reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja myśle że większość chcę mieć syna i córkę ale zreguły syna łatwiej trafić więc szukają sposobu jak zrobic córkę :-) choć wśród moich znajomych to większość ma parki, starsza córka, mlodszy syn :-) ale tez mam koleżankę co ma 5 synow a druga ma 3 :-) a jeszcze inna ma 2 córki :-) ale większość ma dzieci obydwu płci

reklama
No ja dlatego pytam na tym forum, bo widzę że niektórzy mają dużą wiedzę na ten temat, czy dzien przed owu to większa szansa na synka, czy córkę, czy 50/50? Moze ktoś miał podobnie.

Ja mam dwie córki. Nie planowaliśmy płci. Teraz marzę o synu. Czy jakieś wskazówki otrzymam???😀 w ubiegłym miesiącu dwa dni pod rząd test owu pozytywny i w te dni było duzo śluzu. Pytanko kiedy nastepuje owulacja? Wiadomo żeby na chłopaka wystrzelić się w owulacje tylko kiedy jest owu z testami?? Minus że cykle mam zawsze i od zawsze nie regularne. Kilkanascie lat temu brałam luteine i duphaston. Nie pomogły🙉🙈

Wow ile tu się dzieje, dawno nie zagladalam, a tu nowe staraczki, wątek odżył.

U mnie sprawdził sie odstep od owu, synowie z owu, a córka 3-4 dni przed .
Wiem że najlepiej byłoby poznać metodę, pamiętam jak czytałam ten wątek od początku i wylapywalam co dla mnie istotne, ale po stracie już nie liczyła sie płeć, z kuszenia losu wyszedł odstęp i jest córka.

Poki co nosi co jej założę , a nie ukrywam ze po dwóch synach uwielbiam kupować sukienki, czesac się lubi, bo ma ponad rok i włosy prawie do pasa, ale czy będzie tak zawsze, to nieważne ważne żeby była szczęśliwa i ważne że jest, bo jest moim spełniony marzeniem.

Ja marzę o córce, ale równie mocno marzyłabym o synu 🙂 Synka mam, więc byłoby fajnie ugrać parkę, bo więcej dzieci nie planujemy. Ale dostrzegam też mnóstwo plusów dwójki tej samej płci, więc nie mam jakiegoś parcia na tą dziewczynkę 😊

Myślę że z reguły chcemy mieć dziecko płci przeciwnej do tej której już mamy, chcemy poczuć jak to jest mieć syna/córkę dla odmiany.
Chociaż u mnie jeszcze doszło podwsiadome dążenie do relacji matka-corka z racji utraty mamy, z którą miałam wyjątkową więź. Do takich wniosków doszłysmy z moja psycholog.

Wow ile tu się dzieje, dawno nie zagladalam, a tu nowe staraczki, wątek odżył.

U mnie sprawdził sie odstep od owu, synowie z owu, a córka 3-4 dni przed .
Wiem że najlepiej byłoby poznać metodę, pamiętam jak czytałam ten wątek od początku i wylapywalam co dla mnie istotne, ale po stracie już nie liczyła sie płeć, z kuszenia losu wyszedł odstęp i jest córka.

Poki co nosi co jej założę , a nie ukrywam ze po dwóch synach uwielbiam kupować sukienki, czesac się lubi, bo ma ponad rok i włosy prawie do pasa, ale czy będzie tak zawsze, to nieważne ważne żeby była szczęśliwa i ważne że jest, bo jest moim spełniony marzeniem.
Też mam 2 synów i córkę 1.5 roku z tym, że moja ma 3włosy na krzyż i króciutkie. Każdy ją bierze za chłopca nawet jak jest cała na różowo:) nie mogę się doczekać kiedy będę czesać kitki.

Też mam 2 synów i córkę 1.5 roku z tym, że moja ma 3włosy na krzyż i króciutkie. Każdy ją bierze za chłopca nawet jak jest cała na różowo:) nie mogę się doczekać kiedy będę czesać kitki.
To mój najmłodszy synek 3 latka ma i. Po. kilka razy dziennie brany za dziewczynkę. Ma dluzdze włoski i śliczna buzię

reklama
Miałaby któraś chwilę żeby wyjaśnić na czym polega metoda bdm słabo stoję z angielskim a niczego nie mogę znalesc po polsku z góry dziękuję ❤️

Do góry