reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

leeleeth trochę drogo:/ choć i tak taniej niz ivf. nie ma innych mniej wypasionych ale dobrych mikroskopów?

reklama
Wiecie co, a mi czasami przykro, bo moja bliska znajoma, która jest teraz w ciąży i oczywiscie do parki będzie mieć teraz córkę, i oczywiście bez staranek o konkretną płeć, od tak i się trafilo, gdy ze sobą rozmawiamy, to ona dość często mówi już o niej z imienia. 'Patrysia' robi to, a tamto. Patunia się rusza, Pati jest głodna idę coś zjeść itd.no boli mnie to trochę :( fajnie , że im się udało, ale wtedy mi ja bardziej odczuwam to, że mi nie dane....

Wiecie co, a mi czasami przykro, bo moja bliska znajoma, która jest teraz w ciąży i oczywiscie do parki będzie mieć teraz córkę, i oczywiście bez staranek o konkretną płeć, od tak i się trafilo, gdy ze sobą rozmawiamy, to ona dość często mówi już o niej z imienia. 'Patrysia' robi to, a tamto. Patunia się rusza, Pati jest głodna idę coś zjeść itd.no boli mnie to trochę :( fajnie , że im się udało, ale wtedy mi ja bardziej odczuwam to, że mi nie dane....
Niesety to przykre... Tym bardziej jeśli wiemy że już nie będzie nam dane mieć więcej dzieci...

Szczypiorkowa hm no to może właśnie dlatego u mnie jest inaczej. Ja mieszkam na wsi ( z wyboru uciekliśmy z miasta ) fakt, ze to cywilizowana wieś ale jednak wieś. Dużo tu rodzin wielodzietnych, tutaj dzieci to cud Boży. Oczysiscie, ze pewnie ktoś sobie coś pomyśli albo powie, ze przydałaby się dziewczynka, bo oczysiscie ze by się przydała !:)
Ale daje głowę uciąć ze nikt by nie sprawil mi celowo przykrości. Nie wybiłby szpilki.

Inna mentalność. Prosta i ... jak widać lepsza.
Bo to tym ludziom z korpo którzy krzywdzą innych swoją gadka słoma z butów wychodzi....

leeleeth trochę drogo:/ choć i tak taniej niz ivf. nie ma innych mniej wypasionych ale dobrych mikroskopów?

Właśnie szukam okazyjnie używanych, inoytam wśród znajomych co to po łanach pracują [emoji23][emoji6]

Szczypiorkowa hm no to może właśnie dlatego u mnie jest inaczej. Ja mieszkam na wsi ( z wyboru uciekliśmy z miasta ) fakt, ze to cywilizowana wieś ale jednak wieś. Dużo tu rodzin wielodzietnych, tutaj dzieci to cud Boży. Oczysiscie, ze pewnie ktoś sobie coś pomyśli albo powie, ze przydałaby się dziewczynka, bo oczysiscie ze by się przydała !:)
Ale daje głowę uciąć ze nikt by nie sprawil mi celowo przykrości. Nie wybiłby szpilki.

Inna mentalność. Prosta i ... jak widać lepsza.
Bo to tym ludziom z korpo którzy krzywdzą innych swoją gadka słoma z butów wychodzi....

Ja tak sobie czasem myśle, że jednak chłopcy są „wyżej” społecznie stawiani niż dziewczynki, bo mniej przykrych słów sie słyszy mając samych chłopców, raczej na zasadzie ze miła odmiana po chłopcach dziewczynka.

Z drugiej strony jest jakiś „trend” na dziewczynkę. Bo jak urodzisz dziewczynkę, to jesteś matka. Lepsza od tej co ma chłopca [emoji849]
Dla mnie to dziwne i nie pojęte

@leeleeth nie smutaj, nie prawda my mamy chłopców też jesteśmy dobrymi i prawdziwymi mamami to że nie mamy córek nie ma znaczenia dla rodzicielstwa!
@Luisa2018 i bardzo dobrze [emoji106] może akurat będzie dzidziuś nie ma co patrzeć na to celowanie wokol owu odnośnie płci bo to bzdura.. Szczypiorkowa12345 ma z owu corcie[emoji6]

leeleeth może odkupie go potem od ciebie [emoji848] kto wie [emoji6]

Jakiś czas temu przeczytałam artykuł o tym że społeczeństwa zachodniej cywilizacji idą w kierunku posiadania dziecka płci żeńskiej. Więcej par chce mieć córki ponieważ 'przyszłość jest kobietą' trend się odwrócił.
Nie chcę tu prawić takich jednokierunkowych pochlebstw odnośnie jednej płci bo Was mam chłopców jest tu więcej i moglybyscie mieć mi to za złe, ale tak czytałam : ) wnioski były takie że kobiety częściej odnoszą sukcesy zawodowe itp. itd przez co są bardziej pożądane. Ale oczywiście nie można tego generalizować.
I teraz nie rozumiem gdy mówi się że powinno się mieć potomka płci męskiej ponieważ przedłuża się dzięki temu nazwisko. Dla mnie rodowód jest ważniejszy niż nazwisko, tak jak geny, które przekazuje każdy potomek/potomka : )
sorry za monolog ale lubię ten temat [emoji6]

reklama
Do góry