reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama najpozniej bede miala w poniedzialek bo juz testy zaczynaja wychodzic;( a malz bedzie w srode o polnocy.. jadlam castagnus..saw palmetto by mi wydluzylo jak zawsze i dupa;(.. tak mi cholernie smutno.. Kolejne starania wiec od maja;(

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aleksandra juz doczytałam hehe otóż odżywki białkowe stosowane przez kobietę jak i mężczyznę nie sa polecane. Pomagają w budowie mięśni. A na dziewczynkę najlepsze spalanie typu kardio a nie ćwiczenia siłowe. Do tego dobre tłuszcze(kwasy jednonasycone) takie jak awokado, orzechy wiec pewnie nasiona chi i siemia rownież, oliwa z oliwek czy masło bardzo podnoszą poziom testosteronu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Millo kurcze no to cieżko moze byc jednak! Te zioła to niestety potrafią namieszać. Ja teraz wogole zrezygnowałam i wlasnie wydaje mi sie ze przez to moge nie mieć @.
Najgorsze to ze sie nastawiłas a do tego maz wziął wolne. No nie wiem jak Cie kochana pocieszyć. Spróbować mozecie moze cos testy zawalają i to potrwa jeszcze troszkę zanim owu przyjdzie. Tego życzę

Millo , ale ze juz pozytywne? czy poprostu widzisz ze ciemnieja z dnia na dzien? bo jesli nie to moze na pocieszenie powiem ci, ze w tym cyklu jeden dzien wyszedl mi bradziej wyrazny, a kolejnego juz blady myslalam, ze to juz po wszytskim ,nawet mi pisala Maziajka, ze miala tak w cyklu w ktorym zaszla, ale owulacja sie przesunela jednak, nadal jest nadzieja dopoki testy nie wychodza pozytywne. kurcze ,ale robisz te paskowe czy masz jakies lepszejsze?
Imama mnie po ziolkach sie chyba przyspieszyl ,bo pierwszy raz mialam 27 dc @ a zawsze okolo 30 dc @

Aleksandra witaj ja siemie pije drugi cykl jest wiecej sluzu, ale nie az tak zeby mi po nogach cieklo ;/ jak to dziewczyny pisaly gdzies, owsianke zajadam codziennie, bo lubie bardzo,
w pierwszej ciazy nie jadlam nic z tych rzeczy i mam chlopca w drugiej ciazy jadlam owsianke ale bez siemienia i mam chlopca tez, wiec chyba wiekszej roli nie gra.

Imama - bardzo dziękuje za odpowiedź. Starania zaczęliśmy w sumie od listopada, ale teraz chcemy już tak bardziej intensywnie ;) Nasze przygotowania oparte są głownie na diecie by była bogata w wapń i magnez (m.in. oboję z mężem jemy codziennie jogurty naturalne z żurawiną i orzechami poza tym: jajka, ryby, pierś z kurczaka - trochę również dieta pod mojego męża bo on ćwiczy na siłowni. Odżywkę białkową stosuje on bo kiedyś wyczytałam, że niby ma pływ w planowaniu dziewczynki. Poza tym od listopada, gdy podjęliśmy decyzje o staraniu to po zakończeniu okresu kochaliśmy się prawie codziennie lub co drugi dzień w każdym cyklu starań (raptem były dwa cykle starań). Jednak moje cykle są długi około 36 dni ciężko mi zaobserwować kiedy mam owulację. Teraz właśnie mój cykl trwa już 56 dni ostatni raz miałam miesiączkę 4 stycznia i dziś mam wizytę u ginekologa bo coś znowu jest nie tak. A w ciąży nie jestem raczej. Ale w styczniu nabawiłam się infekcji i brałam antybiotyki wiec myslę, że ten cykl dlatego tak się wydłuża.Dodatkowo oboję z mężem bierzemy witaminę C i magnez a ja od ponad pól roku kwas foliowy. Z ciekawość zmierzyłam ph ostatnio i mam w granicach 4,5 -czyli raczej dziewczynkowe. Ogólnie odżywiamy się zupełnie inaczej niż wtedy kiedy zaszłam w ciąże z synkiem. Jednak przed pierwsza ciążą miałam ogromne problemy z okresem był bardzo nieregularny i potrafił być co 3 miesiące ale lekarze wykluczyli PCO. Jednak o synka staraliśmy się tylko 3 miesiace mimo, że lakrze mowil ze bedzie na pewno duzo dłużej i bez ich pomocy może byc ciężko. W wielkim skrócie tak u nas wygląda :)
Jeśli uda Ci się znaleźć ten artykuł o odżywkach białkowych to będę wdzieczna.

Imama najpozniej bede miala w poniedzialek bo juz testy zaczynaja wychodzic;( a malz bedzie w srode o polnocy.. jadlam castagnus..saw palmetto by mi wydluzylo jak zawsze i dupa;(.. tak mi cholernie smutno.. Kolejne starania wiec od maja;(

:( biedna. Kurcze, z takim dojezdzajacym mężem to trudno wcelowac

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Imama biore tylko castagnus,saw palmetto,wapn,magnez,wit c i foliowy

Ana mam niestety tylko niebieskie z allegro i kupilam te z rossmana na Facielle czy jakos tak no i te niebieskie zaczyna sie pojawiac 2 kreska z tym ze u mnie ona nigdy nie jest bardzo mocna jak mam owulacje na tych testach.. robilam zawsze jeszcze rozowe do kompletu ale nie mam ich..a na tych z rossmana 2 kreski z tym ze jeszcze nie pozytyw ale mysle ze w nd bedzie;(

Ide dzis do gina na usg na 17..

Dziekuje ze mnie pocieszacie.Jestescie wspaniale:*na prawde taki zawod..

Millo wierze ze zdazycie, zobaczysz jak ci na usg pokaze, bo idziesz na monitoring tak? trzymam kciuki aby jednak sie opoznila owulacja

reklama
Aleksandra to widze ostro juz działacie! Także trzymam kciuki.
Faktycznie po antybiotykach to mozesz mieć teraz zaburzenia ale dobrze ze to skontrolujesz z lekarze.
Ja osobiście wcześniej czytając forum itd tez chciałam postawić na diete bogata w magnez i wapń ale ostatecznie po przeczytaniu forum amerykańskiego genderdreaming zmieniłam całkiem strategie. Wiadomo każdy stosuje to co do niego bardziej "przemawia".
Artykuł ja to czytam po angielsku ale o testosteronie i odzywkach to ten np Link do: Jak podnieść poziom testosteronu za pomocą diety? • Facetem jestem i o siebie dbam. Ja uważam ze ten testosteron moze mieć naprawdę wpływ gdyż u mojego męża wszystkie oznaki wysokiego T sie zgadzają ale będę to badać jak bedziemy w Polsce w Maju.

Do góry