reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielka86 widzę, że to coś poważniejszego :/. Mam nadzieję, że nie jesteś poważnie chora. Cuda się zdarzają mimo wszystko. Może akurat do Ciebie też uśmiechnie się słońce.

92Tynka kto wie, może akurat pojawi się chłopczyk :) Zdrówka życzę.

Panna Myszka szybkiego powrotu do zdrowia. Beta ładnie przyrasta. Mi się marzy, by też tak szybko się udało. Powodzenia na wizycie za tydzień :). Ja mam też tak samo z klimatyzacją :/ jak tylko trochę dłużej jestem, to od razu chora.

Maggie najważniejsze, że już przeszło. Jelitówki są okropne.

84misia kreska na teście owulacyjnym po owulacji będzie się pojawiać, tylko nie jest mocniejsza od testowej. Ja czekałabym na test ciążowy.

Airfix to będziemy w takim razie startować podobnie. Ja w tym miesiącu też nie będę, nie widzę sensu teraz próbować. Dziś 8 dc a ja nadal mam jeszcze plamienia, a owu mam za ok. 4 dni. W dodatku stresuję się trochę tą wizytą za dwa dni. Mąż też dzisiaj na badania idzie. Musi się nam razem udać, skoro już tyle czekamy. Do starań coraz bliżej :). Już doczekać się nie mogę:D

Magic87 trzymam kciuki, by udała się metoda 0+12 :)

Dziewczyny trzymajcie kciuki za 2 lipca. O 7:30 mam wizytę. Mam nadzieję, że zostanę w końcu poważnie potraktowana z moimi staraniami. Maranatha przy tej diecie chłopczykowej nie miałaś więcej plamień, bo ja już wcześniej miałam a teraz to już w ogóle jest z tym porażka.

STARACZKI 2015

Starających się: 0
Oczekujących na starania: 4

W ciąży: 2

W OCZEKIWANIU NA STARANIA

LIPIEC

92Tynka starania od lipca (1 cykl starań)
misia88 starania od ok 15 lipca (1cykl starań)
Elisse ok. 18 lipca (7 cykl starań)
Magic_87 @ ok. 23 lipca (1 cykl starań)

W CIĄŻY

Maran-atha starania o chłopca termin 05.10.2015r.
Panna Myszka (1 cykl starań)

Ostatnia edycja:
reklama
Elisse ja mialam plamienia przed owulacja i to mnie sklonilo do wizyty u gina i sie okazalo, ze zrobil mi sie polip endometrialny... mysle ze mogl powstac wlasnie z powodu ingerencji w hormony poprzez suplementy i diete bo wczesniej nigdy nie mialam tego typu problemow, dopiero jak zaczelam brac suplementy i stosowac diete... mialam miec histeroskopie bo 6 cykli sie nie udawalo no i wreszcie udalo sie w styczniu test pozytywny wyszedl w sobote a histeroskopie mialam miec w srode 28 stycznia, no ale z przyczyn oczywistych odwolalam. Zreszta nie tylko ja mialam plamienia po suplementach i diecie rowniez Vivienka... na pewno dieta i suple zmieniaja gospodarke hormonalna w naszym organizmi i nie jest to bez znaczenia..

Misia wiec jestes 9-10 dni po owulacji wiec mogla juz byc implantacja. Statystycznie najczesciej wystepuje w 9 dniu po owu ale moze byc miedzy 4 a 12. Ja bym rano zrobila test ciazowy lub na bete poszla, owulacyjne to moga zaklamywac bo hormon LH zawsze jest obecny w naszym organizmie, czasem jest go wiecej a czasem mniej i w zaleznosci od czulosci testow owulacyjnych i momentu na ktory akurat trafimy, moze wyjsc test mocniejszy bo trafilismy akurat na moment wyrzutu LH dlatego ciaze lepiej sprawdzac testami ciazowymi bo te nie pokaza nic jesli hormonu ciazowego nie bedzie lub beta bo ta daje 100% pewnosci :) &&&& dalej zaciskam :*

Misia to wszystko zalezy od tego kiedy mogla byc implantacja... 2 dni po implantacj na tescie powinna juz byc slaba kreska :) Ilaczek zrobila test w 9dpo i nie bylo nic a dnia nastepnego w 10dpo juz kreska widoczna na tyle, ze na zdjeciu bylo widac :)

Maran ja z kolei mam mala torbielke na jajniku podobno endometrialna, wyniki z krwi na to nie wskazuja no ale tak lekarz stwierdzil. Co chwile latam i markery badam chce miec zestaw wynikow na przestrzeni nawet roku wiec od zeszlego roku co chwile sobie ro ie takie badania. Twoj gin tez Ci zalecal systematyczna kontrole markerow itp?

reklama
Magic moj zalecil zajsc w ciaze ;) powiedzial, ze po porodzie macica oczysci sie calkowicie i problem zniknie... nie udawalo sie przez 6 miesiecy bo ten polip wyglada jak guzik na nozce i dzialal jak spirala ktora uniemozliwia zagniezdzenie, no i kiedy mialam juz termin zabiegu by go usunac to wowczas sie udalo :) co do torbieli endometrialnych to nie wiem jak sie je leczy, ale moze po porodzie tez ich nie bedzie jak cala macica sie zluszczy... bo hormony w ciazy tez sie zmieniaja i jest to mozliwe... ja mialam torbiel po niepeknientym pecherzyku, ale wchlonela sie sama po 2 miesiacach od jej wykrycia :)

Do góry