reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

belle81 tak właśnie jesteśmy ziomalkami z tego samego miasta [emoji3]
Właśnie ja też miałam podobnie. Myślałam że to syn i już miałam imię dla niego. Prosiłam nawet mojego ginekologa o nie mówienie nic o plci bo miałam pewność, że chłopiec się urodzi. Natomiast tu taka niespodzianka. Chciałabym , żeby każda mama miała być tak zaskoczona. Chociaż wiem, że ta loteria nie zawsze daje ta wymarzona nagrode.

Ja czasami z sentymentu podczytuje bo 2 lata temu tu byłam, a teraz 36 tc, mam dwóch synów i będzie córka ale tak samo ja Ty mieliśmy już imię dla syna i wszystkim od początku mówiłam że syn. Jak gin powiedział że córka to mówię ze to niemożliwe, zdziwiony spytal dlaczego, to mu powiedziałem że mój M nie robi corek[emoji6] odpowiedział" co Ty tam wiesz "
Tak jak u Ciebie bez planowania bo po poronieniu marzyłam o dziecku bez względu na płeć.

reklama
Cześć Dawno nie pisałam, zaglądam tu jak mam czas, a ostatnio mało go mam.
Na samym początku gratulacje dla Biedronki, Miciurki i Rena-chan i spełnienia tych marzeń wkoncu. Tobie @belle81 już gratulowalam. Piękna grupka się utworzyła. Po cichu mam nadzieję że dołączę. @ nie przychodzi a testu nie zrobilam jeszcze. Nie mam żadnego w domu a wyjść nie mogę bo nas choroba uwiezila. Tak więc póki co jestem w ciąży ;) Ale tak na poważnie to ten cykl mam bardzo pokrecony . Nie zaobserwowalam śluzu płodnego ani bólu owu. Myślałam że wylapalam cykl bezowulacyjny, a tu temperatura skoczyła normalnie w 15dniu czyli owu była. Starania mieliśmy w 11 dniu czyli według moich obliczeń 3-3,5 dnia przed owu. No i piersi od owu duże bolące inaczej niż zazwyczaj.

@belle81 i jak byłaś na becie?
Nie byłam,bo od rana urwanie głowy. Jak na złość wszystkim dziś jestem potrzebna. Jednak mam nadzieję że się wyrobie do 12 i mi się uda;)
Następna @ ma przyjść niby na 21/22.12 więc same święta. Tak bardzo bym chciała moim zrobić prezent w postaci pozytywnego testu [emoji24]
@martoosia04 to działajcie tak,żeby były solidne podstawy do testowania;)
Ja czasami z sentymentu podczytuje bo 2 lata temu tu byłam, a teraz 36 tc, mam dwóch synów i będzie córka ale tak samo ja Ty mieliśmy już imię dla syna i wszystkim od początku mówiłam że syn. Jak gin powiedział że córka to mówię ze to niemożliwe, zdziwiony spytal dlaczego, to mu powiedziałem że mój M nie robi corek[emoji6] odpowiedział" co Ty tam wiesz "
Tak jak u Ciebie bez planowania bo po poronieniu marzyłam o dziecku bez względu na płeć.
Gratuluję wymarzonej córci :)
Cześć Dawno nie pisałam, zaglądam tu jak mam czas, a ostatnio mało go mam.
Na samym początku gratulacje dla Biedronki, Miciurki i Rena-chan i spełnienia tych marzeń wkoncu. Tobie @belle81 już gratulowalam. Piękna grupka się utworzyła. Po cichu mam nadzieję że dołączę. @ nie przychodzi a testu nie zrobilam jeszcze. Nie mam żadnego w domu a wyjść nie mogę bo nas choroba uwiezila. Tak więc póki co jestem w ciąży ;) Ale tak na poważnie to ten cykl mam bardzo pokrecony . Nie zaobserwowalam śluzu płodnego ani bólu owu. Myślałam że wylapalam cykl bezowulacyjny, a tu temperatura skoczyła normalnie w 15dniu czyli owu była. Starania mieliśmy w 11 dniu czyli według moich obliczeń 3-3,5 dnia przed owu. No i piersi od owu duże bolące inaczej niż zazwyczaj.
Pokręcony cykl i choroba...? Hmmm,coś czuję że może być dobrze;) Z niecierpliwością czekam na pozytywne wiadomości od Ciebie.
@mis0890 a Ty nasz zwarty i gotowy na przywitanie swojej pierworodnej;)

