Anufifi chodź nawet na dwa:-):-):-)właśnie wstawiam wodę na kawuchę:-)idziesz?:-)
Jarzębinko a Twój na babeczki? hehe:-):-):-)
Aga super, że zadzwoniłaś,że wszystko dobrze:-) niesamowite uczucie prawda:-):-):-)a jak już będzie kopać:-):-) echhh rozmarzyłam się:-)
a to przepis na ciasteczka:-):-)
Ciastka ryżowe
przygotowanie ciasta i
pieczenie zajmuje bardzo mało czasu a czas ich pobytu na talerzu również nie
jest zbyt długi
-paczka kleiku ryżowego(180g)
-3/4 szklanki cukru
-4 łyżeczki wiórków kokosowych
-łyżeczka proszku do pieczenia
-torebka cukru waniliowego
-kostka masła
-3 całe jaja
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, z niego w dłoniach formować kulki
wielkości orzeszka włoskiego i zrobić w nich niewielkie wgłębienia(kłaniają
się kluski śląskie) Układać na blaszkach wyłożonych pergaminem, piekarnik
nagrzać do 200 stopni, piec na złoty kolor ok.20 minut. Gdy ostygną wgłębienia
wypełnić marmoladą albo dżemem i popudrować cukrem.
Ja wykorzystuje dżem z "dziubkiem".
Smacznego
Jarzębinko a Twój na babeczki? hehe:-):-):-)
Aga super, że zadzwoniłaś,że wszystko dobrze:-) niesamowite uczucie prawda:-):-):-)a jak już będzie kopać:-):-) echhh rozmarzyłam się:-)
a to przepis na ciasteczka:-):-)
Ciastka ryżowe
przygotowanie ciasta i
pieczenie zajmuje bardzo mało czasu a czas ich pobytu na talerzu również nie
jest zbyt długi
-paczka kleiku ryżowego(180g)
-3/4 szklanki cukru
-4 łyżeczki wiórków kokosowych
-łyżeczka proszku do pieczenia
-torebka cukru waniliowego
-kostka masła
-3 całe jaja
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, z niego w dłoniach formować kulki
wielkości orzeszka włoskiego i zrobić w nich niewielkie wgłębienia(kłaniają
się kluski śląskie) Układać na blaszkach wyłożonych pergaminem, piekarnik
nagrzać do 200 stopni, piec na złoty kolor ok.20 minut. Gdy ostygną wgłębienia
wypełnić marmoladą albo dżemem i popudrować cukrem.
Ja wykorzystuje dżem z "dziubkiem".
Smacznego