reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
czytam Was od niedawana i jeszcze mi sie myli kto co i jak, powiedz mi martoosia Ty w ktorym tyg jestes ? kiedy mniej wiecej bedziesz miala info kogo tam pod serduszkiem nosisz ?)

Obecnie wg OM mamy 9tc ale wg ostatniego usg gdzie dzidzia okazała się mniejsza o tydzień wychodzi dziś 7+1 czyli zaczęliśmy 8tc
Prenatalne usg mamy za miesiąc, bo chce iść po 12tc ale dokładną datę ustalę po dzisiejszej wizycie. Ostatnio maluszek miał dopiero początki akcji serca i dziś się okaże czy wszystko jest ok z serduszkiem. Także czekamy cierpliwie. Choć ja już bym chciała wiedzieć! [emoji177]

Obecnie wg OM mamy 9tc ale wg ostatniego usg gdzie dzidzia okazała się mniejsza o tydzień wychodzi dziś 7+1 czyli zaczęliśmy 8tc
Prenatalne usg mamy za miesiąc, bo chce iść po 12tc ale dokładną datę ustalę po dzisiejszej wizycie. Ostatnio maluszek miał dopiero początki akcji serca i dziś się okaże czy wszystko jest ok z serduszkiem. Także czekamy cierpliwie. Choć ja już bym chciała wiedzieć! [emoji177]

to czekanie najgorsze, ta niepewnosc:)
ja wlasnie obawiam sie tego ze tak bardzo pragniemy corci , ze jesli bedzie chlopak to bedzie rozczarowanie....

mozecie mnie oswiecic prosze... mam dzis 5dc, cykle co 30. kiedy powinnam zaczac ?

Hej dziewczynki :) Melduje się w 37 tc. Torbę do szpitala mam spakowaną, powoli wyczekuje porodu. Wczoraj odeszło mi kawałek takiej galaretki, chyba to czop śluzowy po kawałku mi schodzi. Malutka waży już 2900, a ja 13 kg na plusie ;) A T zadziałałaś z eggs w tym cyklu? Trzymam mocne kciukaski za różowe dwie kreseczki [emoji110] Musi się udać! Brzuch mam taki bardziej rozlany, podobno takie sa dziewczynkowe, z synkiem miałam sterczącą piłeczkę. Pozdrawiam wszystkie cięzaróweczki i staraczki. Przesyłam różowe fluidy, niech łapie kto może :*Zobacz załącznik 934605
Trzymam kciuki za szybki i lekki poród :)
Kochana u mnie 24h po odejściu czopu jechałam do szpitala ze skurczami, wiec trzymam kciuki za spokojna i szybka akcje.

Rownież podbieram róż każdymi garściami! [emoji177] niestety mam wewnętrzne przeczucie, że będzie chłopiec. Bardzo się boję. Wiem, że bede kochać nad życie tego ludzika, ale znacie ten zawód ;) wiec każdy pył różu kradnę bezczelnie! Miałam chwile nadziei, że może inne ułożenie w macicy malucha da dziewczynkę, dawałam na grupach foty z usg do oceny - oczywiście 50/50. W polskiej grupie - chłopiec, w amerykańskiej - dziewczynka. Objawy absolutnie inne [emoji23] wymioty, nudności, zgaga od początku. I co mnie zdziwiło, zero ochoty na choćby czekolade. Słodkie ok, ale nie mam parcia, tabliczka czekolady leży i nie kusi wcale. Wszelkie teorie mówią, że wlasnie słodkie powinno byc na dziewczynkę... za miesiąc prenatalne, i moze jakiekolwiek podejrzenia co tam mamy. Codziennie modlę sie o córeczkę. M. przekonany, że będzie Tosia. Ja dla bezpieczeństwa mowię Teodor [emoji23]
Nie ważne co! Ważne żeby zdrowe :)

Z tym ze wysyłka do pl nie wchodzi w grę. Trzeba mieć kogoś tam kto nam to wyśle i później za pośrednictwem tej osoby również odeslemy do nich

Melduję się po prenatalnych:)
Moja dzidzia zmierzona i obejrzana z każdej strony przez bardzo miłą i kompetentną panią doktor.
Według pomiarów wszystko w najlepszym porządku. Przeplywy,dlugosci... Wszystko na swoim miejscu. Serdszko 157 uderzeń.
Z dzisiejszego usg ciąża 12+6 maluszek 64mm :D

A płeć? Córeczka, tak? (Czy ja coś pomyliłam?)

reklama
Do góry