reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miałam, to na myśli tylko inaczej ujęłam w słowa. Nie jest rownież powiedziane, że owulacja występuje 24h po „ piku”, każda kobieta ma inny organizm.
@myszka102 Twoje załączniki to BDM, „tajna grupa ”nie ma nic nowego/swojego do przedstawienia ?
Niedługo będę bała się cokolwiek napisać, bo wszytko co napisze, to bzdura i błąd.
tak bdm i super to zrobili i interpretuja, sama kiedys blednie testy i terpretowalam a dzieki temu nauczylam sie poprawnie. raczej to rzecz niezmienna na calym swiecie. jak to ujelas tajna grupa nie zinterpretuje tego inaczej. wiec nie rozumiem. a pisalam z jakiego powodu jest ukryta. dziewczyny sie wstydzily ze ktos widzi gdzie sa i ze o plec staraja wiec sondaz byl i stanelo na ukrytej zeby nie krepowaly sie pisac i udzielac

reklama
Hey @myszka102 zmusiłaś mnie do przemówienia : )
Dla Twojej informacji należę do kliku zamkniętych grub na fb i o dziwo nie są tajne i o dziwo moi znajomi nie wiedzą że do nich należę i nie widzą również że coś w nich komentuje. A wiesz dlaczego? Bo takie są ustawienia tych grup. Czary mary? Zapewne[emoji2]
Dla Twojej wiadomości również mówię że w dzisiejszych czasach angielski to współczesna łacina, i większych z nas zna ten język, więc nikt nie musi nam nic tłumaczyć. Więc poradzimy sobie bez Ciebie.
Ponadto, proponuję abyś to Ty podszkoliła się w poprawnej polszczyźnie bo często nie jestem w stanie zrozumieć co mówisz.

Weź idź do siebie, weź już idź bo nikt Cię tu nie chce.

Jakby ktoś się zastanawiał co chciałabym dostać [emoji6]
IMG_20190308_073339.jpeg

Myszka teraz to ja nie rozumiem, skoro przychodzisz i zapraszasz i wiem że parę dziewczyn poprosiło o dodanie na tajną grupę a za chwilę wyzwalacie dziewczyny z niej tylko z tego powodu że ma ktoś inne zdanie od was to sorry ale taka grupa nie ma szans. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i opinię, nawet tu na forum nie zawsze każda z każda sie zgodzi ale nie robią tak jak wy to robicie, oj nie ładnie nie ładnie.

Noo,kawał dziewuchy już nosisz pod sercem. Pewnie ci się dupka wypychaod żebrami z tad myslałaś że to główka;)
Więc szykuje się sn?
Wszystkiego dobrego i rosnijcie dalej tak pięknie.
Chyba właśnie tak było. No i czkawka, ja myślałam zawsze że to główka podskakuje, a to klatka piersiowa i stąd pomyłka.
Co do porodu to jeszcze nie wiem. W 36tc dostanę skierowanie do mojego szpItaka na konsultacje w sprawie porodu. Ostatnio przy drugim moim porodzie zapytali mnie jaki poród wybieram. Mam nadzieję, że teraz też dadzą mi wybór.
U mnie tez plodny śluz jest wcześniej A ból brzucha dwa dni pozniej czyli
Kiedy owu?
Jeśli się nie mylę to owulacja wystepuje w dniu tzw szczytu płodnego śluzu. Czyli wtedy kiedy jest on najlepszy w stosunku do pozostałych dni.

Myszka teraz to ja nie rozumiem, skoro przychodzisz i zapraszasz i wiem że parę dziewczyn poprosiło o dodanie na tajną grupę a za chwilę wyzwalacie dziewczyny z niej tylko z tego powodu że ma ktoś inne zdanie od was to sorry ale taka grupa nie ma szans. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i opinię, nawet tu na forum nie zawsze każda z każda sie zgodzi ale nie robią tak jak wy to robicie, oj nie ładnie nie ładnie.
teraz to ja nie kumam. inne zdanie czyli co? bo ponoc znacie wszystkie metody i tez na nich bazujecie wiec co ja innego mowie czego by tu nie bylo? nie rozumiem po co idea watku od xxx lat o staraniu o dana plec? skoro w to nie wierzycie? noo widze poki co teoria wspolzycia, bol owulacyjny wyznacznik owulacji w sway to akurat z ostatnich wpisow zauwazylam

Ostatnia edycja:
Megi meg a starasz się o synka czy o córkę? No każda musi dobrać odpowiedni plan do siebie, niestety ale to co zadziałało na jedną wcale nie musi zadziałać na nas.Ja w 3 ciąży brałam castagnus, clo, inofem, maz pił Ole w płynie i tak był syn .

