reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

małe liski, potty shot bardzo córciowe :tak:, sama zobacz:

Zobacz załącznik 653830Zobacz załącznik 653831Zobacz załącznik 653832

magda, powinna być naładowana ujemnie by przyciągnąć dodatnio naładowane plemniki Y. Na polaryzację ma wpływ nie tylko obecność jonów ale też pH śluzu i temperatury w FF. Plemniki z chromosomem Y są naładowane dodatnio, jony potasowe i sodowe są również dodatnie ale podnoszą pH, śluz o wysokim pH jest naładowany ujemnie, komórka jajowa musi być naładowana ujemnie by przyciągnąć męskie plemniki.

When the ovum membrane is neutral, sperms carrying either the X or Y chromosome can unite with the ovum and fertilize it. During this period, the chances of getting a baby boy or baby girl are 50:50. When the ovum, membrane is positively charged, it attracts the sperm carrying X chromosome (which is negatively charged) and a baby girl is produced. The ovum membrane’s alternating polarity is nature’s way of selecting sperm with different gender determining chromosomes.

Ostatnia edycja:
reklama
Piranha ...powiedz mi prosze kochana ...kwestia jonów to juz teraz mam sie otaczac wszystkim co daje te ujemne czy to konkretnie przy staraniach? Juz mam palic kadzidla i olejki czy czekac na koniec grudnia poczatek srtcznia. ? Przepraszam jesli zadaje glupie pytanie ale mowia kto pyta nie bladzi :)

anufifi, dieta i zakwaszanie już zaczną wpływać na polaryzacje komórki ale tak naprawdę istotne to będzie dopiero w staraniowym cyklu więc o ujemne jony w naszym otoczeniu dopiero wtedy trzeba najbardziej zadbać. Zimą jest mniej jonów ujemnych w atmosferze a latem więcej - niestety ;-) Fazy Księżyca również maja tu istotny wpływ. Istnieją dowody na to, że większość jonów występuje w pobliżu morza, wodospadów, w górach, w lasach sosnowych i w powietrzu po burzy. W miastach i źle wentylowanych pomieszczeniach zamkniętych niestety stężenie jonów ujemnych jest bardzo niskie.

a jeszcze mam pytanie co mam robic jeszcze zeby moja komorke jajowa naladowac dodatnio zeby przyciagala y naladowane ujemnie ? sory dziewczyny ze was tak mecze :zawstydzona/y:

reklama
magda, odwrotnie, musisz naładować ją ujemnie by przyciągnęła dodatnio naładowane plemniki Y :-) Na polaryzację wpłynie m.in. wysokie pH, temperatury w FF (muszą być niższe) oraz to o czym jest w wytycznych - zima (nie ma wtedy burz i deszczu, które bardzo jonizują ujemnie atmosferę), pełnia Księżyca, obecność urządzeń elektrycznych (zwłaszcza komputerów), rzadkie wietrzenie mieszkania itd.

Co do jonów ujemnych i staraczek córciowych - ciekawe jak mocno pomógłby jonizator powietrza.

M mi podesłał tego linka https://www.youtube.com/watch?v=C0QLMP_Npxs, wiem że głupawe ale strasznie się uśmiałam :-D

Ostatnia edycja:
Do góry