reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka o kurde ale miałas "atrakcje" w tym cyklu :/ oby nie był potrzebny kolejny zabieg. Ale nie martw się, ja słyszałam, ze przez te 2 tygodnie, kiedy kobieta nie wie, że może być w ciąży, to nic dziecku nie grozi.

reklama
Airfix to teraz który dzien cyklu masz? u mnie dopiero 4 dc. Czyli jeszcze 2 cykle nic nie dzialamy, czekamy na czerwiec. Chyba ze stchórzę, bo troche się boje być w ciaży przy moim szogunku małym. Nie boję się mieć małej różnicy wieku u dzieci (bo jakby się udało w miare szybko to róznica będzie 2 lata), ale tego, że w ciązy pasowałoby się troche oszczędzać, nie dzwigac itp, a przy takim rocznym dziecku to raczej nie mozliwe aby odpoczywać w domu :)

Elenaa Ja dziś 15dc i owulacja. I jakoś tak wyszło nie planowanie 4dni temu ;) mieliśmy zacząć od maja dopiero starania. Napisałam maila do hematologa i czekam na odpowiedź

Airfix -to dobrze zrozumiałam ze z odstępu 6 dni masz synka? No to akurat teraz wyszło jak chciałaś

Elenaa - jeszcze w życiu w szpitalu nie dostałam tylu leków, kroplowek dozylnie antybiotyków, p.bolowych itp. Także strasznie się cykam .

Miciur-ka A mówią ze to taki prosty zabieg, a tu u Ciebie tyle powikłań wyszło.obyś teraz już tylko zdrowiala :) tak,ja z odstepu 6dni mam synka. Teraz planuję odstęp 2-3dni...o ile hematolog nie podzieli opinii lekarza

Magic jak tam w domku z synkami? jak reakcja starszego synka na młodszego? :-)

Ja to mam jakąś alergie jak moje koleżanki mając jedną córkę, mówią, że drugą też chcą córke. Mam kilka takich koleżanek, i mnie to strasznie wkurza. Nie wiem czemu. A bo chłopcy gorsi czy jak???

Miciurka no to skoro masz obawy to oby @ szybko przyszła. Zdrówka !

Airfix kiedy wizyta u hematologa?

Tynka a jak u Ciebie samopoczucie?

Elenaa U mnie dokładnie ten sam tok rozumowania u koleżanek które mają corke- druga też chcą córkę. Nie obserwuję tego u znajomych co maja chłopców. Jak się pytam tych co mają corke czemu chcą druga to pada odpowiedz- bo tak. Jedna była sfiksowana na punkcie drugiej córki,i gadala ze nie przeżyje jak drugiej nie będzie, po 5 miesiącu jej się preferencje zmieniły :) a ginek potwierdził syna:)
Jadę w piątek do pani hematolog ,odpisala mi ze to najszybszy termin jaki może zaproponować. I tak super bo raz 10 miesięcy mi kazali czekać.

Magic,elisse No wlasnie, jak chłopcy? :)

Heyka dziewczyny
u nas jak na razie wszystko ok, starszy super zareagował na małego wprawdzie głośno sie bawi a innych ucisza hehe ale mały chyba juz w brzuchu się zahartował :-). Mały jest cudowny do zacałowania a do tego apetyt mu się rozbujał że hoho na cycu co 1- 1.5, mam nadzieję że pogoda sie nieco poprawi i wyruszymy na spacerek :-) bo już nie mogę wytrzymać w domu. Mąż za chwilkę wraca do pracy i zostanę z dwójeczką sama więc zobaczymy jak to wówczas będzie.

reklama
Magic synek się przyzwyczai :) ja od wczoraj sama. Jakoś daję radę. Jak ma na imię drugi? Podobni są do siebie?

Airfix ja pewnie i tak chciałabym się starać. Ciekawe co powie hematolog.

Miciurka ja w dzień spodziewanej @ wypiłam litr wódki na weselu nie wiedząc, że mam fasola ;)

Elena ja jestem zakochana w chłopcach. Synek jest grzeczny. Zaraz go budzę na jedzonko.

Piotruś jest spokojny. Jak mi się uda, to wstawię zdjęcie. Lilianka mi pomaga i ma też swojego Piotrusia :)

Do góry