reklama
Oczy niebieskie
Fanka BB :)
Ciążówki czy ćwiczycie mięsień Kegla?
Jeśli nie to ćwiczcie, by nieopatrznie podczas niespodziewanego ataku kichania nie popuścić w majtasy jak pewna osoba (czyt. ja) :-)
Jeśli nie to ćwiczcie, by nieopatrznie podczas niespodziewanego ataku kichania nie popuścić w majtasy jak pewna osoba (czyt. ja) :-)
ewelin00
Niebieskie oczy haha, wiem cos o tym. Miałam właśnie od 23 tyg zacząc je cwiczyc ale ze ta szyjka sie skrociła- musze teraz czekać. ale rozmawiałam z polozną o nich i podobno warto je ćwiczyć, szybciej się wraca do formy po porodzie i własnie nie ma problemów z nietrzymaniem moczu teraz jaki po porodzie.
elmo jeszce nawiążę do cesarki wydaje mi sie że jak sie godzić na cesarke to od razu bo po co tyle sie męczyć a na koniec trach i cięcie. Jak dla mnie najgorszy jest czas kiedy szyjka sie rozwiera jak juz przyjda bole parte to szybko juz idzie . Ja miałam bole parte razem ok. 15 minut a podobno można jeszcze szybciej. najważniejsze aby dzieciak był dobrze ułożony.
elmo jeszce nawiążę do cesarki wydaje mi sie że jak sie godzić na cesarke to od razu bo po co tyle sie męczyć a na koniec trach i cięcie. Jak dla mnie najgorszy jest czas kiedy szyjka sie rozwiera jak juz przyjda bole parte to szybko juz idzie . Ja miałam bole parte razem ok. 15 minut a podobno można jeszcze szybciej. najważniejsze aby dzieciak był dobrze ułożony.
Hej Dziewczynki, ja tak na szybciutko, bo praca goni ;-)
Ewelin, mnie się podoba ta pierwsza pościel, ale jak mówisz że szara (na zdjęciu jest fioletowa), to może jednak ta druga? A najlepiej tak jak radzi Antosia - kup dwie
Oczy niebieskie - Kegla próbowałam ćwiczyć w pierwszej ciąży, ale odechciało mi się co przypłaciłam niezłymi "wypadkami" po porodzie Teraz próbuję się zmobilizować, ale jak czytam, że to trzeba 10x10 dziennie w trzech seriach i po porodzie najlepiej też a w ogóle to najlepiej nie przestawać nigdy to.... nie chce mi się
Nuśka - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Myfanwy, Anette - dla Was też &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Odezwijcie się!
Krystianmartin - miłych przytulasów
I nie straszcie tą szyjką bo ja mam dopiero 17 tydzień, a mam 3,8 cm... to mało?
Ewelin, mnie się podoba ta pierwsza pościel, ale jak mówisz że szara (na zdjęciu jest fioletowa), to może jednak ta druga? A najlepiej tak jak radzi Antosia - kup dwie
Oczy niebieskie - Kegla próbowałam ćwiczyć w pierwszej ciąży, ale odechciało mi się co przypłaciłam niezłymi "wypadkami" po porodzie Teraz próbuję się zmobilizować, ale jak czytam, że to trzeba 10x10 dziennie w trzech seriach i po porodzie najlepiej też a w ogóle to najlepiej nie przestawać nigdy to.... nie chce mi się
Nuśka - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Myfanwy, Anette - dla Was też &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Odezwijcie się!
Krystianmartin - miłych przytulasów
I nie straszcie tą szyjką bo ja mam dopiero 17 tydzień, a mam 3,8 cm... to mało?
Araki, dziękuję
W tym miesiącu jednak straciłam nadzieję bo mi tempka wcale nie urosła :-(
Piraniu, jak będziesz miała chwilkę spójrz na mój wykres. Moim zdaniem owulację miałam (albo bardziej powinnam mieć) między 9-10 listopada (śluz, wysokość i twardość szyjki). Po owulacji odstawiłam B complex, żurawinę, wit C, pozostałam przy Castagnusie i Mg. Nie wiem czy jest sens w ogóle brać Duphaston a jeśli tak to od kiedy.
