reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Widzę, że dużo z Was walczy o dziewczynkę. Dołączam się. Mam już dwóch chłopców i przydałaby się córeczka. ;)

Witaj !:) I trzymamy kciuki ;)
U nas są dwie dziewczynki i planowany chłopiec który póki co okazuje się być 3coa dziewczynka ehhh :D niektóre z nas są 'skazane' na jednoplciowosc pomimo planowania :D :D :D

reklama
Witaj !:) I trzymamy kciuki ;)
U nas są dwie dziewczynki i planowany chłopiec który póki co okazuje się być 3coa dziewczynka ehhh :D niektóre z nas są 'skazane' na jednoplciowosc pomimo planowania :D :D :D

Ajajajjj, może jednak coś jeszcze urośnie ;)

Chyba muszę sporo się cofnąć w temacie, by poczytać, co tam za sposoby na dziewczynkę chcecie stosować....

Leeleeth jak tam U Ciebie kochana? ;) spróbujcie w tym cyklu czy robisz sobie przerwę?

Biedronka jak u Ciebie było z cyklem po zabiegu lyzeczkowania? Jak długi był cykl i kiedy miałaś owu?

Kruszynka gratuluję zdrowego synka :)

Witaj martoosia :-)

Boże co ja bym oddala żeby mój synek żył :(
Nadal tak bardzo to boli...

To w takim razie trzymam kciuki za córeczkę. Zaś się pochwalisz co za metodę stosowałaś :)
Jako tako trzymałam dietę le od lutego. Schudłam 6 kg. Suplementy ja i mąż też od lutego:
Mąż: lukrecja i ole
Ja: saw palmetto i kwas palmetto i pilam sok z żurawiny dziennie 50 ml
Zakwaszalam się represhem i trzymalam ph do max 4.5
Staranka mialy być na 2-3 dni przed owu, ale owulacje zrobila psikusa i wyszlo w samą. Postawiliśmy na 0+12. Udało się w 3 cs

Jako tako trzymałam dietę le od lutego. Schudłam 6 kg. Suplementy ja i mąż też od lutego:
Mąż: lukrecja i ole
Ja: saw palmetto i kwas palmetto i pilam sok z żurawiny dziennie 50 ml
Zakwaszalam się represhem i trzymalam ph do max 4.5
Staranka mialy być na 2-3 dni przed owu, ale owulacje zrobila psikusa i wyszlo w samą. Postawiliśmy na 0+12. Udało się w 3 cs
Czuję się jak debil, bo niewiele zrozumiałam z tego co mi napisałaś :D
ten "represhem" to jakiś lek? I jak trzymałaś ph?

(widzę, że dużo musicie mi wytłumaczyć, bo ja dopiero zaczynam przygodę z przygotowaniami do córki, i widzę, że niemała praca przede mną)

(widzę, że dużo musicie mi wytłumaczyć, bo ja dopiero zaczynam przygodę z przygotowaniami do córki, i widzę, że niemała praca przede mną)
Hej;)
Masz rację,to dość długi i skomplikowany zestaw różnych suplementów,diety kombinacji dnia współżycia w stosunku do owulacji. Jest tego sporo.
Mamy tu " specjalistki od planowania" chwilowo nie aktywne,które dużo tłumaczyły.
Tak naprawdę powinnaś poczytać forum wstecz,tak od stycznia,chodź temat wznawia się z każdą nową dziewczyną która myśli o konkretnym dziecku. W postach znajdziesz opisy co i jak stosować. Musisz złapać choćby podsawy wiedzy na temat a potem pytaj o konkrety. Myślę że dziewczyny w miarę możliwości odpowiedzą Ci na różne zagadnienia.
A póki co wytrwałości w dążeniu do celu ;)

Ja na początku też za dużo nie rozumiałam z naszego dziewczynkowego slangu ;) Represh to taki zel do pochwy, co ładnie wyrównuje ph, jak masz za wysokie to zbija w okolicach 4.5 a jak za niskie to podnosi. Na dziewczynkę ph powinno być ok 4.5. Ph sprawdzam specjalnymi paskami do mierzenia ph pochwy. Poczytaj forum trochę wstecz i jakby co to pytaj ;)

reklama
U mnie dzis 3dc jade z clo znow ale dodalam vitex

Martoosia04 witaj
Moj maz bierze ole, lukrecje i szyszke chmielu 2 tab
Ja: zurawina, vitex, miovarian. Rephresh to zel zakwaszajacy

Do góry