No właśnie ja też śluzu plodnego nie widziałam, był bialawy, metny , mało i co się namarudzilam.....
No i teraz zazdroscilam że dziewczyny mają objawy a ja jakby nie w ciąży a dziś od rana mnie mdli, że ho ho a jak robiłam herbatę owocowa dziecku to zapach mnie omal nie powalil :)
Trzymam kciuki, żeby to była ciąża Aniu anija . 82 <3

No właśnie ja też śluzu plodnego nie widziałam, był bialawy, metny , mało i co się namarudzilam.....
No i teraz zazdroscilam że dziewczyny mają objawy a ja jakby nie w ciąży a dziś od rana mnie modli, że ho ho :)
Trzymam kciuki, żeby to była ciąża Aniu anija . 82 <3
To masz objawy jak chciałaś;)
Ja te mdłości to bardziej pod wieczór. A cały dzień mega wrażliwość na zapachu. Otworzyć lodówkę to dramat. No i apetyt w dół wcale ni chce mi się jeść. Za to mandarynki i kisiel to poprosze;)

U mnie Ramzi na chłopca i chyba powoli czuje ze chłopiec :)

Lekarz ginekolog mówił Ci o tym podczas usg? Czy sama widzisz to na zdjęciu usg? Bo czytałam o tej teorii na blogu mamyginekolog. Ona twierdzi, z3 to tylko podczas snu da się zobaczyć bo wtedy wiadomo jakie jest ułożenie macicy. Że zdjecia jako tako nie bardzo.

Czesc dziewczyny,

Dawno mnie tu nie bylo. Dzisiaj troszke podczytalam Was. I az jestem w szoku ilu z Was udalo sie w ostatnim czasie zaciazyc <3 wszystkim razem i osobno gratuluje ! A tym starajacym owocnych statan ! U mnie juz prawie 15 tydzien. Po fal starcie, i przekonaniu , ze bedzie kolejna corka, dowiedzielismy sie, ze bedziemy mieli naszego wymarzonego synusia ! Takze, obalam mit o planowaniu, a w moim przypadku wystarczylo odrobina szczescia .
Ale fajnie, że synek. A to masa termin na maj tak jak ja. U mnie 19 się rozpoczyna jutro.

Ja jakposzłam w 16tygodniu na usg wiedziałam, że mój gin już będzie znał płeć bo to doswiadczony lekarz i powiedziałam mu żeby nie mówił właśnie jaką płeć bo jestem pewna, że chłopiec. Mówiłam, że mąż też przekonany o synu. Jak się ubrałem to sam lekarz nie mógł wytrzymać i powiedział że będziemy mieli córkę. Wtedy mówiłam do niego że nie możliwe i pokazał mi takie zdjęcie na potwierdzenie teorii.
1542308329513.jpeg

Załączniki

• 1542308329513.jpeg
    1542308329513.jpeg
    41,5 KB · Wyświetleń: 368
To masz objawy jak chciałaś;)
Ja te mdłości to bardziej pod wieczór. A cały dzień mega wrażliwość na zapachu. Otworzyć lodówkę to dramat. No i apetyt w dół wcale ni chce mi się jeść. Za to mandarynki i kisiel to poprosze;)

Miałam fazę na pomarańcze z drugim synem! Omg! Mogłam tylko pomarańczami sie żywic! [emoji23]

Lekarz ginekolog mówił Ci o tym podczas usg? Czy sama widzisz to na zdjęciu usg? Bo czytałam o tej teorii na blogu mamyginekolog. Ona twierdzi, z3 to tylko podczas snu da się zobaczyć bo wtedy wiadomo jakie jest ułożenie macicy. Że zdjecia jako tako nie bardzo.

Ale fajnie, że synek. A to masa termin na maj tak jak ja. U mnie 19 się rozpoczyna jutro.

Ja jakposzłam w 16tygodniu na usg wiedziałam, że mój gin już będzie znał płeć bo to doswiadczony lekarz i powiedziałam mu żeby nie mówił właśnie jaką płeć bo jestem pewna, że chłopiec. Mówiłam, że mąż też przekonany o synu. Jak się ubrałem to sam lekarz nie mógł wytrzymać i powiedział że będziemy mieli córkę. Wtedy mówiłam do niego że nie możliwe i pokazał mi takie zdjęcie na potwierdzenie teorii.
Zobacz załącznik 921939
Na grupie o Ramzim że zdjęcia mi powiedzieli :) jutro mam usg może uda się wyrostek płciowy zobaczyć ale i to za wcześnie będzie bo się może jeszcze podnieść.

reklama
Do góry