reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

aljul łykam, ale czasami, nieregularnie, bo mam wrażenie,że mam od niej zgagę :-(
Dzisiaj moja znajoma urodziła córeczkę, z tzw "wpadki". Mają jeszcze 2 starszych synów. Niestety ona nie jest w stanie powiedzieć mi w którym dc to się stało bo po prostu nie ma pojęcia. A szkoda, bo interesują mnie wszelkie potwierdzenia narodzin dziewczynek z metody "2-3 dni przed owu"

reklama
Asioch witaj ja mam 2 corki, pierwsza poczeta 2,5-3 dni przed owulacja, druga to byl sex codziennie od 8 dnia cyklu do 18 wiec plemniki oslabione byly, owulacja byla w 17 dniu cyklu, druga corke mamy po diecie dukana, ktora zakwasza, zgage mialam wowczas caly czas... powodzenia &&&&

asioch hmmm fajnie że koleżance się tak udało. A zmieniła coś w swojej diecie przed zajściem w ciąże z córeczką - ja Ci powiem że ja ogólnie nabiału nie tykałam za to uwielbiam warzywa - pomidory jadłam garściami - teraz nauczyłam się bez nich żyć - owoców też nie tykam od dłuższego czasu i jak przyjrzałam się mojej diecie zanim urodziłam chłopców to wiem dlaczego mam 2 synków:tak:

maran-atha, ja właśnie dukana zaczynałam ostatnio i w sumie ciągnę go w oszukanej wersji ale nabiału jem bardzo dużo, aż w ostatnich dniach jak miałam zjeść jogurt to wolałam w ogóle nie zjeść :-)
Termin owulacji wyznaczałaś testami czy sugerowałaś się innymi objawami?

aljul,
koleżanka nic nie zmieniała w diecie na pewno, ale jej mąż baaaardzo lubi piwo i pije je prawie codziennie. Tak sobie myślę, że na pewno to osłabiło jego nasienie ;-)

maran-atha dziękuję za odpowiedź.

Gdzieś przed oczami śmignęła mi metoda na spłodzenie dziewczynki 0+12 czy jakoś tak.
Na czym polega i czy ktoś wie czy jest choć niewielki procent jej skuteczności?
Będę wdzięczna za odpowiedzi :-)

Asioch metoda O +12 to metoda, ktora polega na zadzialaniu 12 godzin po uwolnieniu jajeczka, ponoc jest bardzo skuteczna w planowaniu dziewczynki, poniewaz po owulacji zmieniaja sie warunki na mniej przyjazne plemnikom XY sluz gestnieje i jest o nizszym ph, wiec latwiej to niskie ph utrzymac... jednak trudniej taka metoda zajsc w ciaze bo nigdy nie wiadomo ile czasu po owulacji zdolne jest jajeczko do zaplodnienia u niektorych kobiet moze by to 20h a u innych 8h... to zalezy od komorki jajowej i jej jakosci, zywotnosci... no i trzeba wziac pod uwage, ze plemniki musza dojrzec w drogach rodnych kobiety by byly zdolne do zaplodnienia i trwa to od 4 do 6 godzin, dlatego jak ktos zadziala 12h po owulacji i plemniki dojrzewaja kolejne np 6 to bedzie juz 18h od uwolnienia komorki jajowej i moze byc zapozno... to tak mniej wiecej tyle od nosnie tej metody :)

Aifix te przerwy też trochę czasu trwają, jednak długo się staracie. Planuję chłopca. Dla mnie to już niezbyt dobre. Jak się zaczyna dietę, to zawsze po jakimś czasie ma się dość.

ajlul wytrwałości z dietą :)

asioch to już niedługo zaczynasz starania :)

elisse, tak zaczynamy starania już niebawem. Najbardziej się boję, że nie trafię przed tą owulacją :-/
Ty planujesz chłopca, więc polecam orgazm :-)
maran-atha, dziękuję bardzo za opisanie tej metody. Chyba bym się bała, że nie trafię :-)
Mam do Was jeszcze jedno pytanie, a szczególnie do tych, które odczuwają bóle owulacyjne. Czy jest to taki ciągnący ból?
Powiem szczerze, że nigdy nie zwracałam uwagi na ból, ale jak się wczuję to coś tam mnie pokłuwa i ciągnie na dole...

reklama
Witaj asioch :-)
Ja tez planuje córeczke tylko tyle ze ja metoda O+12
I tez wiem juz chyba dlaczego mam 2 synkow :-) moje jedzonko wtedy było bardzo chłopczykowe jak teraz to studiuje wszystko.
A powiedzcie mi jeszcze co to jest ta dieta dukana?
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry