reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica nie wiem niestety kiedy[emoji20]Mąż w rozjazdach stale.Co prawda widujemy sie regularnie ale ostatnio ciągle po płodnych[emoji20]Teraz lecę do niego na ferie na tydzień ale raczej też nie trafimy niestety. No cóż takie zycie[emoji6]ale wzięłam się ostatnio za treningi cardio więc chociaż może zrzucę trochę zbędnych kg[emoji4]

Marzycielka oby tym razem się udało[emoji4]Trzymam kciuki[emoji110][emoji110][emoji110]

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hey kredkaczarna witaj ponownie. Z tego co się orientuję to starania phirani są już nie aktualne, zostały trochę zmodyfikowane. Mamy tu naprawdę fajne ekspertki więc pytaj a dostaniesz odpowiedź :) karmienie piersią jest mega dziewczynkowe gdy starasz się o córkę [emoji106]
Opowiedz jak "zrobiłaś" swoich chłopców bo ten temat badziewiej mnie interesuje [emoji57]
Jak to jest że tyle kobiet stara się zaplanować córki a chłopczykow nie... Ja nie wiem.
Pytanie do mam chłopczykow:
Seksy na chłopca robić od okresu do owu co dwa dni z zabezpieczeniem? Czy bez? A potem 3x w płodne bez zabezpieczenia (to wiem od Imama :)) Ale wtedy wzmacniamy plemniki i nie jest wtedy więcej xx? Tak jak Miciurka pisała?
Idzie zwariować.
Wolę wcześniej zebrać info bo jak mi za kilka lat stąd zniknięcie to nie będę wiedziała jak zrobić tego chłopca [emoji6]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

My ostatnio mieliśmy co dwa dni bez zabezpieczenie do spodziewanej owu, która sie przesunęła. Brałam wiesiołek do owu. No i jadłam słono [emoji6]tłusto i mięsko [emoji24][emoji24][emoji24]
Wciąż przeżywam ta dietę dziewczynkowa [emoji23][emoji23][emoji23]

atdc9vvjktz16vlw.png

@leeleth dobrze [emoji57] [emoji106] a mąż coś robił?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Dużo odpoczywał bo nogę wtedy złamał [emoji23][emoji23][emoji23]
A tak poważnie to mąż nic chyba nie brał, może leki na alergie bo ma z nią problem. Nic ponad to. U nas samo wychodzi [emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png

Kitqa u nas też były przytulanka co 2-3 dni przez cały cykl.
Monia dzięki za kciuki na pewno się przydadzą ;-)
Imama no jak mąż już wziął sprawy w swoje ręce to na pewno będzie 3 synek :-D

Hej wszystkim :)
@gorligorligor wielkie gratulacje, cudownie ,że się udało ,życzę zdrowej córeczki <3

Melduję się po świętach ,trochę mi zajęło nadrabianie was.
U mnie też nic nie wyszło ,mimo zmiany klimatu i urlopu.
W tym cyklu kradnę plan Miciur-ki z wymianą amunicji przed:D @Miciur-ka mogę?;) i przybliżam się bardziej do daty owu,bo u mnie 3 dni przed nie działa ,moze jak beda 2 tylko to zaskoczy.
Sprawdziłam sobie wartości sodu i potasu, i w szoku jestem ,pomimo unikania produktów których jadłam duzo wczesniej , z duza zawartością soli,one nadal są w górnej granicy.a wapń i magnez .mimo kilku miesięcznej suplementacji w środkowej . Czy to ma jeszcze znaczenie czy teraz na topie jest juz tylko dieta LE?

@Marzycielka86 kciuki :tak:

@kredkaczarna witaj i powodzenia :)

Tymons mum- jasne kradnij [emoji23], powodzenia ! :) A może przyblizaj co pół dnia do owu aż dojdziesz do 2 dni przed wcześniej bym chyba nie szła ale zależy jaka metodę stosujesz ,

Ja ide baby dust plus moje wymyslunki ;)

Kitqa- ja mam syna z codziennego seksu jak byś zobaczyla.moj kalendarz to byś stwierdziła że chyba nie miałam co robić tyle serduszek haha [emoji23]
Ja bym chyba metodę baby dust spróbowała bo ma dobre wyniki ,

Teraz babka napisała że niby bedxie corka a planowała syna z baby dust metody tylko trochę inaczej miała starania niz według tej metody bo długo nie mogła zajść i zmieniła godziny i wyszła córka ,

Ale i tak wysoka sprawdzalnosc jest , także kitqa- pozytywny test owulacyjny poczekaj 20h i wio :D , hehe najlepiej by było żebyś się dowiedziała w ile h po pozytywie masz owulacje

Wybaczcie nie miałam tak czasu nadrobić

Zdenerwowałam się bo zdrowie mi się posypało ! I teraz nie wiem chyba nie bedzie starań [emoji24][emoji24] , dostałam pełno sterydow,antyniotyki, różne leki wziewne i inne , muszę do pulmonologa bo możliwe że mam astmę oskrzelowa - No masakra... kur/@^#&! !!

Przed samym cyklem staraniowym wkur*wiłam sieeee

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@Miciur-ka haha rzeczywiście poszaleliście <3 wtedy nie zależało wam na planowaniu płci ? poszliście na żywioł ? Ostatnią córkę zrobiliśmy z sexów od okresu co 3, 4 dni. Więc może w tym jest metoda <myśli>
Co to za metoda baby dust ??
Temat wykrywania ouw jest dla mnie czarną magią, nigdy jej precyzyjnie nie ustalałam, tylko na oko ;>
także za nim dostanę okres to jeszcze minie któryś miesąc a potem będę miała kilka lat (?) na ustalenie owu.
piszesz ze sex po 20h od pozytywu, a nie trzeba tego jeszcze "poprawić" :)

Tak mi przykro, że zachorowałaś. Skąd Ci się to przypałętało...;/ masakra. nie wiem w takim razie co ze starankami w związku z tymi lekami.... no szok. Trzymaj się i życzę szybkiego powrotu do zdrowia:*

reklama
@ Miciurka to ci się porobiło, też bym się wkurzała, ale najpierw musisz zadbać o siebie.
Ja dokładnie wg baby dust działam czyli 1 staranko na cykl i zawsze jakoś trafiałam wlasnie 3-4 dni przed owu,ale teraz widzę,że to albo za wcześnie albo trzeba długiego czasu żeby mogło zaskoczyć ,a cierpliwość się już kończy,więc spróbuję z tymi 2 dniami,o pół dnia nie potrafię aż tak dokładnie ocenić,nawet o 1 moge się mylić ,wiec zawsze trzymałam sie tej bezpiecznej granicy,ale to nie wypala.
@Zonami ty tez chyba nie mogłaś zajść z 3 dniowym odstępem ?:confused: @kitqa tak baby dust ma dużą sprawdzalność chlopczykową, trzeba poprawić chyba po 48 h ten pierwszy,ale musiałabym tam zaglądnąć ,żeby sprawdzić dokładnie .

Zaglądnelam i na chłopca jest 2 razy w cyklu ,pierwszy raz 24 godz.po pozytywnym teście owulacyjnym a drugi raz następne 24 godz .po pierwszym razie.

Ostatnia edycja:
Do góry