Śluz płodny, tzw. Przezroczysty i rozciągliwy nie musi świadczyć, że owulacja właśnie jest. Owulacja może wystąpić nawet 2 dni pózniej. Dlatego śluz bywa mylący dla wielu kobiet. Najlepiej sprawdzić sobie testami owulacyjnymi, jeżeli wyjdą 2 ciemne kreski, to znaczy, że owulacja powinna pojawić się jakieś 24 godz pózniej.

Kochana owu się pojawi w ciągu 24-48h, a nie za 24.
Nikt nie jest w stanie powiedzieć konkretnie kiedy owu wystąpi.

z czym zgadzac? wiem ze z juz nie vede po imieniu promujecie milroskop i incubator, a to tez element sway jaki i doeta i suple i to tez jeg element tego forum, wiec z czym sie nie zgadza ic o? to ze wierzysz bardziej w inkubator? ja tez wierze ale mam taka sytuacje ze nie moge z niego skozystac i nie zalezy to odemnie. wiec nie rozumiem. pozostalo mi postawic na suple diete i zele i plastry i tego sie trzymam poki mam nadzieje ze zajde i sie uda. a co bedzie pozniej czas pokaze. tak naprawde moja cala praca na grupie to testuje na sobie co sie dowiem z grup amerykanaskich czy ksiazek? tlumacze innym w formie postow bo dziewczyny nie znaja angielskiego. a metody wybieraja same a sa i takie ktorym nie wychodzi zajsc i odpuszczaja sway.

Problem polega na tym, że Ty dalej nie rozumiesz! Tutaj nikt niczego nie promuje!! Nikt nie mówi, że ta metoda jest lepsza niż inna i każdy ma prawo i możliwość zawalczyć o swoje marzenia jak uważa, za najlepsze!
Nikt nikomu nie wciska kitow, ze super plastry, ze super bicie, ze nogi w gorze albo w dół!

Jeśli tłumaczysz z angielskiego jak sama używasz polskiego to się nie dziwie, ze jesteś taka ekspertka! Sorry, ale Twoja agresywna i wulgarna obecność jest złe widziana!

@Marzycielka86 ja póki co zbieram informacje i myślę nad planem starań, ale niestety nie wiem czy, to będzie w tym roku czy dopiero za rok.

Ty na chłopca jak pamietam?
Zagadaj do @kitqa bo Ona tez zbiera wieści w tej sprawie i skrzętnie notatki robi, zawsze lepiej jak można się wymienić wiadomościami [emoji6]

U nas po pierwszym spotkaniu z Niunia. Jest malutka, i bardzo potrzebująca. Wiele pracy przed nami i niepewny koniec. Ale jest tak bardzo nasza, mimo leku i obaw jest nasza [emoji7]

Kciuki za wszystkie na wylocie, spokojności wszystkim oczekującym i powodzenia dla staraczek i staracza [emoji7][emoji6]

Ps miś jesteście niesamowitymi ludźmi, i Ty i Ż bo sposób w jaki ja przedstawisz sprawia, ze mam wrażenie jakbym ja znala! Oby Wasz chłopiec szybko się pojawił [emoji1307]

reklama
Hej dziewczyny. Po wczorajszej sytuacji muszę zabrać głos. Nie chce tu nikogo negowac,oceniać ani tam na fb. Oczywiście jestem w tej tajnej grupie i to nie jest tak jak ktoś tu zarzuca że dziewczyny zarabiają na rzeczach które wysyłają. NIE!! sama zamówiłam żel i zapłaciłam za niego tyle jaka cena jest na stronie plus koszta wysyłki 2.5 funta. Tam dziewczyny nie zarabiają ani złamanego funta!! Robią poprostu przysługę. Więc te oskarżenie jest bezpodstawne i poniżej pasa.
Co do plastrów to sama sceptycznie do tego podchodzę i tego nie ukrywam. Skoro plastry anty działają przez skórę to dlaczego te nie mogą? Nikt tam na grupie nie namawia mnie do kupowania czegokolwiek- to też ważna kwestia. Robię tak jak uważam. Chce zrobić wszystko w miarę możliwości aby niczego sobie nie zarzucić A co ma być to będzie. Często czytalam Wasze starania, porownywalam z nowymi wytycznymi aby wyciągnąć dla siebie najlepsze wnioski. Nic nie da nam 100% zwiększamy szansę poprostu.
Co do testów..Tak to prawda ...pierw są jednakowe kreski,później ciemniejsza testowa czyli PIK i później znów są takie same i to właśnie jest Owu..U mnie owu następuje po 16 godz. od PIKU A skąd wiem?bo robię testy co 4 godz A czasem co 2 i mi się to pokrylo z monitoringiem.
Każdej z Was tu mocno kibicuje jak i dziewczynom na fb.
Tyle chciałam napisać od siebie.
Miłego dnia.

Do góry