alexxandra84
Początkująca w BB
kochane przypomnijcie prosze, magnez i wapn na dziewuszke ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
czytam Was od niedawana i jeszcze mi sie myli kto co i jak, powiedz mi martoosia Ty w ktorym tyg jestes ? kiedy mniej wiecej bedziesz miala info kogo tam pod serduszkiem nosisz ?)
Obecnie wg OM mamy 9tc ale wg ostatniego usg gdzie dzidzia okazała się mniejsza o tydzień wychodzi dziś 7+1 czyli zaczęliśmy 8tc
Prenatalne usg mamy za miesiąc, bo chce iść po 12tc ale dokładną datę ustalę po dzisiejszej wizycie. Ostatnio maluszek miał dopiero początki akcji serca i dziś się okaże czy wszystko jest ok z serduszkiem. Także czekamy cierpliwie. Choć ja już bym chciała wiedzieć! [emoji177]
Trzymam kciuki za szybki i lekki poródHej dziewczynki Melduje się w 37 tc. Torbę do szpitala mam spakowaną, powoli wyczekuje porodu. Wczoraj odeszło mi kawałek takiej galaretki, chyba to czop śluzowy po kawałku mi schodzi. Malutka waży już 2900, a ja 13 kg na plusie A T zadziałałaś z eggs w tym cyklu? Trzymam mocne kciukaski za różowe dwie kreseczki [emoji110] Musi się udać! Brzuch mam taki bardziej rozlany, podobno takie sa dziewczynkowe, z synkiem miałam sterczącą piłeczkę. Pozdrawiam wszystkie cięzaróweczki i staraczki. Przesyłam różowe fluidy, niech łapie kto może :*Zobacz załącznik 934605
Nie ważne co! Ważne żeby zdroweKochana u mnie 24h po odejściu czopu jechałam do szpitala ze skurczami, wiec trzymam kciuki za spokojna i szybka akcje.
Rownież podbieram róż każdymi garściami! [emoji177] niestety mam wewnętrzne przeczucie, że będzie chłopiec. Bardzo się boję. Wiem, że bede kochać nad życie tego ludzika, ale znacie ten zawód wiec każdy pył różu kradnę bezczelnie! Miałam chwile nadziei, że może inne ułożenie w macicy malucha da dziewczynkę, dawałam na grupach foty z usg do oceny - oczywiście 50/50. W polskiej grupie - chłopiec, w amerykańskiej - dziewczynka. Objawy absolutnie inne [emoji23] wymioty, nudności, zgaga od początku. I co mnie zdziwiło, zero ochoty na choćby czekolade. Słodkie ok, ale nie mam parcia, tabliczka czekolady leży i nie kusi wcale. Wszelkie teorie mówią, że wlasnie słodkie powinno byc na dziewczynkę... za miesiąc prenatalne, i moze jakiekolwiek podejrzenia co tam mamy. Codziennie modlę sie o córeczkę. M. przekonany, że będzie Tosia. Ja dla bezpieczeństwa mowię Teodor [emoji23]
Melduję się po prenatalnych
Moja dzidzia zmierzona i obejrzana z każdej strony przez bardzo miłą i kompetentną panią doktor.
Według pomiarów wszystko w najlepszym porządku. Przeplywy,dlugosci... Wszystko na swoim miejscu. Serdszko 157 uderzeń.
Z dzisiejszego usg ciąża 12+6 maluszek 64mm
Mam dwuch synów tak jak Ty więc sama wiesz na czekam...A płeć? Córeczka, tak? (Czy ja coś pomyliłam?)