Myfanwy, Nuuuśka, bardzo mocne &&&&&&&&&&&&&&&&&
W tym miesiącu jednak straciłam nadzieję bo mi tempka wcale nie urosła :-(
Piraniu, jak będziesz miała chwilkę spójrz na mój wykres. Moim zdaniem owulację miałam (albo bardziej powinnam mieć) między 9-10 listopada (śluz, wysokość i twardość szyjki). Po owulacji odstawiłam B complex, żurawinę, wit C, pozostałam przy Castagnusie i Mg. Nie wiem czy jest sens w ogóle brać Duphaston a jeśli tak to od kiedy.
Myfanwy, Nuuuśka, bardzo mocne &&&&&&&&&&&&&&&&&
mamawczesniaka
Ewelin jak dla mnie to tragedi nie ma u Ciebie. Ja w pierwszej ciazy w 12 tygodniu mialam 15 mm i od razu szew zalozony no i do tego ja jestem po czesciowej ambutacji szyjki. Teraz jak mi zakladali to szyjka okolo 28 mm no ale po przejsciach. Lekarka mowila, ze tej wystajacej czesci walsciwie nie bylo i bardzo ciezko bylo zalozyc szew. Najlepszym lekarstwem na skracajaca szyjke jest odpoczynek. No niestety nie jest to latwe bo przy moim dwulatku ciezko odpoczac ale kiedy tylko moge to leze z nogami wyzej. Jestes juz w 26 tygodniu a np w UK szew sie zaklada tylko do 26 tygodnia. Moze zapytaj sie o krazek - pessar zamiast szwu. Jesli szyjka jest twarda i ladnie zamknieta to nie ma problemu i sam pessar wystarczy. Bierz duzo magnezu - ja biore magne b6 max i aspargan. Na skorcze jest dobry Feneterol ale od 1 listopada jest wycofany ze sprzedazy niestety.
Ostatnia edycja:
ewelin00
mamawczesniaka dzięki za odpowiedz i częściowe uspokojenie. Ja najbardziej sie martwię tym że nigdy nie wiadomo jak to u danej osoby jest. u jednej bedzie sie co jakis czas po trochu się skracała a u drugiej może szybko. 25 mam wizyte zobaczymy co bedzie a potem spytam sie o ten krązek. A o magnezie on nic nie wspominał ale chyba kupie jakis dobry magnez i zaczne łykać. myśle że lepszy magnez niz ta nospa. pozdrawiam
maran-atha
. Ja miałam bole parte razem ok. 15 minut a podobno można jeszcze szybciej. najważniejsze aby dzieciak był dobrze ułożony.
No ja urodzilam Maje na 3 skurczach partych w dokladnie 3 minuty a później jeszcze łożysko na 4 skurczu, cały właściwy poród 7 minut trwał... nie zdązyli mi podać znieczulenia, powiem wiecej ja nie wiedziałam, że to już poród myslałam poprostu, że mam niesamowite parcie na toalete... a to dlatego, że pierwszy poród był wywolywany I miałam zzo I nie wiedziałam jak to wyglada zupelnie naturlanie takze potwierdzam własnym przykladem, że drugi poród może być naprawde expresowy
Eweline mnie sie obie pościelki podobają druga jest żywsza wiec też ma swoj urok
Nuska nie puszczam &&
mysle o Was ciepło I pozdrawiam serdecznie wszystkich :*
mamawczesniaka
No i radzę zero sexowania i orgazmow. Sperma rozmiekcza szyjke a skurcze podczas szczytowania ja mogą skrócić.
reklama
ewelin00 mi się podoba też ta pierwsza tylko na zdjeciu wyglada na fioletową, ale jak jest szara to też piekna, ta druga ma swój urok też-taki dziewczynkowy Ale byłabym za tą pierwsza
Spójrzcie na moj wykres , bo nie wiem co sie dzieje, czemu ta temperatura nie idzie w góre? Owulacja chyba była, bo spadek był :/
Spójrzcie na moj wykres , bo nie wiem co sie dzieje, czemu ta temperatura nie idzie w góre? Owulacja chyba była, bo spadek był :/
Podziel się: