reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie dziewczyny Gratulacje za synusia Natanka i mamusie w ciąży ...

JAk sie zdenerwowałam wczoraj ,mąż chodzi na siłownie i wczoraj przyniósł jakieś g*** przepraszam ,że się tak wyraże ale jakiś biały proszek i twierdzi ze to witaminy na siłownię tak się boję nie chcę aby jakieś swinstwo brał nie wiem co to jest ,czy może to mieć jakiś związek z zajsciem w ciązę ? tzn. z plemnikami jak myślicie ?

reklama
Tak dziś robiłam pierwszy test Piranhu .Ja myślę, że to był jednak 10-11 dc, ponieważ wszystkie objawy owulacji miałam właśnie wtedy, 14-15 dc żadnych śladów O. :-)

PIRANHA:"Aneta, w moim mieście jest lekarz, który stosuje taką praktykę, gdy kobieta chce być w ciąży i muszę przyznać, że w większości przypadków to się udaje. Zapewne Twój doktorek również chce uzyskac taki wynik. " Kurcze takie nieczytelne moje posty ale nie mam ani możliwości pogrubienia, ani kolorów. Spytałam bo parę razy spotkałam się z takimi informacjami

Krystianmartin u mnie w miescie tez jest lekarka ktora stosuje taka praktyke, ze przed owu karze brac luteine. I kolezanka z pracy wlasnie jest w ciazy, a przez rok sie starali (?) o co chodzi, nie wiem....dziwne to..

Ja jak przyjmowałam luteinę doczytałam w ulotce, że stosuje się ją również po to, aby zajść w ciążę. Nie znalazłam tej ulotki w jej oryginalnym brzmieniu ale znalazłam coś takiego Luteina Dopochwowa | Luteina
Jako jedno ze wskazań do brania lutki są tu wymienione poronienia nawykowe i wtedy bierze się ją od II fazy cyklu POPRZEDZAJĄCEGO planowaną ciążę...

O, tu ulotka Duphastonu i znalazłam w niej taki cytat: "Zaleca się rozpoczęcie terapii przed zapłodnieniem" - to też do poronień nawykowych.
DUPHASTON - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - PRZYCHODNIA.PL

Ostatnia edycja:
krystianmartin, może faktycznie coś w tym jest, wiem, że progesteron w niewielkich ilościach zaczyna być produkowany jeszcze przed owulacją (stąd tempka może zacząć rosnąć do 3 dni jeszcze przed pęknięciem pęcherzyka) ale nie widziałam dotąd jaka jest jego rola, znalazłam coś takiego:

W fazie przedowulacyjnej cyklu wydzielanie progesteronu jest śladowe. Jednak nieznaczny wzrost stężenia tuż przed owulacją jest niezbędny do wystąpienia piku LH (wyrzutu LH) i jajeczkowania, chociaż rola progesteronu w tym procesie jest niejasna.
Progesteron w małej dawce nie powinien zahamować owulacji, powinien być jednak podawany przy planowanej ciąży dopiero po stwierdzeniu jajeczkowania, aby nie utrudniać zapłodnienia. Ustalono jednak, że blokowanie owulacji następuje przy dawce przekraczającej 30 mg na dobę.

lenka, jeśli to jakiś nieopisany biały proszek to ja bym bała się to łykać :-( Zazwyczaj suplementy polecane przy wysiłku na siłowni sprzyjają wzrostowi testosteronu i wzrostowi masy mięśniowej a tym samym poczęciu synka.

mamakaja, jeśli nie robiłaś testu ciążowego wcześniej to owulka mogła być faktycznie w 10-11 dc :-) ...choć mogła też być później w 14-15 dc :-), najważniejsze, że są 2 krechy a w Tobie zamieszkał mały ludzik, strasznie się kochana cieszę!

