reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kitqa myśle ze każda się tak głupio z nas "pociesza". Stad później takie czasem dziwne komentarze. Sama czasem tak z mężem rozmawiam ze z córkami to ciężko, ze imprezy to obawy większe o córkę. Chociaż w głębi wiem ze wolałabym córki niż synów. Wiadomo moi najukochansi ale jednak zawsze marzyłam tylko o córkach jako ze tez z siostra się wychowałam. Pragnienia idą w dwie strony wiec wiem ze dużo przy córkach pragnie synów.
Sanzak ja dużo czytałam o clo i No lekarze nie zalecają zawsze monitoringu. Chodzi bardziej o to żeby sprawdzić czy nie ma za dużo pęcherzyków. Jedna dziewczyna z GD miała trojaczki i to przy monitoringu. Także różnie, zależy od lekarza. Ja myślałam ze owu będę miała jak zawsze 17-18 dc bo testy nie wychodziły a nagle bum i dwie kreski. I miałam owu w 15 dc a a 14 pozytyw. Powinnaś mieć owu 5-10 dni po ostatniej dawcę wiec 12 dc myśle ze bym zrobiła ale u ciebie znowu długie cykle.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dzisiaj śniło mi sie celowanie w ovu+12 i podaż sylku, że chyba za późno itd ja pitole....

Strasznie przeżywam te Wasze starania [emoji6]

Ja myśle, że Antonia nie miała nic złego na myśli. W moim odczuciu tez broni sie przed żalem, ze nie udało sie trafić w dziewczynkę.

Ja mam pięciu chłopców i jest fajnie. Naprawdę. Ale teraz chciałabym doświadczyć babińca, jestem chętna nawet na drugie tyle byle dziewuszki. Jeśli trafi sie tak, że pomimo starań urodzę chłopczyka to więcej nie będę próbować bo jestem za stara.
Ale mam nadzieje, że dieta, suplementy praz Clo dadzą mi bliźniaczki różowe a co [emoji23]

Leeleeth tak to później jest jak kombinujemy- sny dziwne. Ja ostatnio mam straszne te koszmary. I tak szok ze teraz tyle z nas na clo bo tutaj na forum bardzo mało było a typowo pod dana płeć to myśle ze żadna nie stosowała wiec jestem MEGA ciekawa rezultatów. Pierwsza ja pójdę na odstrzał hehe
Sanzak a wychodzą Ci testy owulacyjne? Ja bym zalecała Ci staranka co 4 dzień bo można łatwo przy clo przegapić owulacje i wtedy nie musisz się przejmować testowaniem czy monitoringiem. Tak prawie wszystkie dziewczyny z GD robią.

No wlasnie trochę się oboje, żeby tych pęcherzyków za dużo nie było. Cykle to zazwyczaj 34-37. Ten ostatni jakiś wyjątkowo długi.
A co daje największe szanse na dziewczynke? Dieta? Jakieś metody?
Wcześniej pisalyscie, że jeden stosunek po pozytywnym teście owulacyjnym i jakiś bump? Jak to działa? Czy przed przytulniem jakąś abstynencja?

Sanza jak masz kochana problemy z zajściem a i tak to twoja pierwsza dzidzia to myśle ze nie ma sensu przesadzać. Co mogę Ci polecić to kawa 2-3 razy dziennie, 2-3 posiłki dziennie żeby mieć niski poziom cukru we krwi, to może pomoc. Ja stosowałam dietę bardzo długo. Bazuje nie na diecie mieneralnej tylko niskokalorycznej (mało protein i tłuszczy) zero mięsa i ryb. Ale efekty tylko są jak 12 tyg się dietuje, krótsze a nawet super hardcorowe nie przynosiły efektów. A ta metoda co 4 dzień daje ci tez praktycznie jednen stosunek w płodne. Bo w najgorszym wypadku wyjdzie ci 3 dni przed i w sama owu. Wiec pewnie jak te z 3 dnia maja zapłodnić to się uda a jak nie to w owu miałabyś poprawkę i wtedy te powinno się udać. To przy clo stosuja. A abstynecja wybija strasznie plemniki i skoro miałaś problem a clo tez nie możesz dużo cykli brać to bym nie stosowała. Ale to tylko moje rady [emoji6]

No wlasnie trochę się oboje, żeby tych pęcherzyków za dużo nie było. Cykle to zazwyczaj 34-37. Ten ostatni jakiś wyjątkowo długi.
A co daje największe szanse na dziewczynke? Dieta? Jakieś metody?
Wcześniej pisalyscie, że jeden stosunek po pozytywnym teście owulacyjnym i jakiś bump? Jak to działa? Czy przed przytulniem jakąś abstynencja?

Zobacz, ja robię screen shoty bo sie już sama pogubiłam.
1503472829-aaaaaa.jpeg
1503472849-aaaaaa.jpeg
1503472934-aaaaaa.jpeg
1503472994-aaaaaa.jpeg
1503473024-aaaaaa.jpeg
1503473041-aaaaaa.jpeg

f2w39jcg9iht6up5.png

Testy kupuje w superpharm i zawsze są dwie kreski. W 3 cyklach miałam 2 dni, że były tak samo ciemne, ale w ostatnim to tylko jeden dzień z ciemna kreska i też do końca nie byłam przekonana czy była tak samo ciemna.
Kupiłam jakieś testy owulacyjne na allegro ale nic mi z nich nie wychodziło. Może polecicie jakieś dobre, bo te z apteki są dość drogie.
Co 4 dni może być problem logistyczny bo widuje się z mężem tylko weekendy

A co do pęcherzyków to naprawdę nikłe szanse na trojaczki. Pare %. Ale jeśli chodzi o bliźniaki to 10% szans jest przy clo. Ale tez nawet jak masz dwa pecherzyki to nie ma gwarancji ze będą z tego bliźniaki. Moja znajoma miała trzy pecherzyki (monitoring) i staranka mieli a ciąży z tego nie było i tak.

To nie wszystko. Zdecydowanie więcej tego jest tylko nie będę forum zaśmiecać, cofnij sie do tylu. Nie tak dawno dziewczyny to wszystko wrzucały.

reklama
A co do pęcherzyków to naprawdę nikłe szanse na trojaczki. Pare %. Ale jeśli chodzi o bliźniaki to 10% szans jest przy clo. Ale tez nawet jak masz dwa pecherzyki to nie ma gwarancji ze będą z tego bliźniaki. Moja znajoma miała trzy pecherzyki (monitoring) i staranka mieli a ciąży z tego nie było i tak.

Niby prosta rzecz zajście w ciąże. Ale na dobra sprawę tyle czynników musi zagrać, że głowa boli. Dlatego ja postanowiłam szybko zacząć staranka. Jak najszybciej bo na dziewuszke może zejść trochę czasu.

Ja mam pytanie macie normy hormonów na dziewuszke?
Jakie powinny być? Tego mi brakuje!
I drugie pytanie czy laktacja i kp ma wpływ na planowanie płci?
Czytałam, ze kp wpływa na prolaktyne, która jest dziewczynkowa....
Ale gdzieś mi to tak mignęło tylko [emoji6]

f2w39jcg9iht6up5.png

Do góry