reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam się czwartkowo:-)
Piranha dużo zdrowia dla Ciebie i Twoich pociech:tak:
Ewelin mnie podobają się obie:-DKup na zmianę :-D
Mila wrzuć zdjęcia szczeniaczków-kocham takie słodziaki !!!! Ja też kiedyś sprawię sobie sunię:tak:

reklama
Ciążówki czy ćwiczycie mięsień Kegla?

Jeśli nie to ćwiczcie, by nieopatrznie podczas niespodziewanego ataku kichania nie popuścić w majtasy jak pewna osoba (czyt. ja) :-)

Niebieskie oczy haha, wiem cos o tym. Miałam właśnie od 23 tyg zacząc je cwiczyc ale ze ta szyjka sie skrociła- musze teraz czekać. ale rozmawiałam z polozną o nich i podobno warto je ćwiczyć, szybciej się wraca do formy po porodzie i własnie nie ma problemów z nietrzymaniem moczu teraz jaki po porodzie.

elmo jeszce nawiążę do cesarki wydaje mi sie że jak sie godzić na cesarke to od razu bo po co tyle sie męczyć a na koniec trach i cięcie. Jak dla mnie najgorszy jest czas kiedy szyjka sie rozwiera jak juz przyjda bole parte to szybko juz idzie . Ja miałam bole parte razem ok. 15 minut a podobno można jeszcze szybciej. najważniejsze aby dzieciak był dobrze ułożony.

Hej Dziewczynki, ja tak na szybciutko, bo praca goni ;-)

Ewelin, mnie się podoba ta pierwsza pościel, ale jak mówisz że szara (na zdjęciu jest fioletowa), to może jednak ta druga? A najlepiej tak jak radzi Antosia - kup dwie :-p

Oczy niebieskie - Kegla próbowałam ćwiczyć w pierwszej ciąży, ale odechciało mi się co przypłaciłam niezłymi "wypadkami" po porodzie :zawstydzona/y: Teraz próbuję się zmobilizować, ale jak czytam, że to trzeba 10x10 dziennie w trzech seriach i po porodzie najlepiej też a w ogóle to najlepiej nie przestawać nigdy to.... nie chce mi się :-p

Nuśka - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Myfanwy, Anette - dla Was też &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Odezwijcie się!

Krystianmartin - miłych przytulasów :rofl2:

I nie straszcie tą szyjką bo ja mam dopiero 17 tydzień, a mam 3,8 cm... to mało?

Araki, dziękuję :tak:
W tym miesiącu jednak straciłam nadzieję bo mi tempka wcale nie urosła :-(

Piraniu, jak będziesz miała chwilkę spójrz na mój wykres. Moim zdaniem owulację miałam (albo bardziej powinnam mieć) między 9-10 listopada (śluz, wysokość i twardość szyjki). Po owulacji odstawiłam B complex, żurawinę, wit C, pozostałam przy Castagnusie i Mg. Nie wiem czy jest sens w ogóle brać Duphaston a jeśli tak to od kiedy.

Myfanwy, Nuuuśka, bardzo mocne
&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ewelin jak dla mnie to tragedi nie ma u Ciebie. Ja w pierwszej ciazy w 12 tygodniu mialam 15 mm i od razu szew zalozony no i do tego ja jestem po czesciowej ambutacji szyjki. Teraz jak mi zakladali to szyjka okolo 28 mm no ale po przejsciach. Lekarka mowila, ze tej wystajacej czesci walsciwie nie bylo i bardzo ciezko bylo zalozyc szew. Najlepszym lekarstwem na skracajaca szyjke jest odpoczynek. No niestety nie jest to latwe bo przy moim dwulatku ciezko odpoczac ale kiedy tylko moge to leze z nogami wyzej. Jestes juz w 26 tygodniu a np w UK szew sie zaklada tylko do 26 tygodnia. Moze zapytaj sie o krazek - pessar zamiast szwu. Jesli szyjka jest twarda i ladnie zamknieta to nie ma problemu i sam pessar wystarczy. Bierz duzo magnezu - ja biore magne b6 max i aspargan. Na skorcze jest dobry Feneterol ale od 1 listopada jest wycofany ze sprzedazy niestety.

Ostatnia edycja:
mamawczesniaka dzięki za odpowiedz i częściowe uspokojenie. Ja najbardziej sie martwię tym że nigdy nie wiadomo jak to u danej osoby jest. u jednej bedzie sie co jakis czas po trochu się skracała a u drugiej może szybko. 25 mam wizyte zobaczymy co bedzie a potem spytam sie o ten krązek. A o magnezie on nic nie wspominał ale chyba kupie jakis dobry magnez i zaczne łykać. myśle że lepszy magnez niz ta nospa. pozdrawiam

. Ja miałam bole parte razem ok. 15 minut a podobno można jeszcze szybciej. najważniejsze aby dzieciak był dobrze ułożony.

No ja urodzilam Maje na 3 skurczach partych w dokladnie 3 minuty a później jeszcze łożysko na 4 skurczu, cały właściwy poród 7 minut trwał... nie zdązyli mi podać znieczulenia, powiem wiecej ja nie wiedziałam, że to już poród myslałam poprostu, że mam niesamowite parcie na toalete... a to dlatego, że pierwszy poród był wywolywany I miałam zzo I nie wiedziałam jak to wyglada zupelnie naturlanie ;) takze potwierdzam własnym przykladem, że drugi poród może być naprawde expresowy ;)
Eweline mnie sie obie pościelki podobają :) druga jest żywsza wiec też ma swoj urok :)

Nuska nie puszczam &&

mysle o Was ciepło I pozdrawiam serdecznie wszystkich :*

reklama
ewelin00 mi się podoba też ta pierwsza :) tylko na zdjeciu wyglada na fioletową, ale jak jest szara to też piekna, ta druga ma swój urok też-taki dziewczynkowy:) Ale byłabym za tą pierwsza

Spójrzcie na moj wykres , bo nie wiem co sie dzieje, czemu ta temperatura nie idzie w góre? Owulacja chyba była, bo spadek był :/

Do góry