reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria bierzesz cos na te plamienia? Ja tez mam ale doslownie kilka kropek na wkladce. Raz sa rozowe, raz jasno brazowe a dzis rano mialam naprawde ciemne brazowe - taka stara krwe. Ja biore duphaston 2 razy dziennie. W pierwszej ciazy nie mialam takich objawow.

nie nic tu nie dali powiedzieli tylko ze jak bedzie mocno to wtedy szpital :) ja w pierwszej ciazy tez tak mialam ale mniej teraz mialam duzo bo codziennie prawie i takie ciemny braz wkladka nie wystarczala ;/ i zazwyczaj wieczorem albo rano a dzis mam narazie spokoj zazwyczaj wieczorem mi tak troche duzo wyleci tego ciemnego bo sie ciesze ze lecii lekko a wieczorem zawsze troche wiecej ale w poniedzialek wizyta i sie okaze :) a w pl jak bylam to lezalam w szpitalu i dostawalam tabletki ale po nich mialam tylko rozwolnienie;/

reklama
Hej
Jestem z Wami cały czas.
Matik kurcze musi być dobrze, musi sie udać i koniec. Czekam na dobre wieści
Ja ten cykl mam stracony, czasami i tak bywa. Nawet dobrze mi bez testów owu...
Elmo, Ewelin czekam na wieści z nastepnych wizyt 29 i 19:-D
Daria mi kiedys lekarz powiedział, że plamienia mogą być spowodowane rozciąganiem macicy, a łożysko może byc nisko ale potem może sie przemiescic ( ja tak miałam),
Piranha jestes niesamowita, taka wiedza i dobre serce, :-D
Witam nowe staraczki i trzymam &&&&&&&&&&&&& za Was

Kasoku, oczywiście, że jeszcze nie wiadomo jaka płeć. Ale ciocie z forum są cudowne i nie pozwolą by dopadły mnie jakiekolwiek wątpliwości. One wierzą w synka bardziej niż ja :-)

witam, test zrobię jutro o ile @ nie przyjdzie
Dziś poranna tempka spadła 36,53 a wieczorna na tym samym poziomie co wczoraj 37,11
więc zapewne lipa w zasadzie i tak jestem pewna że lipa mam tabletki do odebrania parodel jutro w aptece i może dokupię jeszcze dufaston o ile mi sprzedadzą ale skoro parodel wydają to i z tym nie powinno być problemu
szkoda że tu tak długo czeka się na wyniki ale gdybym wylądowała w szpitalu to wyniki były by migiem no ale nie mam powodu do szpitala niestety ach wytrzymam do jutra i się okaże
szkoda takie piękne staranka w samą owu przed i po a tu lipa no masakra
Tyle ludzi ma dzieci od niechcenia a ktoś jak naprawdę chce pragnie tego maleństwa to problem
jak zobaczyłam te 2 kreski w niedzielę to pomyślałam że może do końca ciąży nie będę prosiła o info na temat płci bo nie jest mi to potrzebne a tu zonk nie będzie takiej potrzeby bo lipa nic 0

http://

Piękna ta dzidzia na zdjęciu
Daria ty to kosz te swoje dzieci silna jesteś mimo swej kruchości ja na rowerze nie dawałam rady z 2 , przewracałam się :) na boki ciężko
Ach będziecie miały swoją wymarzoną płeć najważniejsze że jest
Krystianmarti zgadza się ja teraz tylko 1 miesiąc dam radę pociągnąć tempki do owu żeby brać dufaston po owu który rzekomo bardzo dobrze wzmacnia ciałko żółte

matik powiem ci ze ja sie balam ze nie dam rady z tym koszyczkiem z przodu jechac ale to jest rewelka latwiej niz z koszykiem na zakupy bo koszyk na zakupy jest do kierownicy a to jest do tego palaga od lo jako kierownicy i w ogole nie czujesz tego ze cos wieziesz z przodu naprawde rewelka ale jest minus grubsza osoba w zyciu sie nie zmiesci ja sie ledwo mieszcze a gruba nie jestem ;/ ale teraz po roczku kupie ta przyczepke ze bede wozila colina i nowe dziecko bo tam jest taka specialan wkladka dla niemowlat ze leza a to bedzie służyło jako wozek :)

boze ale mam ochote na slodkie ;/

Ostatnia edycja:
Cześć Wam!

