reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonina mi bardziej chodzilo o wiem pozniejszy..wiesz wspolne piwo,bronienie się w razie czego itp:p nie wiem..ja mam siostre ktora jest moja najlepsza przyjaciolka i niewyobrazam sobie miec brata:p ale wiadomo roznie to byla z rodzenstwem..
A owulacje mialas normalnie?

Ja chyba zaczynam zalowac tych tabsow bo czuje ze mi wszystko rozreguluja na maksa..
Nie mam pojecia teraz kiedy owulka bd bo jej nie bylo..temp spadla gwałtownie z 36.77 na 36.37

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam siostrę 15 msc starsza. I jesteśmy tak różne jak woda i ogień. Zastanawiam się jak to możliwe przy takich samych rodzicach? Może ktores z nas zostalo podmienione aczkolwiek troche podobne jesteśmy ;-) ja bylam ta mlodsza a praktycznie cale zycie mama mi mowila: "pilnuj jej". Teraz mamy sredni kontakt. A widujemy się 2 razy do roku. Także tego... mieszkamy daleko, a ona jeszcze ciągle jeździ po świecie więc nawet niesposob częściej sie widywac. A jako dzieci często się klocilysmy i bilyśmy (ale to chyba jak każde rodzeństwo?). Także nie ma reguły.. czasem jeden płeć a różnica charakteru jest tak silna ze nie potrafisz dogadać się z siostra. A czasem brat z siostrą potrafi sie super dogadać bo maja podobne charaktery i poglady na życie.

Cześć dziewczyny, chciałam się Was poradzić. Planuję zwiększyć szanse na dziewczynkę ( synka już mam).
Hormony i minerały sprzyjają, suplementy przyjmuję, ph 4,5-5, jeszcze nie sprawdzałam jak działają na mnie zakwaszacze. Dieta to moja bolączka tzn. nie jem nic pomidorowego, ziemniaków, mało solę ale poza tym jem normalnie i wędlinę i chleb i wieprzowinę. W sam odstęp nie wierzę bo synka mam z odstępu 3 albo 2 dni.
Co byście radziły tzn. który czynnik jest wg Was najważniejszy?Wydaje mi się, że chyba utrzymanie tego ph w środku aż do owulacji? Dodatkowo od 2 cykli nie wychodzą mi testy owulacyjne ( mam te z różową końcówką), jakbym nie miała owulacji a śluz mam typowo owulacyjny.

Cześć dziewczyny, chciałam się Was poradzić. Planuję zwiększyć szanse na dziewczynkę ( synka już mam).
Hormony i minerały sprzyjają, suplementy przyjmuję, ph 4,5-5, jeszcze nie sprawdzałam jak działają na mnie zakwaszacze. Dieta to moja bolączka tzn. nie jem nic pomidorowego, ziemniaków, mało solę ale poza tym jem normalnie i wędlinę i chleb i wieprzowinę. W sam odstęp nie wierzę bo synka mam z odstępu 3 albo 2 dni.
Co byście radziły tzn. który czynnik jest wg Was najważniejszy?Wydaje mi się, że chyba utrzymanie tego ph w środku aż do owulacji? Dodatkowo od 2 cykli nie wychodzą mi testy owulacyjne ( mam te z różową końcówką), jakbym nie miała owulacji a śluz mam typowo owulacyjny.

Skoro kieosko z owulaja to monitor cyklu owulacji u gina. My wszystkie prawie pokolei rezygnujemy z zakwaszaczy bo chyba sie przekwasilysmy i z naszych cykli nic nie wychodzi ...

I teraz taadaaam ❤️❤️❤️ Chcialam sprostowac moje info. Zle zrozumialam gina. W niedziele mialam 17,2 mm pecherzyk ktory wczoraj pekl :) wczoraj tez byly serducha. Powiedzial ze skoro chce dziewczynke to lepiej nie poprawiac. Zobaczymy co z tego bedzie. Wlasnie bylam na wizycie, pecherzyk pekl i juz go nie ma :) czulam tez wczoraj owulacje w czym
Mnie utwierdzil.

Witam dziewczyny.
Chciałam sie dołączyć.
Otóż mam dwóch kochanych synków. Pierwszy 5 latek (bezplanowania płci/ moj maz chcąc sprawdzić jak to stwierdził czy jest płodny hehe) drugi synek 4 miesięczny. Planowany wg teori ze plemniki żeńskie dłużej wytrwają. Staraliśmy sie 8 miesięcy bo uparłam sie ze musze zajść w ciąże przed owulacja. Zaczynałam od 8 dni przed o.a w miesięcu w którym zaszłam było 4 dni przed. Miałam nadzieje ze uda nam sie dziewczynka ale los chciał inaczej i mamy ślicznego chłopaczyna.

Karmie piersią jeszcze wiec narazie starania odpadają ale planujemy trzeciego dzidziusia. Oczywiscie marze o córeczce dlatego przeglądam rożne informacje bo jakos nie umie sie poddać chwili i sie starac bez planowania.

Powiedzcie mi kochane czy powinnam zaczął suplementację juz teraz czy czekac aż przestane karmić? Nie wiem czy ma to wpływ na mleko. I pytanie odnośnie testów pH, jakie kupic i jak mierzyc bo cieżko mi o informacje.

Przeczytałam ok 100 stron i poprostu padam! Cieżko wszystko wyłapać. Ale myśle ze tym razem spróbuje metoda O+12 plus dieta i suplementacja

Katja czyli w sama owulke trafilo?:p
Taaaak :) w punkt. Ja juz odpuscilam planowanie przerw, kremow itp. Jedyne co to bralam magnez wapno i vit c 1000, oczywiscie plus Prenatal i kwas fol. Co ma byc to bedzie marze o corce ale chce poprostu zdrowego dzidziusia❤️❤️
Ps. Aha. Jedyne co to nie zamierzam "poprawiac " tak tez mowi moj gin. Ale mowi ze to loteria

reklama
Ajlak a jak mierzysz?tylko raz dziennie?Nie wychodza Ci w ogole w kreski prawie mocne tak?
Tez mysle ze ph ma najwieksze znaczenie..

Witaj Imama a odczuwasz bol w okolicy owulacji?Ja w metode 0+12 chyba nigdy bym nie trafila bo nic nie czuje:p

Do góry