reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mamakaja tak sobie właśnie myślałam dlaczego nam zniknęłaś ...a tu proszę !!!
WIELKIE GRATULACJE KOCHANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cieszę się bardzo....wrześniowa mamusiu !!!!
SUPER !!!!!!!!!!!!!!! EXTRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MEGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Spokojnej i nudnej ciąży kochanieńka !!!

To która teraz....Nuuśka ...melduj mi się tu zaraz...Krystian, Lilly, Kirra nie leniuchować !!!

Ostatnia edycja:
Witajcie :happy2:

Nuuśka - nooo i znowu tempka w górę i jak tam robiłaś wczoraj test owulacyjny ?

Dorcia - mam taki sam dylemat bo też jeszcze nie mówiłam córom. Na razie mam plan żeby powiedzieć po wizycie u gina, umówiłam się na 30 stycznia, zobaczymy co powie to już będzie 7t2dc więc już powinno być widoczne serduszko. Teraz też nie chce powiedzieć bo młodsza od razu wszystkim by wyklepała taka sensację ;-) Tak będę wrześniową mamą, a Ty na sierpień chyba się łapiesz co ?

Daria - fajnie, że się odezwałaś i ogromniaste gratulacje :-) :-) Zdrówka dla Natanka !!!!

Mamakaja - suuper wiadomość gratulacje i spokojnych 9 miesięcy !!! :-) :-)

Ostatnia edycja:
Hej hej!

gdusia, w połowie FL polecam progesteron i prolaktynę, TSH można też wtedy albo razem z LH i FSH. Te badania (IgG i IgM w kierunku toksoplazmozy, cytomegalii i różyczki) warto zrobić ale najlepiej tuż przed zajściem w ciążę, jeśli jednak wyniki będą ujemne (nie będzie przeciwciał IgG i IgM) to trzeba będzie powtarzać te badania również w ciąży, ja jestem w tej kwestii przewrazliwiona gdyz mój kuzyn umarł zaraz po porodzie (urodził się zbyt wcześnie, miał wady rozwojowe) właśnie dlatego, że ciocia w ciąży zachorowała na toksoplazmozę. U mnie na szczęście były dodatnie IgG we wszystkich tych 3 przypadkach więc w ciąży mogłam być spokojna.

Oczy niebieskie, ja kupowałam płyn bo bez niego np. sweterki takie szorstkie się robiły :-)

Nuuuśka, ja niby kotów nigdy nie miałam a złapałam toxo, podobno częściej można się zarazić poprzez niedomycie owoców czy warzyw, prace ogródkowe, jedząc odrobinę tatara, plasterek półsurowej polędwicy, krwisty befsztyk czy kawałek niedopieczonego na grillu mięsa. Można zarazić się też próbując półsurową potrawę podczas gotowania, np. przy jej przyprawianiu. Moja siostra miała bardzo dużo kotów (i to takich "wychodzących" co cały dzień włóczą sie poza domem) i toxo nie złapała pomimo obecności kuwety w domu (i to kuwety otwartej). Wnioskuję, że nie udało się wczoraj zrobić testu (a chciałam zaproponować wczoraj serduszkowe poprawiony jeśli byłby pik :-D) ale coś na razie wszystko wskazuje na to, że jednak był drugi pik (jeszcze nie podskakuję z radości by nie zapeszać :-)) a teraz tempka owulacyjnie/poowulacyjnie szybuje w górę, jak myślisz? :-)

Dorcia, już jutro wizyta i ujrzysz nareszcie bijące serduszko Twojego Małego Wielkiego Szczęścia!

Daria, GRATULUJĘ ogromnie, masz ślicznego synka o cudnym imieniu!

mamakaja, aaaaaaaa, ale cudne wieści przynosisz, GRATULUJĘ z całego serducha! A udało się zbić TSH?

Kiraa, wykres cudeńko! :-)

lenka, ja próbowałam 2 razy O+10 (metoda O+12 to działania 8-20h przy zachowaniu najlepiej minimum 7-dniowej wstrzemięźliwości) ale nie udało się (tą metodą trudniej zajść w ciążę), moje starania były 24h przed owulacją, stosowaliśmy bardzo długie abstynencje (co 2 tygodnie a nawet co miesiąc ;-)).

małe liski, ja nie lubię elektronicznych termometrów a rtęciowy mnie przerażał troszkę z uwagi na rtęć ;-), poszłam na kompromis i kupiłam taki Termometr Geratherm Basal Bezrtęciowy Nowy !!! (3854666181) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., dość drogi ale polecam :-)

Daria - jak super, że się odezwałaś :tak: a Natan jaki śliczny, w ogóle po nim nie widać, że jest wcześniakiem :-)

mamakaja - super, gratulacje! Spokojnej ciąży :-) daj o siebie i fasolke :-)

śniło mi się, że urodziłam synka :tak: sen pełen sprzeczności - bo urodził się 6 lipca (czyli po terminie) a później się okazało, że jest wcześniakiem :-p wage miał 2900 g a był bardzo duży... co się dzieje z moją głową :-p

Hej Laseczki!

