dr różańskiego który potwierdzał że małe dawki niepokalanka podwyższają prolaktyne a wysokie powyżej 400 mg obniżają.
Ja vitexa biorę już rok i dzięki niemu miałam bardziej wyrównany cykl teraz to wina podróży i zmiany temp no i też inne godz wstawania stąd też różnice w temp muszę to odejmować to dodawać 😋

Czesc dziewczyny 😉 da sie z tego cos odczytac czy to chlopiec czy dziewczynka? Niestety nie mam innych zdjeć maluszka😑 zdj sa z 12+3, a z usg wychodzi 13+4... Drugie zdj jest od dolu robione.

Załączniki

• IMG_20200809_083815.jpg
    IMG_20200809_083815.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 100
  • IMG_20200809_084329.jpg
    IMG_20200809_084329.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 94
reklama
Kasia ja też nie widzę nuba chociaż jak lekarz ma dobry sprzęt to nie ocenia po nubie mi przy moim 2 synku zaglądał od dołu i sprawdziło się przed 13 tc a ten sam lekarz u mojej kuzynki powiedział już w 9 tc że chłopiec a potwierdził w 12 tc i 5 dni
Dwa + Trzy jak się trzymasz? Jak tam maluszek pewnie już Ci ciężko bo teraz mamy skoki temperatury

Do góry