Jestem, wyszłam dzisiaj po południu ze szpitala, ale jest wielka kicha....
Nawet nie wiem jak Wam to napisać, nie doszło do laparoskopii, bo przy próbie intubacji mnie do znieczulenia ogólnego, doszło do krwawienia w przełyku, podobno próbował anestezjolog dwa razy i odpuścił, bo to zagrażało mojemu życiu i mnie wybudzono. Podobno można przez taki coś zejść z tego świata. Jak to usłyszałam po wybudzeniu, że nie było laparo, to mnie taka straszna rozpacz ogarnęła, płakałam i nie potrafiłam sie powstrzymać, jak to przecież tyle kobiet ma laparoskopię i nic się nie dzieje. Oczy mam do tej pory zapuchnięte od tego płaczu. Podobno tą intubację robią prawie na oślep, tak mi to ujął anestezjolog i widocznie mam albo za wąskie gardło albo w środku coś zwężone, albo coś nie tak poszło anstezjologowi, chociaż inny lekarz o tym anestezjologu wypowiadał się , że jest bardzo dobry i powiedział, że całe szczeście że on to robił, bo inaczej mogło się to dla mnie skończyć. Usłyszałam, też że w klinikach mają taki fibroskop, który pozwala anestezjologowi podpatrzeć jak tam jest w środku przełyku i w moim przypadku pewno to byłoby najlepsze, tylko skąd teraz znowu wziąć skierowanie do kliniki.
Powiem Wam, że ręce , nogi mi już opadły, czuję, sie tak niesprawiedliwie potraktowana przez los, bo po pierwsze tyle kobiet ma cesarki i nic się nie dzieje po, nie mają strasznych skutków, a u mnie są, tyle kobiet ma laparoskopię i nic się nie dzieję, a ja mogłam stracić życie w czasie tej laparo. Załamka po prostu..
Na razie nie będę się udzielać, muszę dojść do siebie, bo tyle nadziei, tyle trudu żeby to wszystko pozałatwiać i na nic, nie mam po prostu sił..

Dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia, jesteście strasznie kochane:)
Niech Wam się wiedzie, i tym zaciążonym i staraczkom i tym jeszcze namyślającym się, i całej reszcie dziewczyn&&&&&&&&&&& za Was

Lukaa no co za pech!! Moja mama tez miala problemy z intibacja jak miala operacje ale w koncu miala operacje. Ja juz bylam tyle razy intubowana przy operacjach i zawsze wszystko ok. Nie wiem co Ci poradzic... mam nadzieje, ze mimo wszystko uda sie wszystko po Twojej mysli. Buziaki

Lukaa, kochana, przykro mi. A laparo robi się tylko w pełnej narkozie? Nie da się w znieczuleniu zewntątrz-oponowym? Nie znam się zupełnie. :-( Może uda się jakoś zdobyś skierowanie do kliniki?
Daria, podziwiam, że masz tyle odwagi jeździć na rowerze, plamiąc. Chciałabym zrozumieć Twoje tłumaczenia, ale chyba nie umiem. Przy przodującym łożysku trzeba się oszczędzać. Jazda na rowerze raczej do tego nie należy.
Oczy niebieskie, no jak nie widać, jak widać. Mężczyzna jak w mordę strzelił. Każdy to wie. Taki przystojniak! :-)
Polisiu, udanego odpoczynku.
Myszka, powodzenia! Moze coś w diecie trzeba zmienić, żeby ph zjechało?

mamawcześniaka, macy- dzięki kochane! Ja też się na tym nie znam, ale z tego co mi mówili to laparoskopię wykonuje się tylko w znieczuleniu ogólnym, przynajmniej w tym szpitalu co byłam, i musi być ta cholerna intubacja.
Po wybudzeniu powiedzieli mi także, że mogli by mi zrobić laparotmię czyli czyba taką klasyczną operację, ale nie mieli mojej zgody, a ja na to, że nikt mnie o to nie pytał, na co on odpowiedział, że nie prosili o tę zgodę bo sie nie spodziewali, że będą kłopoty, a przy tej laparotomii, to jakoś inaczej znieczulają bez intubacji. Tak wogóle to kilku do mnie przychodziło i mi gadali, ale nie wszystko z tego rozumiałam, bo straszne emocje we mnie były. Jeden tez mi powiedział, że ta laparotmia jest lepsza od laparoskopii, bo lepiej widzą, ale na pewno jest bardziej obciążająca dla organizmu. I chyba wolałabym juz i tą laparotomię, aby mi zrobili, byle to mieć z głowy, a tak to już sama nie wiem co dalej

reklama
luka a daleko masz do Poznania ? mam tam Panią doktor która pracuje w prywatnej klinice leczenia płodności i oczywiście wykonują laparoskopię na ubezpieczeniu o ile jesteś ubezpieczona państwowo
Jeżeli byś chciała mogę Ci przesłać do nie j namiary jest bardzo fajna i może mogłaby Ci pomóc np. z tym skierowaniem

Do góry