reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tynka hehe solidarnosc jajeczek. Mam nadzieje ze szybciutko nam sie uda i faktycznie wszystkie wyladujemy na watku ciazowym. Ja planuje zadzialac po 10h od neg. ale chyba bede w tedy w. pracy. Zatem nastawiam sie na nastepny cykl w tedy dzialamy juz przed owu:-)

reklama
Magic trzymam kciuki i za Ciebie i za siebie.
Panna myszka jak samopoczucie? Niedługo wizyta u ginekologa. Ja się umowilam na 14 żeby pogadac a może juz bede w ciąży kto wie. Może 13 lipca zrobię sobie w pracy bete żeby mi przypadkiem USG nie chciał gin zrobić na wizycie w razie jakbym była w ciąży.

Magic trzymam kciuki i za Ciebie i za siebie.
Panna myszka jak samopoczucie? Niedługo wizyta u ginekologa. Ja się umowilam na 14 żeby pogadac a może juz bede w ciąży kto wie. Może 13 lipca zrobię sobie w pracy bete żeby mi przypadkiem USG nie chciał gin zrobić na wizycie w razie jakbym była w ciąży.

Dziękuję że pytasz. Choroba powoli odpuszcza, ogólnie czuję się ok, mdłości tylko rano no i budzę się już na siku :sorry::sorry: ogólnie całkiem inaczej się czuje niż z synkiem, z nim czułam się fatalnie. Ochoty na jedzenie nie mam zbyt, odrzuciło mnie od mięsa, a nabiał to mogę jeść cały czas - szczególnie mleko :sorry: jedyne co to ciągle mam obawy, dopiero teraz dociera do mnie że w ciązy jestem, klienci dzwonią i chca się umawiać na październik/listopad a ja nie wiem co mam im mówić. Ciągłe myśli mam w głowie że coś się stanie, co chwila biegam do wc patrzeć czy nie plamię, boje się że maleństwo urodzi się chorę, boję się bardzo wszystkiego....jestem po usunięciu guza, w pierwszej ciąży miałam anemie, cukrzycę i ogromną cholestazę, więc boję się powtórki, mam sporo nadwagi (10kg) i jestem ciągle na diecie żeby ewentualnie cholestaza przyszła później...nie wiem kiedy będę sie mogła cieszyć ciążą...jeszcze nikt nie wie, moja siostra na dniach rodzi i korci mnie żeby jej powiedzieć, ale będę chciała jak najdłużej nie mówić, bo moi rodzice są strasznie przewrażliwieni...
To tak w skrócie, przepraszam za żale, ale się wygadałam...męża ciągle nie ma, to z nim nie porozmawiam, synkowi to już w ogóle nie wspominamy bo by wszystkim rozpowiedział.....

Airfix wczoraj rano test wyszedl pozytywny o 13 poczulam klocie w jajniku a o 20 na tescie kreska byla slabsza czyli neg. Zadzialalismy w nocy ale z zab. i dzis ran test neg bladziutka kreska i zadzialalismy:-) Raczej nic z tego nie bedzie no ale chcialam chociaz. raz sprobowac.Dzialanie troche po omacku hehehe

PannaMyszka będzie dobrze grunt to pozytywne nastawienie ale ja się nie dziwie sama panikara jestem troszke. Po prostu kochasz to malentwo i stad ten strach.
Teraz tak mowie a jak sama będę w ciazy to ja się wam będę zalic. Moja siostra tez miała duzo problemów a Julia juz ma rok i lobuz z niej straszny:-) trzymam za Ciebie kciuki!
Tu się zawsze możesz wygadac. Będzie Ci razniej. Magic ja teraz czuje klucie w jajniku lewym dzialalismy wczoraj około 22 (maz nie mogl wytrzymac hi hi) i dziś rano ok 5( ja nie mogłam wytrzymać hi hi) wiec zobaczymy.

reklama
Magic pozniej to jajko mogloby obumrzec to po pierwsze a po drugie odstep nie ma żadnego znaczenia, ja mam teraz corke z owulacji a spelnilam bardzo duzo czynnikow by miec syna nie badalam tylko mineralow ale po diecie ponad 9 miesiecznej musialy byc sprzyjajace bo dieta byla restrykcyjna no i w cyklu w ktorym sie udalo nie zbadalam hormonow ale testosteron byl na bank wysoki bo zanim zaczelam brac suplementy byl juz w gornej granicy normy... a suplementy tez bralam 9 miesiecy z przerwa 2 tygodniowa w listopadzie, wowczas nie bralam tych na testosteron bo nie moglam wyleczyc opryszczki wargowej. Wiec spokojnie, bedzie co ma byc. My mozemy zrobic wszystko co sie da a los i tak moze okazac sie przekorny, tak jak w moim przypadku na przyklad ;)

Do góry