reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jakaś wróżka,czy coś? :D
A nasz takie zdolności do przewidywania płci? Bo wiem że niektórzy tak mają.
Np.mój brat nie pomylił się ani razu,a było kilka mamuś które uświadomił.
Mi w poprzedniej ciąży powiedział ok 12tyg że syn chodź tak bardzo o liczyłam na córkę
NIC Z TYCH RZECZY
Wydaje mi się teraz czas na panny w wiekszosci i gdybym teraz była w ciąży miałabym córkę
Pyłki w powietrzu niosą córki teraz. Hehe no takie mam przekonanie . Tylko mi tutaj nic nie dopisywać jakiś zlych intencji jakiś obciążenia za los innych bo cos napisalam

reklama
NIC Z TYCH RZECZY
Wydaje mi się teraz czas na panny w wiekszosci i gdybym teraz była w ciąży miałabym córkę
Pyłki w powietrzu niosą córki teraz. Hehe no takie mam przekonanie . Tylko mi tutaj nic nie dopisywać jakiś zlych intencji jakiś obciążenia za los innych bo cos napisalam
No coś Ty;) Wiadomo że tu każda dla każdej z sercem na dłoni,bez żadnych złych intencji. A szczerość i prostota to cnota rozmowy. Ja dziękuję:)

No nie wiem
Jak Grabci napisalam .ze z jej przyrostu czuje córkę to zostałam obarczona odpowiedzialnością delikatnie powiedziane
Kochana to nie tak;)
Po prostu "co kraj to obyczaj". Jak się coś jednej sprawdziło to potwierdza inną zaś te sama teorie neguje bo i niej było zupełnie inaczej. Ale to nie jest wrogość osobista tylko te przewidywania.;)
A u Ciebie jak starania o czwartą dzidzie ? ;)

Hej dziewczyny i chlopaku, strasznie lubię was czytać. Z góry przepraszam, że tylko czytałam. Nigdy nie napisałam bo nie miałam odwagi planować płci dziecka. Zawsze marzyłam. Tak więc pozostała przy czytaniu. Ale jakoś czas mi mam ochotę coś do was napisać. Ja wprawdzie już jestem w 18tc, ale jak już wspomniałam spędziłam wasz wątek i starania od marca, kiedy postanowiliśmy zawalczyć o trzecie dziecko.
Martoosia pewnie mnie kojarzy z innego watku staraczek. W każdym razie bardzo wam kibicuje w tych ciazach które się właśnie pojawiły i się pojawia.
Ja mam 2 synów 4 i 2 lata. Teraz ciąża na etapiekonca 18tygodnia. W 16 tygodniu dowiedziałam się, że będziemy mieli córkę (mam wielką wiarę że nic jej już nie wyrośnie między nogami). Napiszę wam jeszcze, że nie stosowala żadnej metody. Robiliśmy to kiedy mieliśmy chęć. Było mało, ale jak widać produktywnie.

Belle81 ja jak zaszłam w ta ciąża to wyprlam marzenie o córce żeby się nie rozczarować. Ciągle powtarzalismy z mężem, ze pewnie będzie 3 syn. Może u Ciebie jest podobna reakcja.

Na początek oczywiście gratulacje.
Cieszę się że jednak napisałaś bo Twoja wypowiedz wywołała uśmiech na mojej twarzy. Swoją historią udowadniasz że można:D Można odwrócić los i mieć upragnioną córkę. Bez kombinacji i wątpliwego "planowania ".
Życzę Ci aby dziewczynka w twoim brzuszku do końca pozostała dziewczynką. I aby wniosła dużo radości do waszego domu.
A u mnie myślisz że to mimowolna reakcja obronna-pewnie tak,ale na ten moment nawet mi to odpowiada.
Pozdrawiam cieplutko.
I do tego jeszcze ziomalka:D(doczytałam na starania 2018 że pochodzisz z Chełma)

Ostatnia edycja:
belle81 tak właśnie jesteśmy ziomalkami z tego samego miasta [emoji3]
Właśnie ja też miałam podobnie. Myślałam że to syn i już miałam imię dla niego. Prosiłam nawet mojego ginekologa o nie mówienie nic o plci bo miałam pewność, że chłopiec się urodzi. Natomiast tu taka niespodzianka. Chciałabym , żeby każda mama miała być tak zaskoczona. Chociaż wiem, że ta loteria nie zawsze daje ta wymarzona nagrode.

reklama
Do góry