dupek nie wpływa na owulacje więc można go przyjmować już przed... jednak Lutka ją blokuje więc powinno się przyjmować po owulacji... mi się tak udało zajść w ciąże :) w sumie nie wiem który czynnik zadecydował... może wszystkie na raz ;p

krystianmartin, faktycznie dydrogesteron nie blokuje owulacji więc może warto go łykać przed owulką (tak 2 dni przed)? :-)

Dydrogesterone - a synthetic progestational hormone with no androgenic or estrogenic properties. Unlike many other progestational compounds, dydrogesterone produces no increase in temperature and does not inhibit OVULATION.

hej dzieczynki !! :))

dorcia jestem jestem juz kochana. Mialam taki zapierdziel ze hej :baffled: dopiero weszlam do domu i pomyslalam, ze na pewno sie stesknilas :-):-)

mamakaja o ja Cie !!!! :D ale cudasnie !!!! strasznie sie ciesze, takie niezapowiedziane ciaze sa chyba najpiekniejsze !! Szczeslowych 9 miesiecy :*

lilly haha mowisz - moj wykres jest taki interesujacy ?? :-D mnie juz meczy powiem Ci szczerze eh, chcialabym zeby cokolwiek sie wyjasnilo :zawstydzona/y:

piranha wiesz co, chcialam wczoraj kupic test w aptece bo mieli dla mnie zamowic, ale okazalo sie, ze jeszcze nie dojechaly kiedy bylam w pracy a potem juz nie poszlam bo spieszylam sie do domu..:-( Wiem wiem, ze zawalilam, ale ja juz chce zeby ten cykl sie skonczyl :-(Dzis poprawimy wieczorem choc wiem, ze jesli owulacja byla wczoraj to na wszystko juz za pewne za pozno, ale nie wiem czy chce zeby tempka szla do gory :-( poknocil sie ten cykl, a teraz to juz nie mialam ochoty na sprawdzanie, choc wiem ze zawsze warto ale taka zlosc mnie wczoraj znowu ogarnela ze mialam ochote wszystkie wlosy z glowy powyrywac :angry: raz w gore, raz w dol codziennie cos mnie boli, wczoraj znowu jajca tak rwaly, zwlaszcza prawy ze gielam sie w pol pare razy. Dzis z kolei multum kremowego sluzu - potop jakis :baffled: Powiedz mi tak orientacyjnie patrzac, czy zakladajac ze owulacja byla wczoraj to jest sens dzis poprawiac ?? Czy jest jakas szansa jeszcze ?
Acha..i co radzisz jesli do czwartku nic Nam sie nie wyjasni, isc do gin i powiedziec, ze spoznia mi sie @ i poprosic o cos na wywolanie ?
W ogole co u Ciebie kochana,bo ostatnie dni strasznie zabiegane, nie mam nawet czasu spokojnie zasiasc i poczytac co piszesz.

zakrecona, kiraa ja to juz sie modle zeby ten tydzien sie skonczyl powiem Wam :baffled: normalnie mam dosc !! Ale urlop dostalam wiec caly przyszly tydzien bede sie lenic :-)

krystian co u Ciebie ?? czy sa juz jakies objawy @ ? testowalas ?

STYCZEŃ 2014:

krystianmartin - termin @ 16/17.01 ( 21 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Lilly78 - termin @ 19/20.01 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ 20.01 ( 3 cykl starań )

LUTY 2014 :

zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )
matik2012 - termin @ .02 ( 9 cykl starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014)
milla ( marzec 2014)

kate18 (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
ania_g21 ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
reklama
anias2, araki, Piranha i Marchew dzięki wielkie. Może i u mnie tkwi tu problem:-D bo ten cykl też nieudany niestety;-) ale jakoś nie martwię się tym.
Piranha może jeżeli uda mi się przesunąć cykl i będzie mi dane doczekać się owu i męża w jednym czasie to od 11 dc brać dupka po 1 tabletce? A potem ewentaualnie zwiększyć?(Ha zmieniłam przeglądarkę i mam kolory)

Do góry