Hej!
Nuuuśka, ładnie TSH spadło
Natrafiłam na post dziewczyny, która pisała, że po CLO miała strasznie cienkie endo a po Femarze bardzo grube :-) Tak, po ciąży biochemicznej @ jest zazwyczaj obfitsza
gdyż endo było grubsze i bardziej ukrwione, sama zobacz ile masz potwierdzeń, że cosiek zamieszkał u Ciebie, teraz zadbamy o to by wyprowadził się dopiero po 8 miesiącach od testu :-)
zakręcona, tak, łykaj Acard i cynk
Cudny skok tempki, nie potrafię jednak otworzyć wykresu na enpr.
Marchew, mi też wczoraj okropnie BB muliło.
Kiraa, widzę wyraźnie drugą kreseczkę na kilku zdjęciach, skoro doszło kochana do zapłodnienia to może znów spróbuj z odstępem 6-8h (proponowałam teraz mniejszy odstęp gdyż byłam przekonana, że nie było zarodeczka w tamtym cyklu). A jaki masz poziom prolaktyny? Pytam gdyż prolaktyna wpływa na zaburzenie równowagi pomiędzy LH i FSH a jakakolwiek zmiana w poziomie tych hormonów może spowodować zaburzenia owulacji (LH stymuluje wytwarzanie androgenów na powierzchni pęcherzyka a pod wpływem FSH z tych androgenów powstają estrogeny). A może w razie co spróbujesz raz jeszcze z cyklem stymulowanym by zastymulować produkcję LH i FSH? Proponuję Femarę zamiast CLO jeśli jest taka możliwość (najlepsze są gonadotropiny ale to zastrzyki i dość droga sprawa, najtańsza to Festimon), po stymulacji może dojść do lepszej jakościowo owulki a tym samym lepszego jakościowo ciałka żółtego.
Matik, piękny wykres, zazwyczaj zarodeczki zagnieżdżają się w 9 dpo (Kaja właśnie w tym dniu uwiła sobie gniazdko :-)), u Ciebie na razie pasuje 8 dpo a wówczas w niedzielę powinno coś wyjść na teście 10-tce :-)
Airfix, progesteron wzrasta w organizmie jeszcze przed pęknięciem pęcherzyka (stąd skok tempki może być do 3 dni przed owulacją). Progesteron powoduje proteinazę ściany pęcherzyka Graafa, czyli rozkład białek na aminokwasy i peptydy, co z kolei umożliwia uwolnienie komórki jajowej. Lepiej by był to Duphaston albo inny lek zawierający dydrogesteron gdyż on w przeciwieństwie do progesteronu (Luteina) nie blokuje owulacji.
mamuśkamimi, zazwyczaj dziewczyny narzekają na większe mdłości po witaminach ale różnie może być, witamina B6 zmniejsza mdłości a Femibion Natal 1 ja zawiera :-), co prawda w niedużej ilości bo 1,9 mg ale kto wie. Ja tam brałam witaminy bo odżywiałam się czasem dość kiepsko i monotonnie a przede mną była długa zima ;-) Femibion Natal 1 ma podwójną dawkę folianów a lepiej taką przyjmować w 1 trymestrze.
lilly, podobno te kwasy Omega są najważniejsze w 3 trymestrze kiedy to następuje najintensywniejszy rozwój mózgu i siatkówki oka, zauważ, że zazwyczaj witaminy ciążowe zawierają DHA dopiero w wersji na 2 i 3 trymestr :-) Teraz warto zadbać o odpowiedni poziom folianów.
gorgusia nie dziwię się
, za 6 dni będzie idealny czas na jego podglądanie