reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elenaa Mój chłop za wylewny to nie jest. Chyba jakoś się cieszy na swój sposób bo się doczekać na zdjęcie usg nie mógł hehe ale dzis np jak wychodziłam na piętro w domu to miałam mega zawroty głowy i trzymałam się ścian i mi mowi- no ja nie moge zrozumieć jak to tak z niczego Wam się zaczyna w głowie zawracać. ..Ja mowie- z chęcią bym się zamieniła Z Tobą na ciaze. A On mowi- No i ja też bym się z chęcią za zamienił żeby zobaczyć jak to jest.

reklama
faceci..oni nie rozumieją, że ciąża to ogromne zmiany dla organizmu. Jak facet podcza przeziębienia walczy o życie, to nie wiem jakby znosił te dolegliwości ciążowe :p Ja mówiłam do mojego jak miałam mdłości, aby zjadł cos niestrawnego i mi potowarzyszył :)

Elenaa Mój się właśnie 3dzień najadl czegoś i w kółko marudzi jak to go brzuch boli, ale co tam moje mdłości i zawroty głowy jak jego brzuch boli heheh

A ja czekam na @. Dziś powinna przyjść, temp spadła, dużo śluzu białego (mam nadzieję ze to nie infekcja jakas), może przyjdzie wieczorem.
Ostatnio też była wieczorem i się zatsanwiam skoro przychodzi @ wieczorem to zaznaczać ze to 1 dzień cyklu czy dopiero na drugi dzień. A Wy jak zaznaczacie?

Choć przyszło mi na myśl czy to nie implantacja dziś, ale w tym cyklu jeszcze się nie staraliśmy, kochalismy się tylko kilka dni po owulacji, doprawdy wg cyklu jonesa ksiezycowego byla wtedy owulka, no ale szyjka była twarda i zamknięta, więc niemożliwe abyśmy zaszli ;-) bo w ta księżycowa jednak nie wierze ;)

Elenna i jak okres?przyszedl?

Ja mam wlasnie pytanie bo tak:
23 maja dostalam okres
5 czewrwca nie robilam testow owulacyjnych bo 4 wieczorem byl negatywny.
6 czerwca zrobilam dopiero o 17stej i byly 2 mocne krechy owulacyjne.
7 czerwca o 10 rano byla juz 1 kreska tylko.
Dzisiaj czyli 19 czerwca ok 22 zaczal sie pojawiac okres czyli jutro juz bedzie na maksa od rana czyli mam rozumiec ze jak zobaczylam na tescie te 2 mocne kreski to oznaczalo ze nastapi owulacja do 72h ale ze na kolejny dzien byl juz negatywny wiec u mnie raczej w ciagu 12h sie pojawila czyli jakby w nocy z poniedzialku na wyorek i teraz okres mam z niedzieli na poniedzialek czyli 14 dni.

Czy to moze oznaczac ze w przyszlym msc bedzie raczej podobnie?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

@ nie przyszła. Pewnie przyjdzie jutro w takim razie.

Milio test ovu wykrywa pik czyli najwyższy poziom Hormonu lh. Na drugi dzień test może być negatywny, kreska testowa jest jaśniejsza niż kontrolna ale chyba może być przed owulacja jeszcze. Tak mi się wydaje.
Zobacz tu na wykresie
Link do: Ostrzeżenie o przekierowaniu

Millo Pik jest teoretycznie raz w cyklu, raz masz pozytywny wynik...pik nie będzie trwał aż do owulacji. To że na drugi dzień miałaś wynik negatywny nie świadczy ze w ciągu tych 12H miałaś owulacje. Od piku w ciągu tych kilkudziesięciu może być owulacja. Test na drugi dzień negatywny informuje Cię tylko tyle ze pik był np.wczoraj...I to od tamtego momentu masz czekać na owulacje , test negatywny na drugi dzień nie informuje ze owulacja już była.

reklama
Airfix aha:(a juz myslalam ze jest tak pieknie:p a to ze po 14 dniach mialam dostalam okres to cos to mowi?

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry