reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielka To jak tylko dostaniesz okresu to zrób w 3dc badania :) Zobaczymy na czym stoisz :) Jesli zaczełabyś teraz brac Bromergon to wcale nie oznacza ze do kwietnia nie udało by sie unormować prolaktyny :) Bromergon szybko działa, tak jak pisze- u mnie po 3 dniach pokarm zanikł całkiem ( 6 dni po porodzie ) a okresu dostałam nie całe 4 tyg po porodzie :)

90_natka Alez emocje funduje Wam dzidzia :) Wiem co przeżywasz bo ja do 26tyg czekałam żeby lekarz powiedział cokolwiek :) Takze czekamy do kolejnego usg :) Tym razem weź ze sobą cukierki hihi

reklama
Airfix może za miesiąc się uda, mam akurat 3 wizyty w przeciągu tygodnia (tak mi się akurat z badaniami prenatalnymi złożyło), także będzie potrójna szansa coś dojrzeć hihi ;-)

90_natka jaka taka dzidzi wstydliwa to może panienka :)

dziewczyny jak sobie radziłyście (radzicie) z trądzikiem w ciąży? ja sobie nie daje rady, stosuje różne drogeryjne płyny ale nic to nie daje :( nie chce stosować żadnych maści bo wiadomo że to nie może nie być dobre dla dzidzi. na początku była tylko twarz i dekolt teraz doszły plecy :/

Iweet ja poki co nie mam problemow ze skora, cera w porzadku wiec nie wiem co radzic...
Patka Ty chyba chlopca chciakas jak dobrze pamietam? Trzymam &&& za spelnienie marzen
Maggy mysle, ze to babeczka bedzie, ja mam podobne zdjecia dziewczynek :)

Trzymam kciuki za wszystkich, malo mnie troche bo ciagle czuje sie zmeczona... no i czekam na usg.... jeszcze tylko 18 dni...

maran szybko zleci. ja też odliczam dni, ale czuję że u mnie to chłopak jest, nawet sie nie nastawiam na córkę. na początku nie miałam żadnego przeczucia (w pierwszej ciąży odrazu czułam że syn) a im bliżej usg tym bardziej czuję że usłyszę słowa że to chłopczyk.ale cieszę się że mogę zostać mamą po raz drugi :) trzymam kciuki za twoje usg :)

Iweet ja boje sie myslec, ze bedzie syn, wlasnie mam takie dziwne uczucie, wierze, ze moglo sie udac bo zrobilismy duzo, ale mam dystans bo Ilaczek tez zrobila duzo i mamuskamimi a jednak maja corki... wiec jestem nastawiona 50/50... marze o synku, ale kocham dziecko ktore jest juz okreslonej plci... nic juz nie zmienie i jestem pogodzona z tym co ma byc... tak mi chyba latwiej....

maran ja właśnie po tym niepowodzeniu ilaczka troszkę zwątpiłam w to całe planowanie. do tej pory byłam pewna że dziewczyny które planują synka mają łatwiej, bo przecierz łatwiej utrzymać wysokie ph, dieta też się wydaje przyjemniejsza, a tu taka niespodzianka. nie pozostaje nam nic innego jak czekać, bo tak jak napisałaś nic już nie zmienimy. ja jedna bardzo wierzę w Twojego synka.

Iweet Na ten trądzik to może powiedz w aptece żeby coś Ci dały, no chyba że pójdziesz do dermatologa i powiesz że nie chcesz sterydów, bo moja lekarka była tak mądra że jak mi brzuch obsypało i nogi w 8-9 mieiacu jakąś wysypką tak mi steryd dała! którego nie wolno smarować na duze partie ciała, posmarowałam nogi ze dwa razy cienko i w aptece dziewczyny mi dały żel pamietam aloesowy i pomogło . Chce Ci powiedzieć że bardzo trzymam kciuki za córcie u Ciebie i skoro dostałaś trądziku to tylko by było potwierdzenie , wiadomo nie na 100% bo nic nie jest pewne jesli chodzi o płeć na 100% póki się nie urodzi :) Ale trądzik zazwyczaj miewają Panie które się córek spodziewają. Nie jest to regułą że każda trądzik będzie miała w ciązy z córką, ale duża część :) Ja miałam buzie gładką,rozświetloną dla odmiany- i mam synka :) Trzymam kciuki &&&&&

U mnie dalej nie było raczej owulacji, ani nie ma okresu.....

Iweet już kilka osób mi mówiło, że może dziewczynka bo one ponoć takie wstydliwe na usg;-) no nic, zobaczymy.
Co do trądziku to ja też miałam z nim okropny problem, zwłaszcza w pierwszym trymestrze. Teraz z twarzą jest zdecydowanie lepiej, wiadomo czasem coś wyskoczy pojedynczego, ale na początku to miałam twarz calutką w syfkach. Ja kupiłam sobie krem dla niemowląt z wit. E i muszę przyznać, że to trochę pomogło, choć miałam obawy bo mam mieszną cerę i bałam się, że będę cała świecić jak jeszcze takiego kremu będę używać ale jest naprawdę ok. Tylko na plecach mi też zostało bo tam nie mam nawet jak się smarować :-)

reklama
Do góry