Ewelin uchyl rąbka tajemnicy i powiedz jak sie czujesz w 9 miesiacu??? 9 miesiac czujesz to? :szok:

Piraniu a co u Ciebie??? Jak mija dzien?

Daria matko, ale super ze masz juz Natanka na świecie. Jest sliczny! Zazdroszcze tak lekkiego porodu no a jeszcze bardziej tego ze masz to juz za soba. Trzymajcie sie cieplo, niech maly rosnie zdrowo!!!
Oczy niebieskie a ja uzywalam i bede plynu do plukania dla dzieci. Tez Jelp. Mysle ze ubranka sa przyjemniejsze po wyplukaniu, a czemu z gory zakladac uczulenie, w koncu tez to sa specjalne plyny dla niemowlakow,

Dorcia ja bym powiedziala corce. Komu jak nie corce? Niech cieszy sie z wami. Zkladajac ze na wizycie bedzie wszystko ok, a napewno bedzie. Dlaczego wciaz myslisz o poronieniu??? Kurde no. Jestes w ciazy i wszystko bedzie dobrze! Limit pecha na tym forum w ostatnim czasie wyczerpany i koniec tematu bo Ci walne!
Gdusia ja tez robilam te badania przed ciaza. Jesli chodzi o rozyczke to przed pierwsza ciaza okazalo sie ze przechodzilam wiec teraz juz nie powtarzalam. Jak bedziesz w ciazy to i tak dostaniesz zalecenie zbadania toxoplazmozy ale jednak warto sprawdzic przed ciaza.
Araki czadowy tort! Buziaki dla synka :*
Nuska ale wykres, jestem w szoku. Nie wiem nawet jak to skomentowac. Kciuki kochana &&&
Kiraa Zakrecona &&&&&&
Krystian &&&&&&& a czy w tym serialu pojawia sie jakis watek milosny??? :)
Male liski, Lenka, Lilli do dziela i powodzenia!

Mamakaja
co za wiadomosc! Rewelacja! Gratuluje!!!!!! Dawaj suwaczek :) Moze napiszesz cos o starankach??? Trzymaj sie cieplo!

Milego dnia!

Dzień dobry kochane :-) melduję się. moja tempka znów lekko w górę, muszę kopnąć ją w tyłek, żeby już nie leciala w dół...
ściskam mocno i ciepło Wszystkie Was (bo u mnie dziś na dworze za ciepło nie jest):-)
Nuśka, a Twój cykl to co rano wstaję i sprawdzam co tym razem :-D
mamakaja gratulacje!!!! super :tak:

zmykam teraz, mam dziś ciężkawy i stresujący dzień. buziaki i do wieczora:-)

HEJKA PIRANHA czy słyszałaś o tym, iż niektórzy lekarze przepisują duphaston od 12 dc? Prawdopodobnie to jest też jakaś metoda stosowana przez nich w celu zwiększenia szans na zajście w ciążę. DORCIA ja z pewnością w tym cyklu nie będę nastepną osobą z II na teście. &&&&&&&&&&&& za jutrzejsze usg. ELMO haha, jest i wątek miłosny a nawet kilka ale nie o taki chyba Ci chodziło :)

oczy niebieskie zadna nie mowila ze urodze przed terminem ale jedna pisala mi ze dziecko bedzie po porodzie mialo problemy ale szybko wszystko sie unormuje i bedzie zdrowy .. sciagam i wioze do szpitala napoczatku go karmili mlekiem z butli bo ja nie mialam pokarmu po 3 dniach dostalam i dostawal moje z butli a teraz pije ode mnie o 10 , 14 i 18 a w nocy mu dawaja moje z butli dzis mowili ze jesli tylko temperature bedzie sam utrzymywal to wyjdzie ale to moze jeszcze potrwac bo tluszczyku nie ma dzis wazyl 2600 i ma 48,6 cm a urodzil sie 42 cm

mamakaja gratuluje :)

reklama
Do góry