reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

BArdzo Wam dziekuje i powiem nie wierzcie w żadne odstepny.to napewno mie działa.drugiego syna planowałam na córkę .testy .wspolzycie 2.5dnia przed owu .wyszedł syn.teraz najprawdopodobniej była owu w dniu nieplanowanego współżycia.i ma być dziewczynka.nie wierze w odstep.musi buc cos więcej -napewno nie odstep. Imama-u CIebie obstawiam dziewczynie po nubie.tyle sienaogladalam i myślę ze będziesz miała córkę. Za wszystkie serdecznie trzymam kciuki

reklama
Gosia ciężko powiedzieć przy jakich rozmiarach pęcherzyka pęka- książkowo 20mm ale ja jak monitorowalam cykl to miałam pęcherzyk 22mm a na drugi dzień już to nie było więc pękł przy 22 lub 23mm. Książkowo też rosną 1-2 mm na dobę. Najlepiej z testami owu połącz. Jak wyjdą dwie kreski to jakieś 24-36h po będzie owu. Ale planujesz córkę? Nie boisz się że w owu jednak chłopca ustrzelisz? Chociaż ja z owu mam dziewczynkę i w sumie chyba faktycznie to loteria. Próbuj może i dziś i jutro zawsze to większe szanse na zajście. Powodzenia!

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kinga, chyba chce zadziałać jak najbliżej ovu żeby plemniki za długo nie czekały. Sama już nie wiem w co wierze, ostęp tak nie do końca chociaż ja mam syna z ovu-bez monitoringu, tylko moje przypuszczenia.Z kolei częstsze staranka zwiększają jednak szanse na chłopca.
Moze bardziej licze na zakwaszenie,najbardziej na zbicie testosteronu u faceta, może trochę to OLE.
Ana87, doczekałam się córki, nie rozmyslaj już tylko się ciesz!;) mąż już wie ?;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Zaczęłam pisać posta i mi się wbilo w środku zdania

Marantha- sto lat dla córci !

Leeleth - O matko mrożąca krew w żyłach historia, ja też myślałam o adopcji ale jak czytam takie historie to aż się boję, ale faktycznie taka matka Polka z Ciebie jest :) dobra dusza ,

Ana87-co za palant z lekarza brak słów , ja tam widzę kreski i dziewczynkę , i tym bardziej jak nie chce współpracować dzidziol to księżniczka prawdziwa [emoji16][emoji23]

Ja też nie wierzę w odstep i mam plan działać od razu po pozytywnym teście , po męża wygrzaniu w kąpieli , drinkach itp

Gosica- ja obieram strategie jedna docelową probe, boję się zrobić dwa podejscia żeby nie przedobrzyc,

Imama- Ja mam 1,80 wzrostu,ciekawe czy uznają już za wysoki

BbAnna-to strasznie szybko u Ciebie od pozytywu do faktycznej owulacji!

Ale się tu tłok zrobił ciężko mi nadrobić [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ana87 gratuluję czyli z wpadki są dziewczynki bardzo się cieszę razem z Tobą
Katirl fakt końcówka nuba jest leciutko zakryta przy czym nub jest prosty a przy chlopcach myślę na tym etapie byłby unieśiony już 45 stopni Pewnie dobry sprzęt usg rozwiał by twoje wątpliwości Może dziewczyny by wrzuciły twoje zdjęcie na strony gdzie nie raz wrzucają tam może zobaczysz jak inni to widzą może Imama ona nieraz wrzuca zdjęcia dziewczyn

Ostatnia edycja:
Kati u Ciebie to może być dziewczynka nie trać nadzieji [emoji7] te nuby tak naprawde tak się różnią w 12 i 13 tc ze ciężko naprawdę a dużo się ich naoglądałam. Dziwi mnie lekarz bo na twoim zdjęciu pisze 13t6 dzień to naprawdę powinno to być wyraźne do stwierdzenia.
Tu zdj nubow w 14 tc jak widać końcówka ma znaczenie. Ale widziałam tez inne nuby w tym okresie także dla mnie to triche więcej niż 50/50 jak się nie ma dobrego zdjęcia jednak lekarz powinien więcej widzieć i powiedzieć ale oni nieraz bardzo nieuprzejmy.
1508866420-dd436ee1cf42453c-aaaaaa.jpeg

Ana87 zobaczysz na następnym usg będzie ładnie widać. Mam nadzieje ze będziesz miła pewnosc jeszcze przed porodem. Szkoda stresu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
LeeLee- no to rzeczywiście jest i straszne i takie smutne...z tym się nigdy nie można pogodzić!
Imama, ale jak to? że jeśli częściej się człek kocha przed owu, to silniejsze "męskie" plemniczki? mi się wydawało, że właśnie częste przytulanka osłabiają raczej, a strzał raz na jakiś czas, to większe szanse na chłopca. U mnie wszyscy chłopcy wyszli z owu lub tuż przed i raczej z rzadkich serduszek. Dlatego chyba tym razem (jak już będziemy się starać), to spróbujemy 4-3 dni przed i częściej do tego 3 dnia przed owu, no i może wyślę męża na ciepłą kąpiel tuż przed (tylko czy taka kąpiel nie upośledza plemniczków ogólnie?). Wiecie, kobieta pragnie córki, ale chyba nie za wszelką cenę. Nie chciałabym zwiększyć szans na chorego plemniczka, czy na poronienie....

Do góry