reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Teoretycznie spożywanie pieczywa sprzyja poczęciu chłopca rzekomo, podnosi poziom glukozy i wyrzut insuliny. U siebie w staraniach i kilku znajomych zauważyłam, że wpłynęło na zakwaszenie organizmu i spłodzenie dziewczynki. Im bardziej niezdrowa i sucha dieta tym bardziej sprzyjała. Nie wiem, ile w tym prawdy u mnie się sprawdziło. Przy synku byłam na diecie i nie jadłam pieczywa i unikałam węglowodanów, a u córki nie miałam czasu na szykowanie posiłków i z reguły była jakaś kanapka i te nieszczęsne pieczywo i piwo itp. 😊 Na pewno jadłam więcej pieczywa niż kiedykolwiek, nawet teraz nie zjadam więcej niż dwie kanapki dziennie.

Elenaa a kiedy planujecie starania o siostrzyczkę ? 😊
Niepredko, narazie delektuje sie 7 tygodniowym synkiem :D

reklama
Zastanawia mnie bezglutenowa dieta. Zauważyłam, że sporo dziewczyn, ktore wlasnie jest na takiej diecie rodzą córki. hmmmm

Elenaa super, gratuluje i zazdroszcze. 😊 Sama zapomniałam jak to jest, a powiedz lepiej jest mieć dziecko z dwuletnią czy trzyletnia przerwa ? Nie jest ciężej w którymś przypadku ?

No i jak to jest z 3. Duży przeskok ? Pojawiają się jakieś nowe trudności, wyzwania ?

Zastanawia mnie bezglutenowa dieta. Zauważyłam, że sporo dziewczyn, ktore wlasnie jest na takiej diecie rodzą córki. hmmmm
Znowu jestem wyjątkiem ;) Bardzo długo bylam na tej diecie bo gluten mi nie służy. Trzeci Syn w drodze :) Ale ja to chyba jestem wyjątkiem od tych wszelkich reguł ;)

Elenaa super, gratuluje i zazdroszcze. 😊 Sama zapomniałam jak to jest, a powiedz lepiej jest mieć dziecko z dwuletnią czy trzyletnia przerwa ? Nie jest ciężej w którymś przypadku ?

No i jak to jest z 3. Duży przeskok ? Pojawiają się jakieś nowe trudności, wyzwania ?
Ja też mam pomiędzy 2 i 3 3 lata a pomiędzy pierwszym a drugim niecałe 5 lat🙂

chyba największa rewolucja jest jak pojawia się pierwsze dziecko. Ja nie mogę narzekać, najmłodszy jest grzeczny więc jakoś gładko poszło to przestawienie się i zorganizowanie się na nowo. Zobaczymy jak będzie później :-) sama z trójką chodzę na 8 km spacery bo młody lubi długie spacery, dajemy rade, mam czas zjeść śniadanie czy napic się gorącej kawy (a z tym pamietam miałam problem jak pojawiło sie pierwsze dziecko :p) , starszaków jeszcze nie puściłam do przedszkola przez tego koronawirusa więc mimo wakacji edukujemy się w domu coby jakąś im czas zająć.
No i potwierdza się to że matka jest najbardziej zorganizowana jak jest sama, mąż miał 3dniowy wyjazd słuzbowy i cała trojka o 20 spała już w łózku :p a ja miałam czas na wieczór z netflixem.
Łatwiej jak różnica jest 3 lata między najmłodszymi, niż jak było niecałe 2 lata między moimi starszakami. Choć jak patrzę jaki kontakt mają moje starszaki to nie żaluję i cieszę się że taka mała różnica jest między nimi :-)

reklama
o kurcze.... a przestrzegalas diety dziewczynkowej przed staraniami?
Nieświadomie ale tak :) i ogólnie jak poczytałam zagraniczne fora jak już byłam teraz w ciąży, to spełniliśmy wszystkie warunki dziewczynkowe ;) Tylko my zamiast BDM pociągnelismy króliczki nawet 2xdziennie ;) Co wg tamtejszych "ekspertów" też jest "różową" metodą :) Ogólnie zupełnie inna jest ta ciąża od poprzednich, Beta przyrastała jak szalona, owu z lewego jajnika, PH moczu bardzo niskie, Ramzi dziewczynkowy, wszelkie mity,wróżby,kalendarze i księżyce też :D Nawet intuicja czuła cały czas dziewczynkę, do tego stopnia, że już miałam multum problemów w głowie bo ja to jednak lepiej się czuję jako Matka Synów :D Koniec końców mamy Trzeciego Muszkietera i już myślimy o Czwartym ;)

Do góry